İNEGÖL´ÜN DEDİĞİ OLUR

            16 Nisan  2017  Anayasa değişikliği referandumunu, siyasal bir değerlendirme dışına alarak  partilerin ve siyasi liderlerin yaptıkları propagandaların nihai sonuçlarını olumlu veya olumsuz olarak değerlendirme sonuçlarını bulacaklardır. Türkiye´de ilk dört büyükşehir içerisinde Bursa´da evet yüzdesinin ağırlığı ve özellikle de ilçeler arasında İnegöl´de %70´ lik bir evet oranının çıkması fotoğrafın çok ayrı şekilde okunmasını sağlayacaktır. Tarafsız olarak şunu söyleyebilirim ki İnegöl´de Milletvekilimiz Hüseyin ŞAHİN ve Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ başta olmak üzere partinin yöneticileri, kadın ve  gençlik kolları referandum da evet kapsamına yönelik çok ciddi çalışmalarda bulunmuşlardır. Birçok şehirde ilçede yapılmayan tek tek esnaf ziyaretleri ve aile ziyaretleri, özellikle de halkın içerisine inilerek yapılan çalışmalar takdir toplamıştır.

            Bunun dışında  hayır cephesinde yer alan siyasi partilerin veya  sivil toplum örgütlerinin de kendilerini anlatmak, anayasa değişikliği maddelerinde yer alan unsurların  açıklanmasına yönelik çalışmalarını sürdürmüş olduklarını söyleyebiliriz. Kendi fikrimce bir referandum sonucunda var olması gereken en önemli noktalardan birisi Büyük Türkiye Cumhuriyetinin menfaatleri olmalıdır. Kırılganlıklar bir kenara bırakılarak ekonomik anlamda, istihdam ve işsizliğin önlenmesine yönelik politikalar geliştirilerek refah düzeyine ulaşma da önemli hedeflere ulaşılmalıdır. Siyasilerin barış ve uzlaşma ortamı içerisinde ülkenin bekasını düşünen politik refleksleri ortaya koymaları ve söylemlerini bu yönde geliştirmeleri en temel isteklerimizden biri olacaktır.

            İnegöl´ün gelecek vizyonunda  en çok prestij katabilecek değeri  bağımsız bir üniversitesi olacaktır. Belediyemizin ve milletvekillerimizin ayrıca iş adamları dernekleri başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerinin bu konudaki istekli ve gayretleri çalışmalarını ve kamuoyu oluşturulan gündemi takip etmekteyiz. Referandum süreci atlatıldı, İnegöl kendisine düşen görevi sonuna kadar layıkıyla yerine getirerek, eğitim ve kültürel alandaki bu yatırımların alınmasını sonsuz derecede hak etmiştir.

            Ayrıca İnegöl´ümüzün  eğitim ve kültürel alandaki gelişmelerinin ışığında  ihtiyacı karşılayabilecek bir kongre merkezini ve kitap yayın çeşitliliği açısından kentimize yakışan bir şehir kütüphanesinin olmasını ilgili bürokratlarımızdan talep etmekteyiz. Ayrıca bu yazımda cefakar ve vefalı Büyük İnegölspor taraftarını da unutmayacağım. Başta Efsane Maratonun taraftar lideri Tevfik TAŞKIN olmak üzere  taraftarımızın sesine kulak vererek, İnegöl´ümüze yakışacak bir spor kompleksi ve stadyumun yapılmasını da gündeme almamız gerekecektir. Akhisar Belediye Sporun süper ligde mücadele ettiği bu dönemde İnegöl´ümüzün ve İnegölspor´un daha üst ligleri hak ettiğini buradan belirtmek isterim. Bu büyük taraftara her şey yakışır.

            İnegöl´de çalışan değer katan ve ekmeğimizi kazanan kişiler olarak , dünya düşüncesi ne olursa olsun, siyasi rengi partisi farklı olsa da İnegöl´ümüze ve vatandaşımıza değer katan herkesten Allah razı olsun diyorum. Sevgiyle kalın...

 

Yeni katman...