İkinci yarıya iyi başlayan İnegölspor, önce evinde Niğdespor’u, ardından Gaziantep’i hükmen geçtikten sonra Pazar günü evinde ağırladığı Bodrumspor’u önce geriye düşmesine rağmen 2. yarıdaki  çok istekli ve tempolu oyunu ile yenerek 2. yarıya üçte üç yaparak iyi bir başlangıç yaptı. Taraftarlarımızın maç boyunca verdiği büyük destek bunun sonucunda 2. yarıda takımımızın bu tribün desteğini de arkasına alarak oynadığı etkili oyunla, güzel bir galibiyete imza attı. Maçtan sonra çalan meşhur Bodrum şarkısı ile tribünlerle galibiyetin coşkusunu paylaştı.
Rakip Bodrumspor Engin İpekoğlu yönetiminde maça öyle bir başladı ki, o hızla devam edebilseydi, bu deplasmandan farklı bir galibiyetle ayrılabilirdi. İlk yarıda Ozan’la bulduğu golü arttırmak yerine, bu golün üzerine yatmaya kalkınca daha ilk yarıda Volkan’ın golü ile beraberliğe düştü. Devre biterken büyük bir müdafaa hatası sonucu yediği golle sarsılan Bodrum, 2. yarıda girdiği pozisyonların ardından İnegölspor’un karşı atakları ve oyuna ağırlığını koymasıyla adeta dağıldı. Buna bir de teknik heyetinin yaptığı inanılmaz yanlış oyuncu değişiklikleriyle hem ilk yarıdaki oyun kurgularını bozdular hem de 2. yarıda orta sahayı İnegölspor’a teslim ettiler. Bunun sonucunda da çok rahat kazanabilecekleri maçı kaybederek sıradan bir takım hüviyetine girdiler.
İnegölspor’a gelince, teknik heyetimiz maça Kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Cengiz-Emirhan-Serhat-Osman, ileride Yaşar ve Fatih tertibiyle başladığı maçın 2. yarısında Fatih’in yerine Ahmet Hakan, Serhat’ın yerine Taner’i oyuna aldı. Maça çok tedirgin ve tutuk başlayan İnegölspor bunun faturasını kalesinde gördüğü golle alınca, biranda silkinerek karşı ataklarını sıklaştırdı. Orta alanda Emirhan oyunun liderliğini eline alarak müthiş bir performansla takımımızı rakip sahaya attığı etkili ve güzel paslarla adeta itti. Emirhan’la birlikte tecrübeli Serhat’ta bu oyuna katkı sağlayınca sol kanattan Osman Emirhan ve Serhat’tan aldığı etkili toplarla sol kanattan bindirmelerini yapınca girdikleri pozisyonlardan birinde rakip müdafaanın bir anlık büyük bir hatasından Yaşar’ın aşırttığı topla buluşan müdafaamızın etkili oyuncusu Volkan beraberlik golünü attı. Devrenin bitimine az kala gelen bu gol Bodrumspor’un motivasyonunu bozarken, Emirhan liderliğinde oyuna ağırlığını koyan İnegölspor, soyunma odasına büyük bir moral ve motivasyonla girdi. 2. yarıda rakip takımın tecrübeli teknik direktörü Engin İpekoğlu’nun yaptığı inanılmaz yanlış oyuncu değişiklikleriyle ve İnegölspor’un devrenin sonlarına doğru bulduğu beraberlik golüyle coşan  takımımız 2. yarıda etkili ve güzel  oyununu devam ettirerek hak ettiği galibiyet golünü bu maçta Emirhan’la beraber sahanın yıldızı olan Cengiz’in rakip ceza alanına taşıyıp şutladığı top kaleciden dönünce, bu topu oyuna yeni giren Ahmet Hakan boş kaleye yolladı. Bu gol İnegölspor’u ve tribünleri ayağa kaldırdı. Kalemizde Şener her zaman olduğu gibi adeta devleşti. Geride müdafaamız ilk yarının ilk yarım saatinde rakip forvetleri adeta seyretti. Müthiş pozisyonlar verdi. Ancak daha sonra toparlanarak 2. yarıda daha dikkatli oynayarak, rakip forvetlere 2. gol imkanını vermedi. Orta alanda Cengiz-Emirhan-Serhat-Osman dörtlüsü Emirhan’ın liderliğinde uyumlu ve etkili oynadı. İleride tecrübeli Yaşar ilk golde Volkan’a kafa ile bıraktığı  golün pası ve bir iki tane çok güzel asist yaptı. O yaşına ve ağırlığına rağmen bir hayli etkili oldu. Fatih yeni gelmesine rağmen takıma çabuk uyum sağladı. Zaman geçtikçe daha iyi olacaktır. Takımımızı tanıdıkça başarısı artacak. Cengiz gerçekten çok etkili oynadı. Rakip müdafaayı bence çökerten en etkili oyuncumuzdu. Galibiyet golünü orta sahadan alıp ceza sahasına kadar kendi gayretiyle taşıyıp kaleye vurduğu top kaleciden sekince Hakan boş kaleye golü attı. Maça çıkan kadroya baktığımızda teknik heyet gençler yerine yine tecrübeye önem vererek sahaya bu doğrultuda bir 11’le çıkmayı tercih etti.

Sonuç olarak İnegölspor, ilk yarıdaki etkisiz ve kötü sonuçlardan sonra devre arasında kadroda yaptığı operasyonla yenilediği kadrosuyla 2. yarıya 3’te 3 yaparak iyi başladı. Bu başarıdan dolayı başta teknik heyetimizi, oyuncularımızı, yöneticilerimizi ve tribünden şampiyon bir takıma yapılacak tezahüratı yapan, desteği veren taraftarlarımızı kutluyor, Kastamonu deplasmanında bu galibiyet serisinin devam etmesini diliyoruz. Önümüzdeki hafta oynayacağı Kastamonu bu hafta son sıralardaki Ankara Demirspor’a sürpriz bir şekilde yenildi, 39 puanı var. İnegölspor’un 29 puanı var. Bu maç 6 puanlık bir maçtır. İnegölspor kazanırsa, arada sadece 7 puan kalır, yenilirse fark çok açılır. Kalan maçlar sadece formalite maçlarına döner. İnegölspor’un Kastamonu maçı başarısını yazmak dileğiyle bu deplasmanda başarılar diliyoruz.