Süper Amatör Küme

A Grubu : Geçen hafta ikinci deplasman galibiyetiyle moral bulan Gençlergücü orta sıralardaki 19 Mayısspor‘u İnegöl‘de 1 – 0 yenerek sıralamada beşinci sıraya çıktı. Mustafa Dinçer‘in talebeleri lig ikincisi ve iddialı olan Gemlik Vefaspor‘u evinde ağırladı. Bu yıl play – off‘u hedefleyip ona göre kadro oluşturan rakip Vefaspor mücadeleyi 2 – 0 kazandı. Ligin yedinci haftasında Erol Arslan‘ın askerleri Bursa‘da lider ve kayıpsız olan Fethiye İdman Yurdu ile karşılaşacak. Akhisar Demirspor ise 3 – 0 hükmen kazanacağından bu haftayı dinlenerek geçirecek. Bu grupta Yenişehir Çeltikçispor‘dan sonra N.Erdemlispor da ligden çekildi. Böylece küme düşenler belli olmuş oldu. Play–off‘a uzak olan takımların maçları biraz tatsız geçebilir. Hedef olmayınca antrenörlerin işi daha zor olur. Gençlere önem veren takımlar için kaçırılmayacak bir fırsat olmalı.

B Grubu : Haftaya lig ikincisi olarak giren Doğugücü Gençlik, İnegöl‘de galibiyeti bulunmayan Hamitlerspor‘u misafir etti . Müsabaka 2 – 2 bitince temsilcimiz önemli 2 puan kaybetmiş oldu. Haftaya lig dördüncsü Kurtuluşspor ise lig sonuncusu Hürriyetspor deplasmanında 3 – 0 yenerek play – off hattına iyice yaklaşmış oldu. Doğugücü Gençlik bu yıl süper amatöre yükselen Yavuzselimspor ile Bursa‘da karşılaşacak. Kurtuluşspor orta sıralardaki İsmetiyespor‘u konuk edecek.

C Grubu : Ligteki altıncı maçını Bursa‘da lig sonuncusu Milletspor ile oynayan K.Güvenspor bir sürprize yer vermeyerek rakibini 4 – 1 yendi ve lig ikinciliğine oturdu. Morali yerine gelen Kafkas Kartalı deplasmanda Kuruçeşme Kanaryaspor‘u 1 – 0 yenerek çıkışını sürdürdü. Köksal Demiral‘ın talebeleri bu hafta evinde orta sıralardaki K.Kanaryaspor ile puan mücadelesi verecek. Son üç haftada aldığı yedi puanla yükselişe geçen Kafkas Gençlik sahasında lig dördüncüsü Şükraniyespor ile karşı karşıya gelecek. Bu grupta Orhangazi temsilcisi Sölöz Gençlerbirliği ligden çekildi. Bir mucize olmazsa temsilcilerimiz küme düşme sıkıntısı yaşamaz.

1.Küme :

2. Grup : Bu hafta grupta derbi maçı vardı. Son üç haftada yedi puan alan Selami Hoca‘nın Alanyurt Gençlik‘i ile Yenicespor, Yenice Sahasında karşılaştı. Müsabakayı misafir takım olan Alanyurt Gençlik 3 – 0 yendi. Ligde üst sıralara yaklaşan Alanyurt Gençlik 10. haftada İnegöl‘de lig ikincisi Merinosspor 1938 ile karşılaşacak. Yenicespor ise deplasmanda Yiğitlerspor‘a konuk olacak.

4 .Grup : Doğanspor ilk yarının son maçında evinde bir alt basamakta yer alan Panayır Güneşspor‘u 3 – 0 yenerek devreyi üçüncü sırada tamamladı. Temsilcimiz ikinci yarının ilk maçında deplasmanda lig ikincisi Tütünspor ile oynayacak.

 

Anılarla Futbol

Yıldızspor için önemli bir maç. Antrenör Halit Hoca beklenen gol gelmediği için bir hayli gergin. Karşılaşmanın 89. dakikası. Mutlaka galip gelmesi gereken Yıldızspor gol atamadığı gibi rakip ceza sahasında önemli pozisyonu bile yok. Takımın yetenekli fakat koşmayı sevmeyen oyun kurucucu Gökhan ara pası amacıyla topa iyi vuramayınca top rakip oyuncuya gider. Bu olaya daha çok dayanamayan Halit Hoca kulübeden fırar ve futbolcusuna seslenir;

  • Gökhan, şu pası daha dikkatli atsan, belki de gol olacak yahu.
  • Hocam, bu pası atabilsem burada ne işim var zaten?
  • Aslanım, idmanlara gelip yatan topçu değil de koşan , atan topçu olsan bu paslar da gol olur, takım da şampiyon olur.