Süper Amatör Küme

A Grubu : Gençlergücü deplasmanda lider Fethiye İdman Yurdu ile karşılatı. Temslicimiz deplasmanda 1 – 1 kalarak liderden puan alan ilk takım oldu. Bu beraberliğin değeri galibiyete yakındır. Erol Arslan‘ın öğrencileri özellikle deplasmanda aldığı puanlarla dikkat çekiyor. Akhisar Demirspor ise 3 – 0 hükmen kazandığından bu haftayı dinlenerek geçirdi. Gençlergücü hafta sonu 3 – 0 hükmen kazanıp dinlenmiş olacak. Akhisar Demirspor küme düşmemeye oynayan Keles Gençlik ile İnegöl‘de karşılaşacak. Geçen hafta yanlışlıkla ligden düşen takımlar belli oldu diye yazmıştım. Halbuki ligden sondaki iki değil üç takım düşüyor.

B Grubu : Doğugücü Gençlik bu yıl süper amatöre yükselen Yavuzselimspor ile Bursa‘da karşılaştı. Konuk ekip Doğugücü Gençlik 3 – 0‘lık galibiyetle lig ikinciliğine geçti. Kurtuluşspor sahasında orta sıralardaki İsmetiyespor‘u 2 – 0 yenerek üst üstte 12 puan almış oldu. Ayrıca Sarı – Kırmızılı ekip bir aydır gol yemiyor. Güray Hocanın talebeleri galibiyet serisiyle lig üçüncülüğüne yükseldi. Kurtuluşspor bu galibiyetle gruptaki Mustafakemalpaşa Belediyespor‘a ait üst üstte dört maç kazanma rekorunu egale etmiş oldu. Doğugücü Gençlik evinde bir puan gerisindeki güçlü Gürsu Belediyespor ile evinde puan mücadelesi verecek. Son haftaların flaş takımı Kurtuluşspor ise deplasmanda lider Mustafakemalpaşa Belediyespor‘a konuk olacak.

C Grubu : K.Güvenspor bu hafta evinde orta sıralardaki K.Kanaryaspor ile puan mücadelesi verdi. Temsilcimiz geriye düşse de müsabakadan 1 – 1 ayrıldı. Son üç haftada aldığı 7 puanla yükselişe geçen Kafkas Gençlik sahasında lig dördüncüsü Şükraniyespor ile 1 – 1 berabere kalıp seriye devam edememiş oldu. K.Güvenspor bu hafta deplasmanda bir alt basamakta bulunan Şükraniyespor ile zorlu maça çıkacak. Üst sıralara uzak olmayan Kafkas Gençlik deplasmanda alt sıralardaki Emekspor‘a konuk olacak.

1.Küme :

2. Grup : Ligde üst sıralara yaklaşan Alanyurt Gençlik 10. haftada İnegöl‘de lig ikincisi Merinosspor 1938 ile karşılaştı. Temsilcimiz son dakikalarda yediği gol ile sahadan 2 – 1 yenik ayrıldı. Bu maç ilk iki sırada yer almak için çok önemliydi. Yenicespor ise deplasmanda Yiğitlerspor‘a konuk oldu. Müsabakada her iki taraf üçer gol atınca bir puana razı oldular.

Bu grupta 11. Hafta maçları hafta içi oynandı. Alanyurt Gençlik ilk yarının son maçında averajla lig ikincisi olan O.Hürspor ile deplasmanda karşılaştı. Temsilcimiz ilk yarım saatte bulduğu gollerle 2 – 0 öne geçse de müsabakadan 2 – 2 ayrıldı. Bu skordan sonra Alanyurt Gençlik‘in terfi şansı zora girdi. Yenicespor ise evinde Karacabey temsilcisi Gençlerbirliği‘ni misafir etti. Müsabakadan 2 – 1 galip gelen Yenicespor güzel bir moral oldu. Alanyurt Gençlik ikinci yarının ilk maçında deplasmanda kümede kalma savaşı veren Çamlıcaspor‘a konuk olacak. Yenicespor ise evinde İhsaniyespor ile karşılaşacak.

4 .Grup : Bu grupta ikinci yarı bu hafta başladı. Temsilcimiz ikinci yarının ilk maçında deplasmanda lig ikincisi Tütünspor ile oynadı. Beş maç üst üstte kazanarak üst sıralarda yer alan Doğanspor maalesef bu maçı 2 – 0 kaybetti. Doğanspor hafta sonu evinde orta sıralardaki Atıcılarspor ile karşılaşacak.

 

Anılarla Futbol :

  1. lı yılların başı. İnegölspor genç takımında hızlı, etkili bir forvet oyuncusu İnegöl‘deki diğer her genç takıma çok gol atmaktadır. Başka bir amatör takım yönetici bu oyuncuyu pek beğenmez.
  • Bu çocuk topçu falan olamaz.

Çok kısa süre sonra genç forvet oyuncusu 1. Lig takımına transfer olur ve uzun süre 1. Lig ve 2. Lig takımlarında top koşturur.

Aradan belirli bir zaman geçer. Bu sefer İnegölspor genç takımının başka bir topçusu çok konuşulur. Tecrübeli yönetici bu oyuncuyu da pek beğenmemektedir.

  • İdare eder, ama çok iyi değil. Bence üst düzey futbolcu olamaz.

Bu oyuncu da transfer döneminin yıldızlarından olur. Genç yıldız, Türkiye‘nin en büyük iki kulübünde yaklaşık 10 yıl top oynayan, 66 kez milli olan Ayhan Akman‘dan başkası değildir .

Bu muhabbeti bilen Deniz Erdem isimli Kurtuluşsporlu amatör oyuncu bir gün yönetici Yasin Abi‘yi idman öncesi denk getirir.

  • Yasin Abi, sence ben 1. Ligde oynayabilir miyim? Beni eleştirmeni istiyorum. 3-5 kere bana sallasan belki de topçu olurdum!