PİKNİK PARK İSTİYORUZ
Dönemin İnegöl Belediye Başkanı Rahmetli Hikmet Şahin döneminde ilçemize  kazandırılan Kültürpark, şehir nüfusunun artması nedeniyle artık kabuğuna sığmaz oldu. Şahin’in ardından göreve gelen şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş’ın alternatif olarak ilçeye kazandırdığı sanayi bölgesinde ki botanik park ise büyüyen ve gelişen İnegöl’ün ihtiyacını zamanla çözemez oldu. 
Bütün yükü çeken Kültürpark ise tüm eleştirilerin odağı halinde. Gün aşırı bu bölgeye ilişkin yapılan eleştiriler artarken, çağ dışı görüntülerin odağındaki alana alternatif bir yer yapılması önerisi gittikçe artıyor.

IZGARA PARK ELEŞTİRİSİ    
Aşırı yoğunluğun yaşandığı bölgede özellikle tüm yeşil alanların piknikçilerle dolması beraberinde eleştirilerinde önünü açtı. Bende konuya farklı  bir açıdan bakmak istedim. İnegöl ‘deki kültürparkın benzeri olan Bursa’da ki parkları incelediğimde bambaşka bir uygulama var. Bursa’nın göbeğinde yer alan kültürpark içinde ızgara yakmak yasak, Yine Soğanlı Parkına durum pek farklı değil. Parkın giriş kısmında yer alan otopark alanında kısmen ızgaracılar görünse de parkın içine girdiğinizde asla ızgara yakamıyorsunuz. Böylece parkın içindeki  doğal güzellikler korunduğu gibi bu bölge evlenecek gençlerin fotoğraf çekim alanına dönüşmüş. Piknikçilerden korunan bu alanlar temiz kaldığı gibi duman altı olmasının da önüne geçilmiş durumda

MOTOSİKLETLİLER  BÜYÜK SORUN
İnegöl Kültürparka yönelik en çok yapılan eleştirilerden biride yaya yollarında ki bisiklet ve motosikletlilerin varlığı. Genel şikayetin motosikletlilere yapıldığını da belirtmek lazım. Hem gürültü kirliliği hem de olası kazalara zemin hazırlayan motosikletlilerle ilgili onlarca kez haber yapılmasına rağmen kalıcı bir çözüm bulunamadı. Oysaki çok basit çözümler ver. Yetkililer dilerse çözüm önerilerimi aktarabilirim.

NERESİ KÜLTÜRPARK?
İsmi kültürpark olan bu bölgemizde kültür alanında hangi faaliyetlerin yapıldığının bir sorgulanması lazım. Sadece İnegöl’ün kurtuluş şenliklerinde derneklere yer ayrılması yada festivaller  nedeniyle Amfi tiyatroda gerçekleşen gösteriler dışında ne yapılıyor?
Bu alanın adına yakışır bir hüviyete büründürmemiz lazım. Neden Amfi tiyatro sadece yılda birkaç kez İnegöllülere açılıyor. Bakınız Bursa’daki açık hava gösteri merkezi özellikle yaz aylarında sürekli etkinliklerin, konser ve tiyatroların yapıldığı bir alan olarak kullanılıyor. Ancak İnegöl’de her nedense bu alan atıl bir bölgeye dönüşmüş durumda. Parkın sorumluluğunu elinde bulunduran Büyükşehir Belediyemiz ile proje ve öneri anlamında sorumluluğu almasını istediğimiz, İnegöl Belediyemizden ricamız kültürparkı İnegöl’ün gençlerine ve nefes almak için yeşil alan özlemi çekenlere yakışır hale getirmeleridir. Bu bölge piknikçiler nedeniyle duman park değil, kültürpark olmalıdır.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımız gerçekten çok şikayetçiler, özellikle bizlere gönderilen bazı videolar var. Uygunsuz görüntülerin çekildiği bu bölgemize  acilen el atılmalıdır.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın bu şikayetleri dikkate almasını önemle rica ediyorum.

SOSYAL ALANLAR ZENGİNLEŞMELİ
Hep eleştirilerde bulunmayalım.  Birazda İnegöllülerin isteklerinden bahsedelim. Malum çocuklarımızın bölgedeki en önemli merkezi Atrium eğlence merkezi. 
Sosyal alan fakiri olan İnegöllülerin yüksek sesli tek eğlendikleri alan maalesef lunapark.  Bu alanların arttırılması lazım. Kültürpark içindeki işletmecilere de bu iznin verilmesi lazım. Canlı müzikler şehre renk ve zenginlik katar. Tabiki de bu uygulamayı yaparken belirli şartların belirlenmesi gerekli.
Yine Kültürpark içinde bilim ve kültür evleri yapılmalı. Amfi Tiyatro yaz kış kullanılabilir bir çekim merkezi haline dönüştürülmeli.. Park içinde ki havuz daha renkli ve eğlenceli bir hüviyete dönüştürülmeli. Yine park içinde ki tüm kafeler sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da ilçe halkına hizmet verecek şekle büründürülmeli. Yani kapalı alanlar genişletilmeli.
Kültürpark içindeki bir alana kapalı bir eğlence merkezi de yapılmalı..
Gelelim esas konuya..
Neden kültürpark bu kadar eleştirilerin odağı oldu?
Çünkü alternatif yok. Bu kadar doğal güzelliklerin olduğu İnegöl’ümüzde bizim yeni bir park yapacak gücümüz kuvvetimiz yok mu?
300 bin nüfusu bir parka muhtaç ettirmek doğru mu?
Şimdi diyebilirsiniz? Bizim Cerrah parkımızda var, Yenice parkımızda var. Alanyurt’taki park alanımızda var diye..
Önce biz, ihtiyacımızın ne olduğunu net belirlememiz lazım. Bence İnegöl’ün bir duman parka ihtiyacı var. Yani eline ızgarayı alan ailenin gidebileceği bir merkeze..
Yani bize Bursa’daki Atatürk Orman Parkı gibi bir alan lazım.  İnegöl’ü çevreleyen bir çok noktada benzer alanlar mevcut. Ben Bursa’daki Orman Parkına  her gittiğimde şunu derim.. Neden bizimde böyle bir yerimiz yok.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur  Aktaş döneminde Bursa’daki bu bölgeye birde Extrem Park yapıldı. Hatta Belediye Başkanımız Sn. Alper Taban’ın da burada inceleme yaptığını biliyorum. Ama incelemede odaklanılan nokta bence çocuk parkıydı. Oradaki çocuk parkı bence bir eksikliğin giderilmesiydi. Orada odaklanılması gereken yer o parkın piknikçilerin hizmetine sokulma meselesidir.
Burada devreye İnegöl Belediye Başkanı Sn. Alper Taban girmeli. İnegöl Kültürparkın mevcut statüsünden her ne kadar Büyükşehir Belediyesi sorumlu olsa da, yeni park alanlarının hizmete sokulması görevi İnegöl Belediyesi’nindir.
Şimdi belediye makamı ; “Kardeşim belediye bütçemiz kısıtlı, böyle bir çalışmayı nasıl yapacağız” diyebilir. Ama biz dersimize çalıştık. Önerimizde var tabi..

İŞTE ÖNERİMİZ;
İnegöl’ün dışında çevreyi rahatsız etmeyecek harika lokasyonlarımız var. Gerek Ankara karayolu üzerinde, gerekse de Boğazköy, Yenişehir, Şipali bölgelerinde devlete ait doğal ormanlık alanlar var. Hatta Büyükşehir yasası çıkmadan önce köy tüzel kişiliklerinde olan enfes bölgelerde var. Yerler tartışılabilir. Bu bölgede en az 500 adet 5 ve 10’ar kişilik üstü kapalı kamelyalar oluşturulabilir. Doğal ormanlık alanı olduğundan aslında bu bölgede çok da bir maliyet gerekmiyor.  Tuvaletler, kafe alanları ve eğlence alanları yap-işlet-devret modeliyle yapılabileceğinden belediye kasasını zorlayacak   bir durumda söz konusu değil.

Belediyemizin ana gider kalemi alt yapı hizmeti, çevre düzenlemesi, kamelyalar, mescit ve genel giderler için olacaktır. Zaten parka girişlerin ücretli olduğunu varsayarsak birkaç yıl içinde kendini amorti etmesi de söz konusu olabilecektir.

Gazetemizde ilçemizdeki eksikliklere yönelik dile getirdiğimiz bir çok hassas konu var. Başkan Alper Taban,  medya aracılığı ile dile getirilen bu haberleri  dikkate aldığını bizzat söyledi. Ancak eyleme dökme noktasında da adımlar bekliyoruz.
Saygılarımla..