Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın İnegöl ziyaretinin yankıları sürüyor. Özellikle Protokol çadırında kim vardı kim yoktu konusu siyasi çevrelerde daha çok tartışılacak gibi.

                Ama ben size başka bir detayı yazacağım…  

                Sosyal medyada ben dahil birçok kişi o gün Cumhurbaşkanına yaklaşabildiği fotoğraflarını paylaşmış. İş adamları siyasetçiler kimler kimler.

                Paylaşılan fotoğraflar arasında bir tanesi beni gerçekten çok üzdü. İnegöl´ün en büyük mobilya markası Çilek Mobilya sahibi Muzaffer Çilek, arka taraflarda bir yerde Cumhurbaşkanı´nın mitingini izliyor. Fotoğrafı kendisi paylaşmamış. Facebook´ta ortak arkadaş kontenjanından takıldı gözüme. Bilenler bilir o fotoğrafı.

                Yani neredeyse yüz kişilik koskoca protokol çadırında Muzaffer Çilek´e bir yer bulunamamış.

                ‘´İlla protokolde mi olması lazım. Ne var bunda izlesin işte halkın içinde´ ´diyebilirsiniz.

 Ama kimse kusura bakmasın,

                Evet. İlla o adamın protokolde olması lazım. İnegöl´de kamu yararına her hayırlı iş için Muzaffer Çilek´in kapısı çalınıyorsa, kurumsal işletme nasıl olur diye İnegöl´e örnek oluyorsa, İnegöl Mobilyasının bu günlere gelmesine öncülük etmişse, İnegöl´ün iftiharı Çilek Mobilya sahibi Muzaffer Çilek de o protokolde olmalıydı. Bu kadar iş adamı, esnaf ve hatta hiç tanımadığım isimleri gördüğüm protokol çadırında Muzaffer Çilek yoksa… Diyecek bir şeyim yok.

           Ben hayatımda Muzaffer Çilek ile bir kelime etmiş değilim. Ne tanırım, ne de bir ticaretim var. Hatta selam vermişliğim dahi yoktur.  Ama Muzaffer Çilek kimdir iyi bilirim ve saygı duyarım. Bilmeyen var mı?

                Bu konu ile ilgili kendi adıma mahcubiyetimden yazıyorum.

                İnegöl için Muzaffer Çilekle kıyaslandığında hiçbir şey yapmamış bir adam olarak, Cumhurbaşkanı´nı en önden, basın için ayrılan bölgede, sadece üç metre mesafeden izledim.

                Kendi adıma sana mahcubum Muzaffer Bey…

                İyi biliyorum ki, istesen Beştepe de bile Cumhurbaşkanı ile görüşebilirsin. İstesen o protokole de çok rahat girersin. Ama İnegöl de sana bu yapılan olmadı Muzaffer Bey.

                Protokol listesini kim yapmış bilmem. Derdim ona buna laf sokmakta değil. Siyasi çekişmeleri de bir kenara koydum.

                 Dedim ya kendi adıma yazıyorum.

                Kusura bakma Muzaffer Bey…

                Yok eğer, “kendim istemedim protokolde olmayı” demiş isen…

                O zaman sana teşekkür ediyorum Muzaffer Bey.

                Bana, yani şu Müslüman kardeşine mütevazılığın ile örnek olduğun için. Umarım bu hareketin ile de herkese örnek olmuşsundur Muzaffer Bey…

                Ama sen yine de kendine yakışanı yap.

                Küsme İnegöl´e, kızma kimseye. Yine, İnegöllü sanayicilerin Muzaffer Abisi olmaya devam et. Belli ki senden öğrenilecek çok şey var.

                Allah sağlık sıhhat versin Muzaffer Bey…