İnegölspor Perşembe günü evinde oynadığı Play-off sınırı içerisindeki Erzincanspor’u  60 dakika 10 kişi oynamasına rağmen, direkte patlayan bir şutu dışında rakip kaleye etkili bir pozisyon dahi üretemeyince, beklediğimiz golü bulamayınca  sahadan 1 puanla buruk ayrıldı. Bu beraberlik yanında  düşme potasındaki rakipleri Niğde ve Velimeşe evlerinde kazanınca fikstürün son 7 basamağı adeta cehenneme döndü. Bu 7 rakibin arasında ortalama puan farkı sadece 2-3 puan kaldı. Bu tabloya bakıldığında ligin üstü çoktan belli oldu. Ancak düşme potasının son 4 maçı gerçekten ilginç ve sürprizli geçeceği kanaatindeyim.

Maça gelince teknik heyetimiz Maraş galibiyeti morali ile maça kalede Gökhan, geride Bilal-Seydi-Gökhan-Oğuz, ortada Samet-Mehmet-Metin-Ali-Fatih, ileride Abdülkadir tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında sakatlanan Oğuz’un yerine Ogün, Ali’nin yerine Erdem, Samet’in yerine Emir, Metin’in yerine Selimcan, Fatih’in yerine A.Hakan’ı oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Teknik heyet tecrübeli 4 oyuncu yerine 4 tane genç oyuncuyu alarak maçı hızlandırmayı düşündü. Ancak bu olmadı. Kalede Gökhan etkili oldu. Geride Oğuz erken sakatlanıp çıkınca, yerine giren Ogün görevini yaptı. Müdafaamız maç boyunca daha etkili olan rakibine gol izini vermedi. Özellikle maça çok etkili başlayan Erzincan o dakikaya kadar sahanın en etkili oyuncusu iken 30 dakikada kırmızı kart gören Hakan’ın çıkışı ile orta sahası bocalamaya başladı. Ancak teknik heyeti aldığı önlemlerle 60 dakika 10 kişiyle İnegölspor’a etkili pozisyon dahi vermeden galibiyet için geldiği ve 10 kişi kalınca beraberliğe razı olduğu maçtan istediğini alarak yoluna devam ederken, İnegölspor’u kaderiyle baş başa bıraktı. Orta alandaki eksikliğini İnegöl orta sahası kullanamadı. Son 60 dakika 1 kişi fazla oynayan ekibimiz, bu avantajı maalesef iyi kullanamadı. Bunun yanında kalesinde gol de görebilirdi. Böylesine zor ve stresli maçlarda  Samet ve Metin gibi tecrübeli oyuncuları dışarı almak risktir. Bazan böyle değişiklikler tutabilir. Ancak böyle maçlarda genelde ters teper. Orta sahamız oyunu 2.bölgede kabullenince Abdülkadir  tek başına direkte patlayan şutu dışında adeta rakipten oynadı. Çok çok etkisiz kaldı. O boy avantajına rağmen boynunu kısarak çıktığı 1-2 kafa topundan başka hiçbirisini alamadı. Amed ve bu maçta izlediğim takımımızın golcüsü Abdülkadir çok etkisiz kaldı. Evinde oynarken yan pas ve geri pas yapan oyuncuyu sahada bırakmayacaksın. Teknik heyet bu konuda doğruyu yaptı. Hep ileriyi düşündü. Ancak orta alanımızdaki oyuncular ileride çoğalamadılar. Böyle olunca rakip müdafaası terlemeden maçı bitirdi.

Sonuç olarak İnegölspor, sezon başından beri inanılmaz derecede hovardaca kaybettiği puanları son 9 maçta arıyor. Bu çok zor bir durum. Play-off sınırı içindeki rakibine 1 puan kaybederken, 2 puanı bir kez daha çimlere gömerek son 4 maça kilitlendi. Son 4 maçın 2’si içeride, 2’si dışarıda oynanacak. Önümüzdeki Perşembe günü grup 2’ncisi Hekimoğlu ile oynayacak. Artık kim olursa olsun evinde 6 puanı yazıp Hekimoğlu ve Utaş deplasmanlarından alacağı puan veya puanlar kaderini belirleyecek. (29-29-28-27-27-26-24 Hacettepe) Düşme potasındaki tabela bu. İçerideki 2.maç önemli. Bu 2 maçı mutlaka kazanmak gerekiyor. İnegöl 13’ncü sırada. Ancak puan tabelası öyle değil. İnşallah bu sezon ki bu kabusu atlatırız. ‘İnanmak başarmanın yarısıdır.’ İnanın ve başarın diyoruz. İnegölspor’umuzun Hekimoğlu deplasman başarısını yazmak dileğiyle. Trabzon’a hayırlı yolculuklar diliyoruz…