Bugünkü yazımızda işverenlere katkı sağlayan istihdam teşvikleri, SGK işveren primi teşvikleri ve nitelikli eleman teşviklerinden bahsedeceğiz.

5510 Sayılı SGK İşveren Primi Desteği (%5 İndirim)

5510 Sayılı SGK işveren prim teşvikinden Sosyal Güvenlik Kurumu´na borcu olmayan tüm işverenler faydalanabiliyor. İşverenin borcu olmaması demek, her ayın son gününde, bir önceki ay aylık prim ve hizmet belgesinde tahakkuk eden borcun ödenmesi ver herhangi bir idari para cezasının olmaması demektir. Bunu ödeyen işverenler ait olduğu ayın aylık prim ve hizmet belgesinde 5510 kanun numarası seçerek verdiklerinde her bir çalışan için, (asgari ücretli örnek alındığında) her ay 88,88 TL indirim kazanıyor.

6111 Sayılı SGK İşveren Primi Desteği
(%5 + %15,5 İndirim)

6111 Sayılı ilave istihdam teşvikinden faydalanmanın ilk şartı işverenin Sosyal Güvenlik Kurumu´na borcu olmaması ve idari para cezası bulunmaması gerekmektedir. Diğer şartlar sırasıyla;
İşverenin son 6 ay içinde çalışan personel sayısının toplanarak 6´ya bölünmesi sonucunda bulunan sayıya ilave olarak alınan personel olması
Alınan personelin Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizlerden olması ( yani son 6 ay içinde herhangi bir işyerinde çalışmamış olması)
sonucunda tahakkuk eden SGK işveren priminin tamamı her ay ( asgari ücretli baz alındığında) 88,88 TL +275,51 TL  = 364,39 TL işsizlik fonundan ödenmektedir.

687 Sayılı KHK İşveren Primi Teşviki

687 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile açıklanan ve aşağıdaki şartların oluşması durumunda günde kişi başı 22,22 TL teşvik 31.12.2017 tarihine kadar verilecektir. Bu teşviklerden faydalanmak için aşağıdaki şartların oluşması gerekiyor.
- Personel, 01.02.2017 – 31.12.2017 döneminde işe alınmış/ alınacak olması,
- Personel, Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizlerden olması,
- Personelin işe alındığı tarihten önceki 3 aylık sürede çalışmamış olması,
- İşverenin Aralık 2016 ayında sosyal güvenlik kurumuna bildirilen sigortalı sayısına ilave olması,
- İşverenin işyerinde kayıt dışı çalışanının olmaması,
- İşverenin SGK´na borcunun olmaması (yapılandırma, taksitlendirme hariç)
 
SGK Primleri ile ilgili teşvikler kısaca bunlar. Bununla birlikte Türkiye İş Kurumu ve KOSGEB gibi kurumlarında istihdama sağladığı teşvikler bulunuyor. Bir sonraki yazımızda da bu kurumların teşviklerinden bahsedeceğiz.