Fikrin değişime uğraması insanoğlunun fıtratında var. Kişi tabii ki fikrini geliştirmeli zaten yanlış olan da hep aynı fikirde kalması.

Hiç kimse başka bir kişinin ya da topluluğun fikirlerini ipotek altına alamaz. Kişi karşısındakine ne düşünmesi gerektiğini dikte edemez. Bu siyasi partilerde de geçerli.

Milliyetçi Hareket Partisi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi karışık ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Parti teşkilatları önce muhalefet daha sonra da istifalarla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu mücadelede eğilmeden dimdik duran arkadaşlarımı kutluyorum.

Önce parti içi muhalefet ile başlayıp daha sonra İYİ PARTİ´yi kurarak siyasi hamle yapan Meral Akşener hareketi MHP´den edindiği 40 yıllık teşkilatlanma tecrübesiyle yola koyuldu. Yoluna devam ederken de siyasi hırsından kaynaklanan etik değerleri hiçe sayan müdahelelerde bulunuyor.

Bu müdahelelerden birini önceki gün İnegöl´de yaşadık. MHP´li 8 Meclis üyesinden 5´i partisinden istifa edip İYİ PARTİ saflarına katıldılar. Bu hareket MHP içindeki muhalefetten dolayı değil Bursa´da alınan ortak bir kararla yapıldı. Eşzamanlı operasyonun Bursa ayağı başarılı bir şekilde gerçekleşmiş oldu.

Siyasi olarak “Zafer” olarak adlandırılabilecek bu hareket ahlaki olarak etik değil. MHP 2014 yerel seçimlerinde %32.6 oranla 46.662 oy aldı. İnegöl halkı 46.662 oyunu İYİ PARTİ ye değil MHP´ye vermiştir. Bu yüzden Meclis üyelerinin parti değiştirmesi tek kelimeyle OY HIRSIZLIĞIDIR.

İhbar ediyorum; 1 Şubat 2018 günü İnegöl´de MHP´nin 46.662 oyu çalınmıştır.

İhbar ediyorum; 1 Şubat 2018 günü İnegöl´de işini gücünü bırakıp MHP için kapı kapı dolaşan MHP´lilerin gayretleri çalınmıştır.

İhbar ediyorum; 1 Şubat 2018 günü İnegöl´de direk tepelerinde bayrak asan, gece gündüz demeden koşturan ülkücülerin emekleri çalınmıştır.

MHP İnegöl İlçe teşkilatı bu konunun üzerinde çok durmuyor. Hatta bu olayın safları sıklaştıracağını düşünüyor. Ben de aynı fikirdeyim. Ancak 1 Şubat 2018 tarihini de ülkücülerin unutmayacağı ortada. Bu tarih benim de hafızamda yer edecek. Kişisel ilişkilerimi ve gelecek planlarımı oluştururken bu tarihi ve isimleri her zaman hatırlayacağım.

Ne zaman ki MHP´den istifa eden Meclis üyeleri MHP´nin onlara sunduğu makamlarından da istifa eder, işte o zaman tüm bu yazdıklarımı geri alır, siyasi hayatlarında başarılar diler, bugüne kadar gösterdiğim saygıyı bundan sonra da göstermeye devam ederim. Ancak bu halde saygıyı haketmediklerini ve şahsım tarafından da saygı görmeyeceklerini buradan açık ve net beyan ediyorum.
*******

GELEN GİDENDEN DAHA ÇOK

Bursa´da MHP´den İYİ PARTİ ye geçmek için istifa edenlerin sayısı 414, aynı süreçte MHP´ye yeni kayıt olanların sayısı ise 3500.

“MHP´DE BÜYÜK İSTİFA” başlıklı yazıları okumadan önce bu rakamlar hafızamızın bir kenarında bulunsun.
******

SELAM OLSUN AHISKALI
KARDEŞLERİMİZE

Zeytin Dalı Harekatı´na destek olmak isteyen İnegöl´deki Ahıskalılar, gönüllü askerlik için başvuru yaptı. İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi 50 Ahıskalı, askerlik şubesine giderek hareketa katılmak için dilekçe verdi.

İnegöl Ahıskalılar Dernek Başkanı Mehmet Taş, “Ahıska Türkleri olarak gönüllü askerlik müracaatı için geldik. Bu yüzden biz Ahıskalılar olarak bugün görev verilirse, en uç noktalarda ülkemiz için her türlü mücadeleye hazırız” diyerek gönülleri fethetti.

Ahıskalılar bu vatanın öz evlatları olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Umarım devlet de Ahıskalılara öz evlat muamelesi yapar.

Var olun Ahıskalı kardeşlerimiz.
*******

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nda ABD´nin verdiği Javelin güdümlü füze ile vurulan tankımızdaki 5 şehidimizden biri İnegöllü kardeşimiz 22 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül´e Allah´tan rahmet diliyorum. Yüce Allah şehadetini kabul buyursun.

Allah´ın gazabı ise soysuz şerefsiz ABD teröristlerinin üzerine olsun!
*******

Velhasıl...

Ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset anlayışı temennisiyle...