İnegölspor’da profesyonel takım bazında işler yavaş gitsede hamleler bana göre doğru oluyor.

Teknik Direktörlüğe İsmail Ertekin’i getiren Eşref Güç yönetimi zaten hedefini açıkça belli etmiş oldu. Oyuncu listesinde ince elenip sık dokunuyor. Hem maliyet hemde İnegölspor kulüp yapısıyla transfer dengelerini sağlamak önemli. Şahsi görüşüm, İsmail hoca bilmediği, inanmadığı oyuncuyu almayacak. Zaten imza atarken söylediği “benden istenenler belli. Elbirliği ile bunu başaracağız” sözü de bunu açık bir şekilde ortaya koydu. Yapılması gereken, Eşref Güç ve yönetimini elden geldiğince dsetekelemek. Ama hep söylediğimiz gibi bu işe el atacaklar belli. Önce hamleyi onlar başlatacak, ardından tüm İnegöl kenetlenecek. Şampiyon olmak istiyorsak böyle olmalı. Yönetim tam manasıyla desteklenmeli ve fazla detaylara girilmeden şehri havaya sokmalıyız. 

Bu konuda sabırlı ve sakin bir şekilde Transfer Komitesinin adımlarını izlemeliyiz. Fakat istişare şart. Mesela benim gibi İnegölspor’u izleyen bazı arkadaşlar var, onlara da göze batan oyuncu var mı yok mu diye sorulmalı. Transferler tamamen birkaç kişinin sırtına yüklenmemeli diye düşünüyorum ama tersi kararda da Eşref Güç ve yönetiminin her türlü arkasındayız bu konuda.

Tabi yönetimin A takım bazındaki kararlarının yanındayken, altayapıda geçen hafta yapılan bana göre yanlış kararıda değerlendireceğiz. 

Geçen hafta görevden maçlar devam ederken el çektirilen Köksal Demiral çok şeyi anlattı hatta kavgada söylenmeyecek sözler söyledi. Haklımıydı? Bana göre evet. Çünkü ben geçen sezon onun nasıl apar topar teknik ekip kurmaya çalıştığını görenlerdenim ve onun fedakârlığını es geçmek olmaz. Eşref Güç bu konunun kendi tasarrufu olduğunu söylemiş. Tamam başkandır olur fakat Nafi Bilaloğlu konusunu oylamaya sunan Güç, bunda neden direkt kendi karar alma gereği duydu. Bana göre bu kararda 3-4 kişinin daha dahili var, onu da zamanı gelince söyleriz.

Özgür hoca imza töreninde geçen yıl aldıkları kararda ne İnegölspor’un nede Münür Başkan ile bir sorunun olmadığını söyledi. Şimdi bu konuda mağdur olan başta kendisiydi, onu söyledik. Münür Başkan kulüp başkanıydı, gitmeyin dedi gittiler. Zor durumda kalan İnegölspor oldu. 

Şimdi soruyorum; kime kızdınızda bu kararı aldınız, her halde Kestel Kaymakamına. 

Benim İnegölspor altyapısına şu gelsin, bu gitsin diye bir talebim olmaz, olamaz da. Onlar yöneticilerin işi fakat bu noktada teknik heyeti değerlendirirken, 4-5 yılda değerlendirmek şart. Geçen yılki teknik heyet başarılı veya başarısız demek bir yılda olacak iş değil. Oysa Özgür hoca başta olmak üzere bazı antrenör arkadaşlar yıllardır bu kulübün içinde. Nasıl karneyi vereceğiz şimdi. Kısaca altyapı konusunda karar bana göre yanlış.

Söylediğim gibi bizim bu konuyla hesap kitabımız olmaz, bizim görevimiz gördüğümüzü ve bildiğimizi konuşmak, yazmak hatta bizim bilmediklerimiz varsa arkadaşlar paylaşırsa onuda söyleriz. Kimsenin adamı da değiliz, kimseye ön yargımızda yok. Biz Köksal hocanın basın toplantısı sonrasında durum değerlendirirken, altyapı sorumlusu Kani Üçsoy sosyal medyadan smiiley atmış. Benim sosyal medyayla işim yok. Bazı arkadaşlar söyledi, Üçsoy bizim açıklamamıza kendine göre ağlama smiiley atarak bir anlamda bize göndermede bulunmuş. 

Sayın Üçsoy, seni severim sende beni seversin, buna inanırım fakat ben kimsenin ardından gözyaşı dökmem. Sadece İnegölspor’un durumuna üzülürüm. Sen ağlayanları iyi tanır, bilirisin. Benim İnegölspor altyapısın da ne çocuğum ne yeğenim nede akrabam var. Ben İnegölspor’dan cacık olmaz deyip, çocuğunu alıp kulüp kulüp denemeye götürüp sonrada oralardan bir şey olmayınca kürkçü dükkanına dönenlerden de değilim. Kısaca bu işle hele ki altyapıyla hiç hesabımız olmaz bilirsin.

Birde bu konuda isim vererek yazmam fakat sen altyapı sorumlususun ve biz yorum yaparken bunu atmışsın. Bakacağız bakalım sezon başı kampına kimler gidecek kimler ekstra muamele görecek, birde onları ondan sonra değerlendiririz.
Yönetimden Şaban Gümüş ve Sabahattin Ablak ayrılmışlar. Bu iki isimde geçen yıl fedakarca işlere imza atmışlardır. Bana göre Eşref başkan arkadaşları bu karardan vazgeçirse iyi olur. Hele yanlış anlamasın Şaban kardeşiminin yok canıyla geçen sezon kulübe gelir getirmek için neler yaptığını şahsen biliyorum. Bana göre bu iş çözümlense iyi olurdu diye düşünüyorum.

Kısaca işin özeti şu; A takımda işler iyi gidiyor, adımlar yavaş ama bilinçli atılıyor. Burada hem fikiriz fakat Eşref Güç ve yönetiminin daha iyi çalışabilmesi için İnegöl’ün tüm katmanlarıyla destek olup, bu işe inanması gerekiyor. Aksi taktirde işimiz kolay olmaz.