2017-2018 futbol sezonunu Play-off’u kıl payı kaçırarak kapatan ve ardından 2018-2019 sezonuna yeni bir yönetim, yeni teknik heyet ve yenilenmiş tecrübeli bir kadro ile başlayan temsilcimiz İnegölspor, büyük umutlarla takımın başına getirdiği İsmail Ertekin ve ekibinin raporları doğrultusunda yaptığı transferlerle hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş, sezona iyi bir hazırlık kampı ile hazırlanmıştı. Lige başlarken bu kadar deneyimli ve alternatifli kadro ile başlamasına rağmen aldığı kötü ve sürpriz yenilgilerle ve kaybettiği puanlarla bir anda yarıştan kopmuş, tribünlerin olağanüstü desteğine rağmen hızla kan kaybetmeye devam etmiştir. İnegölspor camiası ve basının baskıları sonucu bu kötü gidişe bir çözüm arayan yönetim, her zaman olduğu gibi çareyi İsmail Ertekin yönetimindeki teknik heyetle yollarını ayırmakta buldu ve bunu da yaptı. İsmail Ertekin’in gönderilmesi son derece doğru bir karardı. İsmail Ertekin kariyerine ve meslekteki tecrübesine dayanarak İnegölspor’a yaptırdığı transferler maalesef sos verdi. Ayrıca kulübü maddi sıkıntılara soktu. Amatör ligde takım bulamayan Arif Şahin’i İnegölspor’a aldırarak dudak uçuklatan paralar verdirmiş. Sadece Arif değil, Galatasaray’dan Birhan’ı alarak ve daha sonra Taner’i de takıma koyarak orta sahayı adeta yürüyen bir alan haline getirmiştir. Forvete aldırdığı oyuncular yaşlı ve ağır olunca işler daha da kötüye gitti. Bu ve bunun gibi hatalar İnegölspor’u zirve yarışından uzaklaştırmış, daha da kötüsü koskoca İnegölspor’u düşme potasına yaklaştırmıştı. İşte böyle bir ortamda teknik heyette yapılan kan değişikliği ile takımın başına Fatih Akyel ve ekibi getirildi. Fatih Akyel Bayrampaşa deplasmanından 1 puanla çıktıktan sonra İsmail Ertekin’den devraldığı enkazla beklenen başarıyı yakalayamadı. Evinde sürekli hüsran oldu dışarıda ise birkaç sürpriz sonuç almayı başardı. En son olarak düşme hattındaki Eyüpspor’a çok kötü oynayarak kaybettiği maçtan sonra devrenin son maçında küme düşme potasındaki 3. Ligi bekleyen Ankara Demirspor’u Ankara’da yenerek devreyi 20 puanla 10.sırada tamamladı.

Geçtiğimiz hafta devre arası tatile giren İnegölspor’da yönetimin yaptığı ilk yarı değerlendirmesinden sonra basına yansıyan radikal kararlar bence beklenen ve alınması gereken kararlardı. Ancak gönderilecek oyuncular konusunda aldığı kararların tamamına yakını isabetli olmasına rağmen Kaptan Bilal hakkında alınan kararın bir kez daha gözden geçirilmesi doğru olur. Sezon başında hedefini şampiyonluk olan belirleyen İnegölspor ilk yarıda oynadığı 17 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi alırken, attığı 18 gole karşılık kalesinde 21 gol görerek topladığı 20 puanla devreyi 10 sırada tamamladı. Bu sonuca bakıldığında gönderilecek oyuncuları savunacak bir gerekçeyi bulmak zorlaşıyor.

İnegölspor ilk yarıda topladığı 20 puanla lider Sakarya’dan 19 puan, Play-off sınırındaki Kastamonu’dan 13 puan geride kaldı. Bunun anlamı şudur; İnegölspor şampiyon olamaz, Play-off’a kalması için mucizeye ihtiyacı var. Bu mucizenin adı 2. yarıdaki tüm maçları kazanmaktır. Fikstüre baktığımızda bu yarıda üst üste Samsun, Sarıyer, Kastamonu ve Sakarya ile maçları var. Diğer maçları da kolay değil. İstanbul’da Eyüpspor’la maçı var. Kısacası İnegölspor için bu sezon kayıp bir sezondur. Bu kadar geniş transfere ve iddialı teknik heyete rağmen ilk yarı tam bir hezimet ve kaos içerisinde bitti.

Sonuç olarak, ilk yarıda zirveye havlu atan İnegölspor, 2.yarı için bir araya gelirken, gidecek oyuncuların yerlerine gelecek sezon için umut vadeden yeni oyuncular alınmalı, maddi durum buna engel oluyorsa, alt yapımızdan oynadığı oyunla hak eden ahbap çavuş ilişkilerinden uzak gençler A kadrosuna dahil edilerek 2. yarıya başlamalı. A takıma alınan oyunculardan beklenen performans alınamazsa, yenilerine şans verilmeli. Böylece gelecek yılın takımının bir bölümü hazırlanmalıdır. U-19 da oynayan benim okul sporlarında Bursa Gençler 1. Küme Futbol Şampiyonu olan öğrencilerim var. Şans verilirse utandırmazlar. Sol kanat oyuncusu Selim Can İnci fazlasıyla hazır durumda. Şans bekliyor. Başka öğrencilerim de var. Bu konuda doğru tercihler şart. Ahbap çavuş ilişkileriyle üste çıkarmak sonuç vermez. Doğru ve adaletli tercihler çok önemli. İnegölspor’un mevcut kadrosunda bulunan Kaleci Şener, geride Volkan, sol kanatta Yasin ve Osman, ortada Emirhan devre arasında kendini toparlayabilirse, Serhat ileride Cengiz’e faydalı olur. Yapılacak takviye ve alttan çıkarılacak gençler İnegölspor’un tribün gücü ve çok daha iyi çalışarak daha başarılı bir devre geçirebilirler. İnegölspor’umuz ilk yarı karnesiyle sınıfta kaldı. Ancak 2. yarıda yepyeni bir sayfa açarak, bu durumu telafi etmesi dileğiyle, iyi bir tatil ve ardından iyi bir hazırlık dönemi diliyorum. Fatih Akyel yönetimindeki teknik heyetimiz de devre arasında şapkasını önüne koyup bir öz değerlendirme yapmalı ve 2.yarıda önce iyi futbol, sonra beklenen puanları getirecek icraatları yapmalıdır