İkinci Amatör Küme: 

Mobilyaspor sahasında lig ikincisi İsabeyspor‘u konuk etti. Temsilcimizin terfi etmek için mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Bu maç bir anlamda terfi için ‘Tamam’ ya da ‘Devam‘ maçı olacaktı. Lakin Mobilyaspor müsabakayı 3 – 2 kaybetti. Cerrahspor evinde aynı puandaki Selimspor ile karşılaştı. Müsabakayı temsilcimiz 8 – 5 kazandı. Genç kadrosu ile mücadele eden Ilgarspor, İnegöl‘de Yenişehir temsilcisi Söylemiş Başakspor ile karşılaştı. Karşılaşma 6 – 6 bitince ortaya tarihi bir skor çıkmış oldu. 

Ligin 13. haftasında üç takımımız da deplasmanda olacak. Mobilyaspor deplasmanda Y.Söylemiş Başakspor‘a konuk olacak. Cerrahspor deplasmanda lider 1947 Çekirge İdman Yurdu‘na misafir olacak. Ilgarspor, Bursa‘da Selimspor‘dan puan almak için mücadele edecek.
 
Alt Yapı: 

Son beş yılda İnegöl futbolu özellikle alt yapılarda büyük bir atılım gösterdi. Geçmiş yıllara göre Bursa‘da başarılı olup play–off‘lara kalan, Türkiye Şampiyonasına giden birçok altyapı grup takımlarımız oluyor. Demek ki alt yapı konusunda kısmen doğru yoldayız. Bu konuda İnegölspor‘u saymazsak, Kafkas Gençlik ve Gazipaşaspor bir hatta iki adım önde gibi. 

Kafkas Gençlik‘in U-16 grubu Elit Ligde grubunda lig ikincisi olarak play–off‘a kaldı. Kafkas Kartalı‘nın gençleri 3 maç yapacak. Müsabaka sonuçlarına göre Türkiye Şampiyonasına katılabilecekler. 
İnegölspor U-14 grubu da 1. Kademe maçları için 23 – 26 Mayıs tarihlerinde Bilecik, Kütahya veya Yalova‘ya gidecek.
Gençlergücü‘nün U-16 grubu grup şampiyonu olarak Elit Lige yükseldi.

U-13 grubunda aynı grupta yer alan K.Güvenspor ve Akhisar Demirspor ilk iki sırayı garantileyerek bir üst lig olan 1. Kümeye terfi ettiler. 
Genç ve küçük sporcuları ve antrenörleri tebrik ederim. 
 
Anılarla Futbol : 
Futbolda antrenörlerin çalışma sistemi kadar motivasyonu yani gaz verme işi de çok önemlidir! Kısa vadede bu gaz vermeler genelde işe yarasa da daha sonra etkisi yeterince olmaz.

İnegöl Ayyıldızgücü, Akınspor deplasmına gitmiştir. Ev sahibi takımı o sezon çok kaliteli bir takım kurmuş, açık ara lider durumundadır. Metin Hocamız soyunma odasından çıkan oyuncularını sahanın bir köşesinde tekrar toplar ve son ‘Gaz Yükleme’ işini yapacaktır.

-    Çocuklar, görüyorsunuz adamlar hoparlörleri bile bu maç için getirmişler ve kendilerine müzikli bir dünya kurmuşlar. Çıkın aslanlar gibi oynayın, kaplanlar gibi mücadele edin . Bugün siz isterseniz kazanırız . Onların şu müzikli dünyasını başlarına yıkalım. Herkes elinden geleni yapsın. Söz müüüüüüüü? 

-    Sööööözzzzzz.
Gaz verme işi tabii ki işe yaramamış ve temsilcimiz maçı farklı kaybetmiştir. Akınspor 5 – İnegöl Ayyıldızgücü 1.