İnegölspor’un prestij açısından kazanması gereken maçta Sancaktepe’ye kaybetmesi üzüntü verici. Fakat daha önce forma şansı bulamayıp, takıma ne katar dediğimiz oyuncuların oynamayı sürdürmesi de sevindirici. En azından elimizdekini göreceğiz son maça kadar. Fakat bu oyuncu havuzunun genişlemesi lazım. Mesela elimizde stoper Ömer Faruk Taş var. Ne yapar? Bizi önümüzdeki sezon taşıyabilir mi? Sancaktepe maçındaki yedek kulübesi oyuncuları zorlu 2. Ligi kaldırır mı? Mutlak surette son maça kadar bu sorularının cevabını bulmak zorundayız ki, hem onlara hem de kulübe yazık olmasın diye. 

Gelelim saha içine. Maça İnegölspor biraz daha diri ve istekli başladı. Hatta bu kadro yapısı ile de bulabileceği gollük pozisyonları da buldu. Kaçırılması zor olanlardan sonuç alamadı. Hatta Fatih Üge’ye yapılan penaltıyı da maçın hakemi es geçti. Fakat kaçan pozisyonlar sonrası rakibin direnci arttı ve onlarda cesurca kalemize zaman zaman ciddi geldiler. Tabi haklarını yemeyelim, kağıt üstünde de, saha içinde de bireysel bakıldığından bize karşı biraz üstündüler ve bu avantajı iyi değerlendirdiler. Serhat’ın kaptırdığı bir topta eski oyuncumuz Abdülkadir’in dokunuşu zor olmadı ama bizim o son dokunuşa kadar rakip oyuncuları refakatçi gibi takip etmemiz hoş olmadı. Kalede Mustafa‘nın golde hatası yok ve oda önümüzdeki sezon kaleyi alma hesapları içinde. Kalan maçlarda oynayacak. Hatta bana göre oynatılmasına geç bile kalındı. Çabukluğu, dinamizmi ve karşı karşıya pozisyonlarda çok iyi ama yan toplarda daha fazla çalışması gerek. Onu da sezon başı çalışmayla kapatacaktır diye düşünüyorum. Volkan ve Gökhan iyi bir uyum yakaladılar. Bu maçta da iyi bir görüntü verdiler ama İnegölspor’un bu bölgeye kesin 2 oyuncu almak zorundaki, alternatif olsun. Ortada Emirhan ve Serhat’tan İsmail hocada vazgeçmedi. Demek ki giden 2 hocanın hakkını yemişiz. Onları bırakın kesmeyi, zorlayan oyuncu dahi yokmuş takımda. Ömer Faruk Çalışkan maça iyi başladı, akıllı işler yaptı. Fakat 2. yarının başında oyundan düştü. Güçlenmesi şart. Oyun zekası çok iyi ama tempoyu arttırması gerek. Sezon başı adeta kaderini kendi çizecek gibi görünüyor. Fakat oyun stili göze hoş gelen bir oyuncu. Asıl sol bek olmasına karşın, sağ bekte mecburen oynayan Yasin, bu maçta tutuktu, top kaybetti, kademede bazı aksaklıklar yaşadı. İsmail hoca uyarılarda bulununca da aklı orada kaldı, maçı öyle bitirdi. Yasin kardeşim oynamam için çok çalışman ve ekstra bir farkındalık oluşturman şart. Sağ önde Fatih, oyunda İnegölspor adına öne çıkan oyuncuydu. Bana göre gelecek sezon takımda tutulması gerek. Fakat final paslarında geç kalması, bu maçta bizi golden etti hatırlatırım. Sol bekte Yasin Görkem’de takımda tutulması gereken oyunculardan biri. Bu maçta da Mert Örnek gibi oyuncuya fazla cirit atma imkanı, özelliklede ilk yarı tanımadı. En azından bizim bildiğimiz bir oyuncu ve kalmasında fayda olacaktır. Osman’da bu maçta iyi işler yapmasına karşın, net pozisyondan sonuç alamadı. Oysa bu maçta kader anımız bu oyuncunun kaçırdığı net pozisyon oldu. Yaşar Çetin santrafor yokluğunda mecburen oynadı. İyi niyetli ve elinden geleni yapmaya çalışan bir görüntü içindeydi. Yeterli mi? Hayır ama onunda artık yapabilecekleri bu kadar. Sonradan oyuna giren Erdican’da takımda tutulabilir, maliyeti yok ama tabi son maçtan sonra durumlar ne olur, bilemeyiz. Fakat Melih Hortum oyuna girer girmez, takımın vitesi arttı gibi. Bu zamana kadar niye oynamadı, hayretlik bir konu. 

Son olarak Amed maçındaki taraftarı bu maçta göremedik. Ona da ayrı bir parantez açalım. Diyarbakır’da bizi ağırlayan takımla maç yaparken stadı dolduran taraftarımız İstanbul’da şeref tribünün de yöneticilerimize hakaretler yağdıran Sancaketepe’ye aynı deplasman kabusunu yaşatamadılar. Tabi her hafta aynı yerde olan taraftar gruplarına sözümüz yok. Onlar zaten her maç aynı ama diğer tribünlerde aynı coşkuyu göremedik. Buda bizim ne kadar yanlış bakış açısında olduğumuzu gösteriyor…