Temel ile Dursun, Karadeniz sahilinde otururken, Amerika´ya gitmeye karar vermişler. Karadeniz, Marmara, Akdeniz derken, Okyanusları aşıp Amerika´ya varmışlar, hatta Özgürlük Anıtını dahi görümüşler.
Tam bu esnada Dursun, “Temel, ben Amerika´ya gitmekten vazgeçtim” diyerek geri dönmüş.
Fıkra buya, işte İnegölspor´un durumuda tam buna benziyor.
Öyle bir yerdeyiz ki play-off, hatta daha uçuk düşünelim, bundan sonra yol haritamıza başta İnegöl ekabili daha sonrada İnegölsporlu futbolcu kardeşlerimiz karar verecek. Ya bunca yoldan sonra hedefe ulaşacağız ya da geri döneceğiz. Kısaca bunun kararını bizler, yani İnegöl tüm katmanlarıyla verecek.
Gelelim Etimesgut deplasmanına.
Bu maç öncesi takımda Kemal ve İsa´nın yokluğu kuşkusuz herkes gibi benide endişelendiriyordu. Hatta savunmada Gökhan´ın tecrübesiz, Murat´ın maç eksiği olması beni bir hayli endişelendiriyordu. Tabi her ne kadar ligde Mersin ve Kocaeli Birlik takımlarına yenilip, yükse yapsada başkent ekibinin hatırı sayılır bir kadrosu var.
Bütün bunların gölgesinde 100 dolayında seyirci desteğini arkasına alan İnegölspor, bir anda sanki deplasman değilde iç sahada oynama avantajına dönüştürdü bu durumu ama maça iyi başlamadık. 30 dakika rakip takım sağlı sollu ataklarla gol aradı, ciddi pas hataları yaptık, akordu bozuk müzik aleti gibi sorunlar yaşadık. Bugün burada işler istedğimiz gibi gitmeyecek derken, Raif´in usta vuruşu gol bir anda takımı acı rüyadan uyandırdı.
Ne olduysada bu dakikadan sonra oldu. Takımda mücadele isteği arttı, top kayıpları azaldı, sahadaki tüm oyuncular farklı bir kimliğe büründü.
Kalede Şener hep kunuştu, önündeki stoperleri ayakta tuttu, anlık ve şok Etimesgut ataklarında kritik dokunuşlar yaptı. Gökhan ve Murat kırk yıllık yan yana oynayan futbolcular gibi mücadele ettiler, yan toplarda rakibin etikli oyuncularına hamle şansı tanımadılar. Sağda Enes Bayır sezonun futbolunu oynadı. Dünyaca ünlü sağbek Cafu gibi bindirmeler yaptı, cesurca ileri çıktı, çıkıştada öyle bodosolama değil, estetiğini konuşturdu. Sahanın en etkili futbolcularından biri oldu.

Solda Anıl maça istedği gibi başlayamadı, fakat sonrasında yerine alıştı ve hem ofansta hem savunmada yüreğini ortaya koydu. Orta alanda Emrah maça tutuk başladı, birde ciddi top kayıpları yaşayınca bazı anlarda yüreğimiz ağzımıza geldi, fakat ilerleyen dakikalarda toplarladı. Ali Sakal kondisyonu ölçüsünde iyi oynadı. Birde takımda ağabey modunu iyi uygulayınca takımda vites bir anda kendi kendine attı.
Barış Sinan eski takıma karşı fazla sert oynamadı ama üretken ve verimliliği üst düzeydeydi. Takımın gol umdudu Raif bu maçta sahneye çıktı, kaleye oynadığı mevki itibariyle uzak olan Raif iki klas gol attı, bir o kadarda kaçırdı. Takımın en istekli futbolcusuydu. Kaptan olarak çıktığı maçta skora hem katkı koydu hemde mücadelesi ile alkışı aldı. Maçın bir diğer yıldızı Okan Deniz oldu. O da maçın başlarında rakip savunmasını pek aşamadı, fakat İnegölspor öne geçtikten sonra adeta Okan´da kabuk değiştirdi. Mükemmel bindirmeler yaptı, süper asistler sonrası goller peş peşe geldi. İki maçında da gurbetçi Kaan gol attı. Söylüyoruz, profosyonel lig tecrübesi yok fakat mücadele etmesi, koşması, rakip savunma oyuncular için ciddi sorun olacaktı. Gol şansıda var. Okan´ın kaleye gönderdiği topa onun dokunması, geçen hafta yine boş pozisyonda golü atması hem kendisine olan özgüveni artıracaktır hemde İnegölspor´un önümüzdeki sezon için önemli futbolcu kazandıracaktır.

Maçın ilk değişikliğinde oyuna giren Emirhan orta sahaya direnç getirdi. Emrah koşmazsa, Ali Saka´ın mücadele süresi belirli, bunlar olmazsa bu bölgede ciddi sorun yaşıyoruz. Emirhan gibi birinin girmesi anında orta sahayı bize dödürüyor ve öylede oldu. Ahmet Hakan ve Enes Ata´da oyunda kaldıkları süre içinde topu önde tutarak rakibin bir anlamada ciddi şekilde oyundan düşmesini sağladılar. Fakat bana göre Ahmet Hakan´ın biraz daha kendine ekstara çalışması yapması gerekiyor.
Sonuç olarak İnegölspor çok önemli bir galibiyet alarak zirve takibini sürdürdü. Hep söylüyoruz, başta Münür başkan olmak üzere yönetimin yapacağı katkı bir yere kadar. Takım iyi yolda, iyi ve karakterli bir takım ortaya çıktı. Elbirliği yaparsak ben play-off maçlarından çok ümitiliyim ama dediğimi gibi karınca kararınca herkesin katkı koyması şart. Play-off olur olmaz ayrı bir konu. Benim için lig Tuzla maçıyla bitti, ligde kaldık. Benim için büyük başarı fakat daha iyisi olacaksa neden olmasın.

Bundan dolayı Çarşamba günü içerde oynayacağımız Eyüp maçı çok önemli. Başta tribünlerin dolması gerek ve sonrasında bu maça İnegöl´ün önde gelen isimlerin ekstra prim vermesi motive olarak takımı daha ateşleyecektir. Çünkü ben yıllardır bu takımı takip eden biri olarak söylüyorum ki isim olarak, kadro olarak yetersiz görünebiliriz, mali yapımız kısıtlı olabilir ama bu takımda olan düzgün karakter yapısı, içten mücadele örneği ve en önemlisi arkadaşlık, takım içinde birlik beraberlik çok zamandır olmadı. Gelin bunu değerlendirelim ve bu mücadeleyi güzel sonla bitirelim…