Futbolun yazılı olmayan kurallarından biride gol pozisyonuna girdin mi yazacaksın? Sen bonkör olursan da cezayı kesiverirler. İnegölspor´un ilk yarıda hem lig hem kupa maçları da böyle oldu.
Ligi zaten anlatmaya gerek yok, neler çektiğimizi hep birlikte gördük. Yalnız kupada geride kalan 4 maçta da henüz puan alamamamız hayret edilecek bir durum. Ha şunu da söyleyelim, kupada bizi öyle perişan eden, sahadan silen bir ilk maçta Rize vardı, sonrasında ise ya başa başa ya da şanssız maçlar çıkardık ama gol yollarındaki beceriksizlik bizi buralara kadar getirdi.
İsmail Güldüren geldikten sonra takımda bir mücadele, bir istek arzusu arttı. En azından oyunun bazı bölümlerinde umutlanacak futbol oynuyoruz ama İsmail kardeşimin takımın başında çıktığı kupalarla birlikte 9 maçta galip gelemedik. Oynamak yetmedi, skoru galibiyetle taçlandıramadık. Bu tölaransıda zaten daha önce bir Nafi hoca, birde şuan İsmail Güldüren gördü ama devre arasında ne yapıp ne etmeli Menemen maçıyla hem gol atmalıyız hemde galibiyet serisine başlamalıyız. Çünkü İnegöl´de çok İrlandalı var ve puan kaybı ya da her kötü sonuçta Bizans tekfurları gibi ellerini ovuşturuyorlar. Bu konuda da en çok yönetime üzülüyorum ki, mücadele ve azimleri ortada.
Son oynanan Kasımpaşa maçında İnegölspor sahada ilk yarıda tutuk olmasına karşın 3 net pozisyon kaçırdı. Ömürcan 7 metrelik kalede topu stopere nişanladı. Mustafa Vargel iki yan topu dışarı attı. Kasımpaşa ise Kübalı boksörler gibi bu bölümde sahada fazla görünmese de geldiği anda aparkatı çıkartıp, golü buldu. İlk golde de Şener´in hatasını es geçmeyelim. “Benim” dedi topu savunma bıraktı, çıkmadı ve golü yedik. Diğer gollerde ise usta vuruşlar ve kalite ayaklar zaten öne çıkmıştı.
Oyunun ikinci yarısında ise İnegöl inanılmaz tempoyu arttırdı, göbekten geldi, kanatlardan bindirmek istedi ama olmadı. Bir penaltı verilmedi, bir top direkten döndü, birkaçıda şanssız vuruş kurbanı oldu ama sonuçta 45 dakikalık futbol hem keyifleri yerine getirdi hemde nasıl puan alamadık diye hayıflandık.
Bu maçta sahada oynayan oyunculardan çoğu üst düzey futbol ortaya koydu. Savunmada Bilal zaten bilindik özverisini ortaya koyarken, Mustafa Vargel ise forvetlerden daha kolay gol pozisyonlardan sonuç alamadı ama maç eksiği olmasına rağmen halde fazla göze dişe dokunur hata yapmadı. Sağda Lider arkadaşlarından bir adım öndeydi, sahanın ağırlığına rağmen inanılmaz mücadele etti, özellikle ofansta iyi işler yaptı, getirdiği topların çoğu Kasımpaşa ceza alanı içinde heyecan yarattı. Solda Recep aklı transfer dedikodularına takılı gibiydi ama genel olarak o da görevini yapanlardan biri oldu. Hacı Mustafa duran topları iyi kullanamadı, kullandığı serbest vuruşların çoğu kornerlerde direk dibinde bek oyunculardan serbest vuruşlarda ise rakip stoperlerin kafalarından döndü. Bunlara ayrı çalışılması gerek. Bu konuda İnegölspor´un duran toptan fazla avantajı yok gibi. Oğuz bu maçta hayatının koşusunu yaptı, bunları biraz yaparsa zaten kalitesi ortaya çıkıyor. Durarak oynadığı zamanda sıradanlaşmaktan öte gidemiyor ama bu maç çok iyi mücadele etti diyebiliriz. Emre Okur ağır zeminlerde çok öne çıkan bir oyuncu değil ama ne zaman nerde ne yapacağı belli olmadığı için gözler sahada ondan hep ekstra bir şeyler yapar mı diye bekliyor. İlk yarıda bunları yaptı. ikinci yarıda da yapacağından şüphem yok ama kupa maçında beklentilerin altındaydı. Ömürcan ise kondisyon sorununu çözemiyor. Finale kadar gelip orada ya topu kaptırıyor ya da pas noktasında tercih hatası yapıyor. Bazı maçlarda oyunun son 20 dakikasında sahaya sürülürse daha verimli olabilir. Mahmut Şeker´e İsmail Güldüren özel ilgi gösteriyor, ondan patlama bekliyor ama biz beklemekten patlamak üzereyiz. Hocam sen iyi niyetle bir şeyler bekliyorsun ama seninki bana göre karşılıksız aşk. Bu ısrar sorun yaratır sana hatırlatalım.
Şimdi transfer ve hazırlık kampı zamanı. Bana göre hem takımın hem teknik heyetin bu arayı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü bundan sonra oynayacağımız maçların ne telafisi nede tekrarı var. Puanı almak için herkes sahada varını yoğunu ortaya koyacak. Birde burada play-off yada düşmeme mücadelesi verecek takımlarda ona göre hazırlık yapıp, ona göre sahaya çıkacaklar. Birde hem hakem hataları yada diğer etmenler ortaya çıkınca, bizim için zor bir dönem olabilir. Çünkü herkes biliyor ki bu grupta hiç lobisi olmayan tek takım İnegölspor. Bundan dolayı ipleri sıkı tutup, kendi göbeğimizi kendimiz kesmekten başka ne çaremiz ne de seçeneğimiz var.