MHP'den ayrılan muhaliflerin oluşturduğu ve Genel Başkanlığını Meral Akşener'in üstlendiği İYİ Parti 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde hedeflediği başarıyı yakalayamamıştı. Genel seçimlerin ardından yaşanan sıkıntıları da atlatan İYİ Parti yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanıyor. İnegöl’de 3 ismin ön plana çıktığı İYİ Parti’de seçim çalışmaları öncesinde İlçe Başkanı da değişecek. Sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakan Müfit Besler’in yerine, başkanlığı Eray Soral üstleniyor.


HEDEF; YERELDE KAZANMAK
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde hem Bursa’da hem de Türkiye genelinde istediği başarıyı yakalamayan İYİ Parti, yerel seçimlere odaklandı. Öncelikle Bursa’da ki ilçe teşkilatlarında yeni bir yapılanmaya gidecek olan İYİ Parti, yerelde kazanacak adaylarla halkın önüne çıkmayı planlıyor. 
Bursa’da 17 ilçe başkanı istifa ederken, Ekim ayı sonuna kadar Genel Merkez tarafından ilçe başkanlarının görevlendirilmesi bekleniyor. İstifa eden 10 mevcut ilçe başkanının yeniden görevlendirilebileceği, İnegöl ile birlikte 2 ilçe başkanının ise sağlık sorunları nedeniyle görev almayacağı söyleniyor. Yeni görevlendirmelerle birlikte Kasım ayında seçim çalışmalarına başlayacak olan İYİ Parti de, yeni yönetimle birlikte seçimlerde istenilen başarının kazanılması hedefleniyor.

İnegöl’de Müfit Besler’in ardından Başkanlığı, 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olan Eray Soral üstlenecek. Önümüzdeki günlerde atama yazısı Genel Merkez tarafından gönderilecek olan Soral, Kasım ayında oluşturacağı yeni yönetimle göreve hızlı başlayacak.


3 İSİM ÖNE ÇIKIYOR
5 ay gibi kısa bir sürenin kaldığı yerel seçimlerde, İYİ Partiden aday olması beklenen 3 isim konuşuluyor. En son yerel seçimlerde MHP’den belediye başkan adayı olan ve iyi bir oy oranı yakalayan Fikret Fidan’ın ismi ön plana çıkarken, Cerrah eski Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Karaman ile Yenice Belediyesi eski Başkanı Hasan Aksu’nun da ismi belediye başkan adayı olarak konuşuluyor.

KASIM’DA BAŞVURULAR ALINACAK
Yeni ilçe yönetiminin oluşturulmasının ardından İYİ Parti’de aday adaylığı başvuruları Kasım ayında alınmaya başlayacak. Genel Merkezin aldığı karar gereği; yeni yönetimden kimse belediye başkanlığına ve meclis üyeliğine aday olamayacak.