01 Ocak 2018 tarihinden itibaren bireysel ve toplu iş sözleşmesi dayanan işçi veya işveren alacağı ve tazminatları ile işe iade talebiyle açılan davalarda arabulucuya başvurmadan dava açılamayacak.
İş Mahkemelerinde yapılması planlanan yeni düzenleme ile ilgili, 12 Ekim 2017 tarihinde kabul edilen İş Mahkemeleri Kanunu 25 Ekim 2017 Tarihli resmi gazetede yayımlandı.
Buna göre işçi veya işveren açmayı düşünde alacak, tazminat, işe iade davaları için önce arabulucuya gitmesi gerekecek.
Arabulucu Kimdir?
Arabulucu, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla, uyuşmazlık yaşayan tarafları bir araya getirerek onların birbirlerini anlamalarını ve çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için, tarafsız ve bağımsız, hukuk fakültesi eğitimi ve arabuluculuk eğitimi almış ve Bakanlıkça arabuluculuk siciline kaydedilmiş gerçek kişilerdir.
Kanunla getirilen bazı düzenlemeleri açıklamak gerekirse;
Dava açmaya düşünen işçi veya işveren dava açmadan önce arabuluculuk bürosuna, arabuluculuk bürosu olmayan yerlerde ise yazı işleri müdürlüğüne başvuru yapacak.
Arabuluculuk faaliyeti sonun anlaşmaya varılmaz ise, anlaşmaya varılamadığına dair son tutanağın aslını veya arabulucu tarafından onaylı örneği dava dilekçesine eklemek suretiyle dava açılabilecek.
Arabulucuya başvurulmadan dava açıldığı anlaşılması durumunda herhangi biri işlem yapılmaksızın davanın dava şartı yokluğu nedeniyle reddine karar verilecek.
İş kazası ve meslek hastalığından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat ve bunlarla ilgili tespit, itiraz ve rücu davaları ile ilgili arabulucuya gidilmeyecek.
Arabuluculuk faaliyeti 3 hafta içinde sonuçlandırılacak, ancak zorunlu hallerde 2 hafta ek süre verilebilecek.
Arabuluculuk faaliyeti kapsamında, geçerli mazeret belirtmeden ilk toplantıya katılmayan taraf, davada kısmen veya tamamen haklı çıksa bile yargılama giderinin tamamından sorumlu tutulacak.
Arabuluculuk faaliyeti görüşmelerine taraflar bizzat kendileri, avukatları, kanuni temsilcileri veya işverenin yazılı belgeyle yetkilendirdiği çalışanı da görüşmelerde işvereni temsil edebilir.
Sosyal güvenlik mevzuatı ve mevzuattan kaynaklanan uyuşmazlıklarda (zorunlu sigortalılık sürelerinin tespiti hariç) dava açılmadan önce Sosyal Güvenlik Kurumu´na başvurulması zorunludur.
İş sözleşmesi feshedilen işçi, İşe iade ile ilgili arabuluculuk faaliyetinde anlaşma olmaması durumunda 2 hafta içinde iş mahkemesine dava açabilecek.

İş mahkemelerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle uzayan davalar, iş mahkemelerine gitmeden uyuşmazlıkların çözülmesi yönünde yapılan yeni iş mahkemeleri kanunu dileriz iyi sonuçlar vererek, işçi işveren ilişkilerindeki yaşanan uyuşmazlıkların çözümlenmesine katkısı olur.