31 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarında siyasi partilerde Belediye Başkan adayı bulma çalışmaları devam ediyor. CHP, Saadet Parti ve İYİ Partide Belediye Başkan adayı bulma çalışmaları devam ederken, MHP ilçe yönetimi Belediye Başkan adayını bulmuşa benziyor. 

3 İSİM OLMADI
Seçim çalışmaları kapsamında ilçenin nabzını tutan MHP İlçe Yönetimi, öncelikle MHP Belediye Başkan aday adayı olarak ilçede konuşulan isimlerle görüştü. İTSO Başkan Vekili Kenan Kender, İstaş Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan ve Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Burhanettin Özdemir’e heyet gönderen MHP yönetimi, 3 isimden de olumlu dönüş alamadı.

YENİ İSİMLER
Aday arayışına ara vermeden devam eden MHP yönetimi, hem teşkilatın kabulleneceği hem de ilçe kamuoyunda karşılığı olan bir adayla seçimlere girmek istiyor. Bu konuda araştırmalarını sürdüren yönetim iki isim üzerinde yoğunlaştı. İnegöl’de özellikle gençler üzerinde popülaritesi olan ve yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren İnegöl Ülkü Ocakları eski İlçe Başkanı Uğur Bayram ile 1994 yılında MHP Belediye Başkan adayı olan Bekir Filizlibay’ın ismi MHP İnegöl Belediye Başka adayı olarak yönetimde konuşuluyor.

İL BAŞKANINA SUNULACAK
Bu iki isim üzerinde ilçe yönetimi karar kıldıktan sonra 6 Aralık’ta İnegöl’e gelerek ilçe yönetimiyle aday belirleme toplantısı yapacak olan MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya sunulacak. Toplantı da il ve ilçe yönetimi tarafından yapılacak istişare sonucunda adayın belirlenmesi bekleniyor.

BU HAFTA AÇIKLANACAK
Adayın belirlenmesinin ardından MHP yönetimi, İnegöl Belediye Başkan adayını, bu hafta sonuna kadar kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.