Geçtiğimiz hafta Afyon´da Afjet Afyon´a yenilerek Sancaktepe ve Keçiörengücü´nün altına inen temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde Kastamonu 1966´yı iki golle geçerek puanını 52´ye çıkarırken, play-of için rakipleri Sancaktepe Afjet´i, Keçiörengücü´de deplasmanda Sarıyer´i yenerek 5 ve 6´ncı sıraya oturdular.

Kastamonu´yu evinde kolay geçen İnegölspor bu hafta Ankara deplasmanında 54 puanlı Keçiörengücü´ne konuk olacak. Bu maç 6 puanlık bir maçtır. Play-of iddiasını son haftalara taşıyabilmek için temsilcimizin bu deplasmandan 3 puanla çıkması gerekiyor. Beraberlik her iki takıma yaramıyor. Zira berabere kalırlarsa play-of için rakipleri Afjet´i geçen Sancaktepe deplasmanda Kastamonu´yu yendiği takdirde Play-of için büyük avantaj elde edecek. Bu nedenle İnegölspor bu maça çok iyi hazırlanıp, play-of iddiasından kopmayacak. Beraberliğin yetmediği bu maç her iki takımı ateşleyecek ve zevkli bir maça sahne olacak. Her iki takım açık oynamak zorunda. Golü yiyen daha da açılacak ve gollü bir maç izlenecek. Kastamonu galibiyeti temsilcimizin böyle ciddi bir maç oynamasına vesile olacak. Umarız İnegölspor kazanır.

Rakip Kastamonuspor bu ligin yeni takımı. Lige çıktığı ilk yılında Ziya Doğan ile lüks transferler yaparak grubumuzda iddialı maçlar oynamış ancak bu sezon maddi ve manevi yönden gerileyerek mütevazi bir kadro ile lige devam ediyor. Bu sezon grubumuzda küme düşecek takımlar ilk yarının başında belli olduğundan küme düşme potasında stres ve korku yok. Bu nedenle zirve iddiası olmayan takımlar ligi mütevazi kadrolarıyla tamamlamaya çalışıyorlar. Bunlardan biri de Kastamonu 1966 takımı. İnegöl´e belki 1 puan alırım umuduyla geldi ancak İnegölspor´un bu maçı almak zorunda olduğunu maçın ilk yarısında anladı ve ikinci yarıda da kolay teslim oldu.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Gökhan-Kemal-İsa, ortada Cengiz-Emrah-Emirhan-Barış Sinan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Barış Sinan´ın yerine Enes Ata, Ahmet Şahin´in yerine Kaan ve Emrah´ın yerine Ömer Faruk´u oyuna aldı.

Yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşledi ve oyuna giren Enes Ata gol perdesini açarak oyuna ağırlığını koyunca ikinci golümüzde genç Gökhan´dan geldi. İnegölspor bu tip maçları özellikle evindeyse kolay kazanıyor. Ancak deplasmanlarda tecrübeli oyuncularımız olmasına rağmen aynı başarıyı gösteremiyor. Buca ve Kocaeli´ye kaybedilen puanlar şimdi müthiş aranıyor. Küme düşmüş takımlara adeta zorla verdiğimiz puanlar İnegölsporumuzu play-of yolunda zora sokarken, Keçiören´in yanına şimdi birde Sancaktepe çıktı. Keçiören´i Ankara´da evinde yenip, Sancaktepe´nin maçlarına bakacağız. Playof´a kalmanın ne kadar zora girdiğini açıkça görüyoruz.

İnegölspor kaybettiği çok saçma puanlar ve deplasmanlardaki performans düşüklüğü ile hala play-of iddiasını devam ettiriyor. Bu da güzel bir şey. Takımda devre arasında alınan gurbetçi oyunculardan Cengiz ve Kaan yeni bir rekabet getirdiler. Kadromuz bir hayli genişledi, rekabet ortamı gelişti. Bu kadroda bir de kaptan Bilal ve Okan Deniz´de olsaydı, Play-of daha kolay olurdu. Bu durumda yapılacak şey mevcut kadro ile yola devam edilecek.

Sonuç olarak İnegölspor mutlak kazanması gereken Kastamonu maçını kazanarak bu hafta Keçiörengücü ile Ankara´da Play-of iddiasını son haftaya kadar devam ettirebilmek için 6 puanlık bir final maçı oynayacak. Kazandığı takdirde Play-of garanti olmayacak. Çünkü bir rakipleri daha var, Sancaktepe. Sancaktepe ile maçını oynadı ve yenildi. İkili averajda umut yok. Ancak buna rağmen Keçiören maçı önemli ve beraberliği olmayan bir maç. Beraberlik her iki takıma da yaramıyor. Beraberlik sadece Sancaktepe´ye yarayacak. Bu nedenle temsilcimizin Ankara´da kazanmasını bekliyoruz.

Etimesgut´a Ankara´da 3 gol atan takımımız, Keçiörengücünü´de yenebilir. Bu umut ve dileklerimle Kastamonu maçını kazanan teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyorum. Ankara´da Keçiörengücü maçında başarılarını yazmak dileğiyle…