Modem şifre değiştirme ve wifi şifre değiştirme gibi güvenlikten doğan bazı ihtiyaçlarınız var ise bu konuda hemen size yardımcı olalım. Eğer internetinizin farklı kişiler tarafından kullanıldığını düşünüyorsanız yada daha bildiğiniz ama güvenli olan bir şifre kullanmak istiyorsanız anlatımımızı takip ederek kolayca bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Konuya başlamadan önce insanlar tarafından ttnet şifre değiştirme ve modem şifre değiştirmenin karıştırıldığını belirtmek isteriz.

Modem Şifresi Değiştirme

Modem şifresi değiştirmek internetinizin şifresini değiştirmek ile aynı şey değildir. Modem şifresi 192.168.1.1 yada 192.168.1.2 (modeme göre değişir.) gibi IP'ler ile modem arayüzüne bağlandığımızda ekranda istenilen şifrenin değiştirilmesine yarar. Bu şifre sayesinde modem ayarlarına girebilir ve buradan internet bağlantınızı ya da wifi şifre değiştirme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kısaca aslında wifi şifresini değiştirmeden önce her halukarda modeminizin şifresini biliyor olmanız gerekmektedir. Bu anlatımı bilinir modem markalarına göre yapacağız. Eğer sizin modeminiz aşağıda yer almıyorsa yardım isteyebilirsiniz.

TP-LINK Modem Şifresi Nasıl Değiştirilir?

  • Bu modem markası için tarayıcı ekranına girmeniz gereken IP adresi "192.168.1.1" oluyor. Bu IP adresini bir siteye giriş yapar gibi tarayıcıda adres kısmına yazıp giriyoruz.
  • Karşımıza çıkan ekranda varsayılan kullanıcı adı: admin şifre: admin olarak giriş yapın.
  • Ardından kullanıcı yönetimi kısmından eski şifre ve yeni şifrenizi girerek buradan modeminizin şifresini değiştirebilirsiniz.

ZTE- Modem Şifresi Nasıl Değiştirilir?

  • ZTE model modem markaları için "192.168.2.1" IP adresi kullanılıyor. Bu IP adresi ile web tarayıcınızdan giriş yapın.
  • Bir çok modem de olduğu gibi varsayılan kullanıcı adı: admin şifre: admin olarak giriş yapın.
  • Üst menüden Yönetim > Kullanıcı Yönetimi kısmına giriş yapın. Eski şifrenizi admin olarak girip yeni şifrenizi kendiniz belirleyin

En çok kullanılan modemlerde sizlere modem şifresinin nasıl değiştirildiğini aktardık. Bu anlatım hemen hemen tüm modemler için geçerlidir ancak IP adreslerinde değişkenlik olabilir. Her modemin modem arayüzü farklı olduğundan dolayı menüler sekmeler farklı olabilir ancak mantık olarak aynıdır.

Wifi Şifre Değiştirme (TTNET)

Wifi şifresini değiştirmek yukarıda da belirttiğimiz gibi modem arayüzü panelinden yapılmaktadır. Yani wifi şifresini değiştirmek için öncelikle modem arayüzüne giriş yapmamız gerekmektedir. Size en popüler iki IP adresi için aslında modem şifre değiştirme başlığı altında ara yüzlere nasıl girildiğini anlattık. Şimdi tekrardan durumu özetleyelim ve wifi şifresini değiştirelim.

  • 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 yada farklı bir IP adres ise modeminizin IP adresini girerek giriş yapıyoruz.
  • Hemen hemen tüm modemlerde varsayılan şifre ve kullanıcı adı olarak "admin" yazıyoruz ve panele giriş yapıyoruz.
  • Ardından Ağ > WLAN > Güvenlik dizin yolunu takip ediyoruz. Ancak bu dizin yolu modem markalarına göre değişebiliyor olsa da kendi modem arayüzünüzde de aramanız gereken "WLAN" olacak.
  • Giriş yaptığınzı ekranda "WPA Giriş Şifresi" kısmında yeni şifrenizi belirleyin. 

UYARI! Şifrenizi belirlerken rakam, harf ve sembollerden oluşmasını tavsiye ederiz. Bu şekilde oluşturulan şifreler güvenli şifrelerdir ve kırılması zordur.

kaynak : https://www.androhaber.net/wifi-sifre-degistirme-nasil-yapilir/

Editör: TE Bilişim