Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Osmangazi Ovaakça Mahallesi, Çamlık mevkiinde düzenlediği Fidan Dikimi ve Kompozisyon yarışması ödül töreni Bursa protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Selime Atabay, Orman Haftası nedeniyle İnegöl’de yapılan Kompozisyon yarışmasında ilçe üçüncülüğü kazanarak Bursa elemelerine katılmaya hak kazanırken, Bursa’da yapılan il elemelerinde ise il ikinciliği gibi önemli bir başarıya imza attı.

Okul Müdürü Abdurrahim Mercan, “Okul olarak sosyal, kültürel etkinliklere ve değerler eğitimine önem veriyoruz. Elimizden geldikçe tüm yarışmalara ve projelere katılmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta ilçede yapılan ve dereceye girenlerin ile gideceği Orman Haftası kompozisyon yarışmasında okulumuz öğrencisi üçüncü olmuştur. Selime Atabay adlı öğrencimiz ildeki elemelerde de başarı göstererek, Bursa ikinciliğini almıştır. Okulumuz her yıl üç dört derece alarak İl’de ön plana çıkan bir okuldur. Öğrencilerimizin başarıları bizleri mutlu etmektedir. Bu yarışmalarda başarı kazanmamızda öğrencilerimizi hazırlayan Edebiyat Öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’nun büyük katkısı vardır. Okulumuzda görev yapmaya başlamasından bu yana çeşitli derecelerde kırka yakın ödül kazandırmıştır. Kendisine teşekkür ederim. Kendisi büyük gayret göstererek yarışmalara öğrencilerimizi hazırlamaktadır. Başarılarının devamını dilerim” dedi.

Öğrencileri yarışmaya hazırlayan A.Metin Kürümoğlu’da, “Geçtiğimiz altı-yedi yıllık sürece baktığımızda, birçok derece aldık. Öğrencilerimizle güzel bir hava yakaladık. Her yıl ilçe ve il düzeyinde ortalama üç dört derece alıyoruz. Yarışmalara profesyonel anlamda hazırlanıyoruz. İlçemizi başarıyla temsil etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen okul Müdürümüze çok teşekkür ederim” dedi.

Başarılı öğrenci Selime Atabay ise, “Geçtiğimiz yıl üç arkadaşımızla Bursa’yı SPK Türkiye finallerinde temsil etmiştik. Bu yıla da Enerji Haftasında Hilal Sağınç arkadaşımız il birinciliği almıştı. Orman Haftasında ilçede aldığım üçüncülük ve il elemelerinde aldığım Bursa ikinciliği çok büyük mutluluk. Başta Müdürümüz olmak beni yarışmaya hazırlayan Edebiyat Öğretmenim A.Metin Kürümoğlu’na teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Okul Müdürü Abdurrahim Mercan, yıl içinde dereceye giren öğrencilerine Okul Aile Birliği’nin aldığı kararlar çerçevesinde derecelerine göre altınla ödüllendireceklerini ifade etti.

SAĞLIK MESLEKTEN 16 FİDAN

Öte yandan, Osmangazi Ovakışla Çamlık mevkiinde tören sonrası ağaç dikim töreni gerçekleştirildi. Törende Bursa protokolü ile katılımcı okulların öğrencileri fidan diktiler. İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi idareci, öğretmen ve yarışmacı öğrencisi okulları adına 16 fidan diktiler. Fidan dikimi sonrası Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen ikramlarla tören son buldu.

Editör: TE Bilişim