Yaşadığımız kent İnegöl´ün tarihi ve kültürel geçmişiyle tarımı, sanayisi ve uluslararası pazarlara kazandırmış olduğu marka değerleri  ile ülkemizin en önemli  mihenk taşlarından biridir. Burada çok bilinen ve üzerinde durulan konular yerine marka imajını arttırabilecek hamleleri konuşmak daha doğru olacaktır.

    Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerimiz, halkımız ve akademisyenler ve siyasiler olarak  İnegöl´e bağımsız bir üniversite kurulması ile çalışmalarımız ve talebimiz bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili yapılan tüm süreçleri medya aracılığıyla takip etmekteyiz.  Bu üniversite açılmasıyla ilgili projelerin yanında mutlaka şehir ve sosyal boyutta üniversite için alt yapının en kısa sürede hazırlanması gerekmektedir. Aksi taktirde ülkemizin bir çok yerinde bulunan tabela üniversitesi boyutundan bir adım öteye gidemeyiz.

    Üniversiteler bilimin popüler hale geldiği araştırma ve geliştirme merkezleridir. Özellikle hükümetimizden ve sivil toplum örgütlerinin hepsinden İnegöl´ümüzle ilgili bu konuya ilişkin projelerin yapılmasını ve hayata geçirilmesi beklentisi içerisindeyiz. Üniversite kurulmasından önce geniş kapsamlı bir fizibilite çalışmasının yapılması gerekmektedir. Bu çalışma kapsamında;

-    Kampüs yerinin belirlenmesi, ulaşım olanakları ve sosyal gelişime yatkınlık düzeyi.
-    Araştırma geliştirme merkezleri ve özellikle tasarım alanında Teknopark kurulabilme imkanı
-    Özellikle üniversite kurulması ile beraber konaklama merkezleri ve  öğrenci köylerinin kurulması planı
-    Daha geniş kapsamlı şehir kütüphanesinin kurulması ve  yayın çeşitliliği yönünde alt yapının oluşturulması
-    Sahne sanatları, ulusal ve uluslararası kongreler için kültür merkezlerinin kurulması
-    Konser, tiyatro, drama ve sinema alanlarının arttırılması
-    Erasmus ve farklı öğrenci değişim programlarına uyum kapsamında yabancı ülkelerden İnegöl´ümüze gelen  öğrencilere  kültürel entegrasyonu sağlamak ve uyumlaştırma çalışmalarını yürütmek.
-    En önemlisi de akademik alt yapının, kadronun ve bilimsel araştırma merkezlerinin yeterli sayıya ulaştırılmasını sağlamak.
-    Sanayi-üniversite işbirliğini sadece protokoller üzerinde kalmasına imkan vermeden gerçekten uygulamaya konulabilen destekleyici süreçlere dönüşmesini sağlamak.
-    Mesleki ve teknik eğitim ile ilgili her türlü desteğin sağlanabildiği bir ortam oluşturmak.

Saydığımız tüm faktörler üniversitenin gelişimi ve kentin sosyal ve kültürel alan da marka imajını arttıran faaliyetler olarak göze çarpmaktadır. İnegöl´de kurulabilecek bir bağımsız üniversite, tercihler arasında ön sıralarda düşünülebilecek düzeyde olmalıdır.