Son maçlarını kazanarak Play-off sınırı içerisine en yakın rakibi Afjet Afyon’a 6 puan fark atarak giren temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü çıktığı en zor deplasmanlarından biri olan Samsun’da lidere ilk 30 dakikada kalesinde gördüğü 3 golle erken teslim olunca, teknik heyetin maç boyunca yaptığı değişiklikler ve çabalar fayda etmedi.

Son maçlarını kazanan İnegölspor’dan ilk yarıda açık ara zirvede yer alan Manisa FK’ya yaptığı büyük sürprizi Samsun’a da yapar umudu ile Samsun’a gidenler umduklarınla değil, eli boş döndü. Oynadığı takım uzun yıllar Süper Ligde boy göstermiş Tanju Çolak, Tümer Yıldız ve Ertuğrul Sağlam gibi yıldızları Türk futboluna kazandırmış, tarihi ve mazisi köklü bir takım. Sezona bir ara lider Manisa’dan birkaç puan geriden gelip zirveye oturdu. Takımın başına eski oyuncuları ve Bursaspor’u Süper ligde şampiyonluğa taşımış Ertuğrul Sağlam’ı getirirken, Sağlam’ın istediği Burak Çalık gibi oyuncuları da kadrosuna katmış 1. Lige lider olarak direk çıkmayı hedefleyen bir takım. İşte böylesine 1. Lige şartlanmış bir takımın karşısına bir ara play-off’tan uzaklaşan, ancak daha sonra bir anda toparlanıp play-off sınırı içerisine giren ve son maçlarını zor da olsa kazanmayı bilmiş play-off iddiası büyük olan tecrübeli oyunculardan kurulu İnegölspor vardı. 20 bin seyircinin önünde, mükemmel bir ortamda oynanan bu maç, İnegölspor’un planladığı ve beklediği gibi olmadı. Maça iyi başlayamayan temsilcimiz, ilk 30 dakika içerisinde gördüğü 3 golle abandone olmuş ve orta sahada aksadığını düşündüğü genç Selimcan’ı 3 golün ardından dışarı alarak, yerine tecrübeli Cumhur’u oyuna almış ancak sonuç değişmemiştir.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada H.Mustafa- Selimcan-Cengiz, ileride Niyazi-A.Hakan ve Tayfun tertibiyle çıktığı maçın 35. dakikasında genç Selimcan’ın yerine Cumhur, Cengiz’in yerine Yasin’i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye, maçı çevirmeye yetmedi. Son haftalarda çok zor maç kazanan temsilcimiz, küme düşmesi kesinleşen -14 puan ve -83 averajlı Şanlıurfa’yı uzatmaların son saniyelerinde bulduğu golle, Hacettepe’yi yine son 2 dakikada ve evinde Sarıyer’i yan hakemin ofsayt diye kaldırdığı, ancak orta hakemin verdiği golle 1-0 yenen, daha doğrusu ecel terleri dökerek ve bu maçlarda adeta ipten dönen temsilcimiz, bu hayati 9 puanla bir anda play-off sınırı içerisine hem de en yakın rakibine 6 puan fark atarak girince, teknik heyet, yönetim ve taraftarlarımız bir anda Samsun deplasmanından neden 3 puan olmasın diye umutlandı. Ancak bence İnegölspor’un rakibi Samsunspor değil. Çünkü Samsun zirveyi İnegölspor ise play-off’u istiyor. İnegölspor’un rakipleri 40 puanlı Afjet Afyon ve Tarsus’tur. Önümüzdeki hafta ikisinin maçı var. Berabere kalırlarsa İnegölspor’umuz evinde 1922 Konya’yı yenerse, ikisine de 4’er puan fark atar. Yenilen 6 puan geride kalıp havlu atar. Bekleyip göreceğiz. İnşallah İnegölspor’umuz bu maçı kayıpsız geçer. Teknik heyetimiz özellikle kadromuzdaki çoğunluğun tecrübeli oyuncularını bu final niteliğindeki maçlarda tecrübelerini yansıtmalarını ve gençleri ateşlemesini istemeli. Afjet Afyon’u İnegöl’de ve TRT’den Samsun’da izledim. Samsun’a kök söktürdü. İyi toparlanmış iyi top oynuyorlar. Bu hafta Tarsus’u geçerlerse İnegölspor’un play-off’taki tek ve çok ciddi rakibi olur. Umarız berabere kalırlar.

Sonuç olarak İnegölspor, play-off sınırındaki iki rakibine 6’şar puan fark atarak 5’nci sırada gittiği lider Samsun maçında , kalesinde gördüğü 3 golle sarsıldı ve bir daha toparlanamadı. Samsun İnegölspor’un rakibi değil. Ancak play-off’taki rakipleri Afjet Afyon ve Tarsus maçlarını kazanınca işler değişti. Bu takımlarla arada 3 puan kaldı. Bu nedenle İnegölspor önümüzdeki hafta 1922 Konya’yı mutlaka geçmeli. Puan veya puanlar kaybederse play-off ciddi olarak sıkıntıya girer. Şu anda 43 puanla 5’nci sırada. 1922 Konyaspor 29 puanla 13’ncü sırada. İnegölspor, İnegöl şehir stadında saha ve seyirci avantajını arkasına alarak bu maçı rahat geçmeli. Bunu yapmak için de haftayı çok verimli çalışmalarla geçirmeli. Samsun maçının değerlendirmesini objektif bir şekilde yapmalı. Müdafaamızdaki bu haftalardır süren hataları en asgariye indirerek Konya maçına çıkmalıdır. İnegölspor’un1922 Konya maçı başarılarını yazmak dileğiyle. Suriye’deki şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, milletimizin başı sağolsun diyorum.