Bu yaşadığımız çağda insanlığın başına büyük belalar açan Korona virüs, sanki bütün dünya ile oyun oynuyor. Bütün dünyaya acizliği yaşatarak, aciz bırakarak, aciz kalmanın ne kadar zor bir şey olduğunu hala tüm insanlığın yakasından düşmeyerek, korku ile birlikte yaşatmaya devam ediyor.

Ölüm, korku, panik, belirsizlik, çaresizlik gibi duyguları bütün dünyaya hissettiriyor. Dünya şaşırmış, afallamış bir durumda. Çünkü eskisi gibi dünyada bir yerden bir yere gidemiyorsun. Adeta insanlar başka ülkelerde esir kalmışlar gibi. Seyahat şirketleri kapatılıyor. Diğer tehlikeli olan, Sars, Mers, Domuz gribi, Ebola, Kuş gribi virüslerde durum Korona hadisesindeki gibi olmadı. Diğer virüslerin etkileri uzun sürmedi. Korona bütün dünyayı panikletti. Dünya afalladı. Virüs ile ne olduysa dünya bir anda kitlendi. AİDS ve diğer çok tehlikeli virüslerin yaşanıldığı günlerde, virüslerden dolayı, bütün dünyada insanlar seyahat etme isteklerinden hiç vazgeçmediler. Afrika dahil dünyanın her yerine seyahat ettiler.

Fakat benim anlayamadığım nokta, Korona hadisesinde böyle olmadı. Diğer virüsler daha öldürücü özelliğe sahip olmasına rağmen, insanlar her yere gittiler. Şimdi gidemiyorlar.

Yine o virüslerin yaşanıldığı zamanlarda yakın mesafe, maske ve diğer önlemler hayata geçirilmedi. Bunlar akıllara böyle bir soruyu getiriyor. Korona hayallerimizi de yıktı. Birçok insan seyahat etme hayalleri kuruyordu. Fakat korona bu hayalleri şuan yıkmış durumda. Dünya’da hareket durdu. Korona ile sanki dünya bir anda kitlendi. Gerçekten ilginç üzerinde düşünülmesi gereken bir durumu yaşıyoruz.

Temennimiz bu çekilen acıların, sıkıntıların sona ererek, hayır ile noktalanabilmesidir.