Bugün bir değişiklik yaparak insanın kendisini tanımasının önemini anlatacak sözler ile sizleri baş başa bırakmak istedim.İşte o sözler .Buyurun !

Gücünü  aşan bir iş yapmaya kalkarsan, sadece itibarını kaybetmekle kalmaz  aynı zamanda başarılı olabileceğin şeyleri yapmaktan mahrum olmuş olursun.

İnsan hem yalnızken hem de toplum içindeyken uyacağı karakter ve davranış biçimleri edinmesi gerekmektedir.Zira insanın iç samimiyetini  görebilmesi ancak yalnız başınayken daha da mümkündür.

İnsanları değerlendirme konusunda yanlışlıklarını ölçü almamalısın. Zira bir çok güzel ve değerli  şeyleri,  hatıraları yanlışa kurban  etmiş olursun.

Başarılı olduğun zaman bunu sadece kendine mal etme her başarının ardında bir çok etken insanın da olduğunu unutmamalısın.

Faydayı ve zararı sürekli dışarıda arayan kimseler gibi olmalısın.Olgun  insan kimseyi suçlamaz, kimseyi övmez, kimseden şikayet etmez.Zira kendisinin dışında da bir çok etkeninden varlığını bilir.

Arzu etmek arzulanan şeyin elde edilmesini sağlar.Nefret ise nefret edilen şeyden kaçınılmasını temin eder.Arzuladığı şeye ulaşamayan hayal kırıklığına uğrar ,nefret ettiği şeye maruz kalan ise üzülür.Nefretini ve arzularını ulaşa bileceğin ve kontrol edebileceğin nesnelerle sınırlarsan  arzularına ulaşır nefretin de yıkıcı etkilerinden korunmuş olursun. 

İnsan elini altında olanlar ile elinin altında olmayanları iyi bilmelidir.İmkanlar ve hayaller arasındaki ince bir çizgi vardır.O da başarmak yada hayal kırıklığıdır.Hayal kurmaktan vazgeçme ancak gerçekçi olmayı da elden bırakma.

Yapacağın işleri  hayalinde canlandır.Tüm her şeyi yerli yerine koy. İşin doğasını uygun olan elini kolaylaştıracak  şeyleri düşünmeye yoğunlaş.Bütün bunlar sana hem vakit kazandıracaktır hem de karşılaşa bileceğin zorlukların üstesinden gelmeni sağlayacaktır. Böylece zihninin yapacağın işle uyumlu hareket edeceğini göreceksin.

Arzu etiğinden ziyade olması gerektiği  gibi yapmaya çalışmalısındır.Böyle yaparsan her zaman mutlu olursun.

Her şeyi bilmek iddiası insanın en büyük belasıdır.Kendi işlerini hakkıyla bilmen sana kafi gelmelidir.Zira ihtiyacın olmayanları bilmen bilmeye çalışman hem sana hem de sana akıl danışan insanlara zarar vereceğini unutmamalısın.Her şeye cevap vermek akıllılık değil aksine aptallık ve ukalalık belirtisi olduğunu unutmamalısın.

Her hangi birini memnun etmek için olmadığın rollere bürünmemelisin.Bu memnun etme seansı senin memnuniyetsizliğinle sonuçlana bilir.Biçilen rolle sürekli anılmana da sebep olabilir.

Bir şeyin bedelini ödemeden ona sahip olma arzusundaysan  haksızlığa ve açgözlülüğe meyilli bir  yapıya sahipsin demektir.Bedelini ödemediğin bir şeyin sana avantaj kazandırdığını düşünmen kaybettiklerinin yanında bir hiçtir.

Vücut  tamlığına güzelliğine  gösterdiğin  dikkat  kadar harcadığın masraf kadar  zihin yönetimine sağlığına da aynı derecede önem vermeli dikkat göstermelisindir.Zira maddi güzelliklerin korunmasının yolu akıl sağlığından da geçmektedir. 

İnsanın mutlu olmasının yolu  kendini tanımasından ve çevresiyle uyumlu yaşamasından geçtiği bir doğrudur .Bir başka yazımızda görüşmek ümidiyle hoşça kalın.