Süper Amatör Küme:

A Grubu : Doğugücü Gençlik evinde Millet Mahallesispor ile oynadı. Lider 3 puanı 3 golle aldı. Deplasmanda Fatihgücü F.K ile zorlu bir mücadeleye çıkan Sarı – Kırmızılı Kurtuluşspor sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve sıralamada 5. sıraya geriledi. Bu hafta grupta derbi maçı var. Lider ve rahat durumunda olan Doğugücü Gençlik ile mutlak galip gelmesi gereken Kurtuluşspor karşı karşıya gelecek. Doğugücü Gençlik’in Kurtuluşspor karşısında bir üstünlüğü var. Bakalım bu maç nasıl sonuçlanacak?

B Grubu : Siyah Beyazlılar bu hafta evinde Mimar Sinan Gençlik’ i 1- 0 yenip yoluna devam etti. Temsilcimiz son üç maçı 1-0 kazandı. Önemli olan zaten galip gelmek. K.Güvenspor deplasmanda lider Kestel Belediyespor ile karşılaştı. Bugüne kadar hiç puan kaybetmeyen rakibi Kestel Belediyespor karşısında 2-2 berabere kalarak çok değerli bir puan almış oldu. Bu bir puandan daha çok motivasyon açısından önemli bir kazanç olabilir. Bence bu puan oyunculara önemli bir motivasyon kazandıracaktır. Akhisar Demirspor deplasmanda Yiğitlerspor’a karşı mücadele edecek. K.Güvenspor sahasında play – off hesapları yapan Fethiye İdman Yurdu ile karşılaşacak.

C Grubu : Gençlergücü bu hafta BAY geçti. Duaçınarıspor ve 19 Mayısspor’un maçlarını kaybetmesi temsilcimiz adına sevindirici oldu. Gençlergücü, İnegöl’de Çotanakspor’u misafir edecek. Gençlergücü’nün artık 3 puan kazanması gerekir. Temsilcimiz ilk maçı 3-1 kaybetmişti.

1.Küme:

MOBİLYASPOR ŞAMPİYON

3. Grup : Ligin 17. Haftasında lider Mobilyaspor evinde Çalıspor’u 4-1 yenip şampiyonluğunu ilan etti. Kısa süre önce kurulan Mobilyaspor süper amatör kümeye yükselmiş oldu. Yönetimi, Önder Hocayı ve sahada mücadele eden futbolcuları kutlarım. Bu güzel başarı kısa sürmemeli. Süper amatör kümeye çıkmak kadar orada kalıcı olmak da değerli bir başarı olacaktır. Yenicespor deplasmanda İhsaniyespor’u 3-1 yenip puanını 29’a çıkardı. Doğanspor bu hafta 3-0 hükmen kazandı. Ligin son haftasında Yenicespor - Mobilyaspor derbi maçı bizleri bekliyor. İlk maçı 3-2 Mobilyaspor kazanmıştı. Asırlık Çınar Doğanspor son maçında lig ikincisi Kazıklıspor’u konuk edecek.

4 .Grup : Bu grupta bu hafta sadece ertelenen maç oynandı. İki temsilcimizin maçları oynanmadı. Şampiyon Orhaniyespor bu hafta BAY geçecek. Ligde tutunmaya çalışan Alanyurt Gençlik İnegöl’de Çekirgespor’u konuk edecek.

Anılarla Futbol :

Futbol camiasında ilginç eleştiriler, sallamalar, benzetmeler çok olur. İster profesyonel, ister amatör kümede olsun çoğu oyuncu, antrenör hatta idareci sallamadan rahat edemez. Biz İnegöllüler de bu konuda epey başarılıyız.

Bu haftaki kahramanımız Osman. Osman tekniği iyi, çok koşmayan, ikili mücadeleleri pek etmeyen bir oyuncudur. Osman’ın takımı Yeni Baharspor, ligin zayıf takımı Hayriyegücü ile berabere kalıp önemli bir puan kaybı yaşamıştır. Takımın hocası soyunma odasına girdiğinde takımın yöneticisi soyunma odasının su tesisatında sorun olduğunu, takım olarak hamama gideceklerini söyler. Aceleyle eşyalarını çantasına koyan Osman, hemen hocasına yanaşır.

- Hocam, benim özel bir işim var, ben hamama gelmesem olur mu?

- Osman koçum, senin zaten duş almana gerek yok ki! Muhtemelen terlememişsindir. Bak, forman da tertemiz.