İlk yarıda hedeflediği başarıyı yakalayamayan temsilcimiz İnegölspor, devre arasında kadroda yaptığı operasyonlarla 2. yarıya yeni bir sayfa açarak başladı. 2. yarıya fırtına gibi giren İnegölspor, oynadığı 5 maçın 5’ini de kazanarak topladığı 15 puanla puanını 35’e çıkarırken, Play-off sınırındaki Kastamonu ile 7 puanlık fark devam ediyor. İkinci yarıdaki 4 maçını da kazanan temsilcimiz, Pazar günü evinde tribünlerin dolduğu müthiş bir taraftar desteği altında oynadığı 14 puanla düşme potasındaki Bayrampaşa’yı geriye düşmesine rağmen 2. yarıdaki tempolu ve istekli oyunuyla yenerek aldığı bu 3 puanın coşkusunu tribünlere giderek taraftarlarıyla dakikalarca kutladı. Mağlup durumdan galibiyete çevirdiği bu maç, İnegölspor’u bundan sonraki çok zor maç serisine umarım yeteri kadar motive etmiştir.
Rakip Bayrampaşaspor ile yıllardır aynı gruplarda dostça mücadele ediyoruz. Bu sezon ki maçlarımız Bayrampaşa’nın düşme potasında zor bir sezon geçiriyor olması, tribünlerdeki dostluğumuzu olumsuz etkiledi. Nitekim Pazar günkü maçta tribünlerin birbirine karşı tutumu olumlu değildi. Bayrampaşa takımında İnegölspor’da geçmiş yıllarda forma giymiş, giyememiş ve yedekte oturmuş eski oyuncularımız, bir hayli fazla olduğu için İnegöl’ü ve İnegölspor’un havasını iyi biliyorlar. Buna biraz da bu formayı giyememiş olmanın ezikliği de olunca ortaya dirençli bir Bayrampaşa takımı ortaya çıktı. Bir de ilk yarıda bir gol bulup, öne geçince maç daha da zorlaştı. Ancak ortada bir gerçek var ki Bayrampaşa takımının kadrosunun çok zayıf olduğu ve düşme potasında çok zor günler geçireceğidir. Gerçekten çok zayıf bir kadrosu var. Bu kadro ile 3. Ligde bile tutunmaları zor olurdu. Bekleyip göreceğiz. Grubumuzda 2 takım küme düştü. Üçüncü takım Ankara Demirspor mu, yoksa Bayrampaşa mı olur sezon sonunda göreceğiz. Ankara Demirspor son maçta İnegöl’e gelecek. Bu da ayrı bir nokta. Hak eden kümede kalsın.
İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça, kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Volkan-Yasin Görkem, ortada Cengiz-Serhat-Emirhan-Osman, ileride Yaşar ve Fatih tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında Fatih’in yerine Ahmet Hakan, Serhat’ın yerine Taner’i oyuna aldı. 2. yarıda orta sahanın liderliğini eline alan ve maçlara ağırlığını koyan Emirhan bu maçta aynı etkinlikte değildi. 76. dakikada kazanılan penaltıyı da dışarı attı. Ancak bu penaltıyı kaçırdıktan sonra daha da hırslandı ve oyuna ağırlığını koyarak maçı koparmamıza yardımcı oldu. Kazandığımız penaltı bence tartışılır bir penaltıydı. Ev sahibi olmasaydık bence vermezdi. Bu pozisyonun faydası oyuna yeni giren eski oyuncumuz Hamit’in kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmasıydı. 10 kişi kalan Bayrampaşa’nın direnci iyice kırıldı. Kalede Şener her zamanki gibi kaleyi doldurdu. Geride Enes Bayır müthiş aksadı. Öyle hatalar yaptı ki, rakip takımın yaşlı kaptanı yerine, hızlı bir oyuncu olsaydı duman olurduk. Bu kadar top kaybı, bu kadar lüzumsuz kart, bu kadar yanlış pas yapması dikkat çekiciydi. Umarım teknik heyet bu gencimize gerekli uyarıları yapar. Gökhan –Volkan-Yasin uyumluydu. Volkan ve Yasin tecrübeleriyle genç Gökhan’a büyük destek veriyorlar. Orta alanda ilk yarım saatlik bölümde etkili olamayan takımımız kalesinde golü görünce uyandı ve rakibin üzerine giderek forvetimize çok olumlu toplar aktararak maçın dönmesini sağladılar. Özellikle sol kanatta Osman’ın sürati, mücadelesi ve getirdiği toplar Bayrampaşa’nın en iyi oyuncusu sağ bek Fatih olmasına rağmen bu kanattan yıkıldılar. İleride Fatih Öge her gün takıma ısınıyor. Kritik bir anda beraberlik golümüzü atarak takımımızı ateşledi. Tecrübeli Yaşar sahada adeta gezindi. Tribünler sürekli değiştirilmesini istedi. Ancak teknik heyet sabırlı davrandı. Çünkü gole ihtiyaç vardı. Onu da atarsa Yaşar atar dediler, beklediler ve semeresini de gördüler. Yaşar gol atmasa ve maçta berabere bitse tribünler teknik heyeti topa tutardı. Futbol böyle bir şey. At golünü ayakta alkışlasınlar. Yaşar’ın Samsun maçındaki performansını merak ediyorum. İnegölspor bu maçtaki performansı ile özellikle ilk yarıdaki durumu ile önümüzdeki hafta Samsun’da sıkıntı yaşayabilir. Umarım Samsun’dan eli boş dönmez. Puan veya puanlarla dönmesi dileğimiz. Müdafaamızda çok kolay pozisyonlar veriyor. Gol noktalarında ise etkisiz kalıyoruz. Bu sorunu çözmesi halinde çıkışımız devam edebilir.
Sonuç olarak İnegölspor 2. yarıya yeni bir kadro, yeni bir ruh ve yeni bir mantalite ile başladı. 2. yarıya grubumuzda en iyi başlayan takımız. Şimdi yeni ve çok zor bir seri başlıyor. Önce Samsun deplasmanı, ardından içeride Keçiörengücü ve ardından Sarıyer deplasmanı var. Bu 3 takım fikstürün zirvesinde yer alıyor. İnegölspor Play-off’u zorlamak istiyorsa, bu üç çok zorlu maçtan eli boş dönmemeli. Ayrıca bir veya ikisin kazanmalıdır. Bu maçlara bir de Sakarya deplasmanını ilave edersek, önümüzdeki 4 haftanın zorluk derecesini anlatmaya gerek yok. Her şeye rağmen İnegölspor, 2. yarıya çok iyi başladı, taraftarları heyecanlandırdı. Tribünler dolmaya başladı. Bunlar çok iyi gelişmeler. Tribünlerin biraz daha sakin olması şart. Yoksa para ve kapatma cezaları gelir. Bu da İnegölspor için hiçte iyi olmaz. Aman dikkat. Bayrampaşa maçının bu kadar gerilmesine, yedek kulübelerinin gereksiz yere sık sık sahaya girmesi hiç hoş olmadı. Buna dikkat etmeleri gerekiyor. Bayrampaşa maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve maçı çeviren oyuncularımızı kutluyor, Samsun maçı zaferini yazmak dileğiyle başarılar diliyorum…