16 Nisan referandumunun ardından sosyal medya üzerinden yaptığım tespitlerin  ses getirmesinin ardında çok fazla neden var.  Kurtlar pusularını kurmuş, tilkiler kapının aralığından dikizliyor. Sinsice hesaplar yapanlar kendilerine biçilen görevlerini bekler hale gelmişler. 

Bugün yazdıklarımı okuyanların bazıları İnegöl´de ki sosyal medya şövalyelerini az çok tahmin edecekler. İnegöl´de yaşını başını almış koca adamların, kendilerini nedenli komik hale getirdiklerini ve yalakalarından nasıl beslendiklerini anlatacağım.

İnegöl´de 17 yıla yakın gazetecilik geçmişi olan biri olarak bu zaman zarfında karşılaştığım şeyleri yazsam koca bir ansiklopedi olur. Çok renkli anlılarım oldu İnegöl´de…Çok renkli siyasetçiler tanıdım hayatımda… Masaya yumruğunu vurduğunda ses çıkaranı da, masanın üstünden elini kaldıramayanı da..  

İnsanlara verdiği güven ve adalet nedeniyle yaşarken bile saygı duyulanı da, öldükten sonra bile adı geçtiğinde hiç iyi anılmayacak olanı da. Tabi tüm bu söylediklerim şahsım nazarımdaki değerlendirmeler. Benim sevmediğimi başkaları inanılmaz sevebilir, sayabilir. 

Ancak siyasetçinin heybesi hep dolu olmalı bana göre.. Oturduğu kahvede, yemek yediği sofrada, soluklandığı ağaç altında bile yanındakilere çıkardığı heybesinden bir şeyler ikram edebilmeli. Bazen tatlı bir söz söylemeli, bazen verdiği cesaretle başarıya sürüklemeli, bazen de bir yol gösterebilmeli…,Oysa bizim siyasetçilerimiz eskiden evinin önünde dedikodu yapan mahalleli kadınlara benzemiş. Akıllı telefonlarla sosyal medya şövalyeliği yapan eski siyasetçilerimizin ağzından bal değil zehir damlıyor.

40 yıllık Doğruyol Parti´li, Anavatan Partili ve Milli Görüşçüler Oda TV´nin ve CHP´li vekil ve beyaz Türklerin paylaşımlarıyla habire kılıç sallıyorlar AK Parti´ye..

Paylaşımlar doğru mu, yanlış mı araştırmadan paylaşıyorlar. Vakti zamanında Belediye Başkanlığı, ilçe başkanlığı, parti yöneticiliği, İlgenel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği yapmış bu abilerde ki kibiri görseniz kusarsınız. Sanırsınız ki bunlar İnegöl´ün sahipleri, bizde kiracılarıyız. Bunlardan daha iyi bilen kimse yok. En büyük otorite bunlar. Eğer bunlar dediyse doğrudur, demediyse yalandır. 

Neyse ki geçen hafta şöyle bir göz gezdirdim bu sosyal medya şövalyelerine.. Önce daha önce partilerinin İnegöl´de aldıkları oylara baktım, sonrada referandum sonuçlarını bızıkladım biraz. Tabi derinlemesine incelediğimde kendi akrabasından bile oy alamamış koca koca adamların Evet veren insanları nasıl aşağıladıklarına şahit oldum. 

Yahu bu millet değil miydi seni Belediye Başkanı yapan, ya da İlçe Başkanı yapan? Kim yaptı sizi başkan? Bu millet size oy vermeseydi bugün hangi birinizi İnegöl tanıyor olacaktı? Sen kimin nesiydin, o kimin fesiydi? 

Dün sizi baş tacı eden bu millet eğer size saygınlık kattıysa yatın kalkın dua edin.. Teşekkür edin, minnet edin. Bugün sizi seçmiyor diye bu milleti hor göremezsiniz. Sizin gibi düşünmüyor diye bel altı vuramaz, hakir göremezsiniz. Yoksa biri çıkar size öyle bir şey der ki; o lafın altından kalkamazsınız.

Ey sizi gidi sosyal medya şövalyeleri; bırakın artık kılıç çekmeyi. Siz elinizdeki kılıçla bu millete efelenenlere dil uzatın. Artık size uzak duran seçmenlere değil. Çünkü siz Mahmudiye Mahallesi´nin fakir ama gururlu bir evladı değilsiniz, Yada Hamidiye Mahallesinin. 

Siz o gururlu evladın haykırışları gibi haykıramazsınız. O´nun acısını hissedemez ve yaşayamazsınız. Haykırmak ve öfke o´nun hakkıdır. Şimdi biri çıkıp, “Bugün kimin sayesinde Ak Parti bizi yönetiyor?” dese ve “siz bu Türkiye´yi adam gibi yönettiniz de size mi oy vermedik” diye yüzüne lafı çarpsa ne diyeceksiniz?

Bence bu lafa cevap bile veremezsiniz. Oturun oturduğunuz yerde…. Size vakti zamanında bahşedilmiş olan o saygınlığın tadını çıkarın. Size yakışıyor mu? Sosyal medya sayfasından engellediğiniz kişilerin dedikodularını yapmak. Ya da on´lara hakaret edip küçümsemek. Kendi yandaşlarınıza hedef göstermek ve düşman etmek. 

Artık Yeni Türkiye´deyiz beyler. Öyle susma dönemleri bitti. Doğruya doğru, eğriye eğri deme dönemi başladı. Bu fakir ama gururlu millet meydanı öyle kibirli insanların kucağına bırakacak değil. Bu millet gün gelir o kibir maskelerinizi indirir üzülürsünüz. Şövalyeyle nasıl cenk edileceğini bilen bir toplumun olduğunun unutmayın derim. Saygılarımla…