Merakla beklenen AK Parti’nin Bursa adayları, muhalefet partilerinin de hesaplarını alt üst etti. İnegöllü seçmenler uzun zamandan beri gözünü AK Parti Genel Merkezine çevirdi. Bugüne kadar yapılan seçimlerde adaylık açıklamaları hiç bu kadar uzun sürmemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını önceden açıklamasına karşın, ilçelerde ki sürecin geç işlemesi oldukça dikkat çekici. Bu durum Millet İttifakının hamle yapmasını da etkiliyor.

AK PARTİ’NİN ADAYI BELLİ
Görünen tabloda AK Parti’nin İnegöl adayının mevcut başkan Alper Taban’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İlçe Başkanı Mustafa Ersan’la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yaptığı ziyaret kamuoyuna bir mesaj verme niteliğinde.
Ancak çok küçük bir ihtimalde olsa AK Parti sürpriz yapmayı seven bir parti. Daha önceki genel ve yerel seçimlere baktığımızda beklentilerin dışında hamleler yapıldığını görmek mümkün. 

MİLLET İTTİFAKI TABAN’I MI İSTİYOR?
Millet İttifakını oluşturan partilerden CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti süreci yakından takip ediyor. İYİ Parti’nin önerisi ise, İGİAD Başkanı olan Hakan Özdemir’i, AK Parti’ye karşı yarıştırmak. Bu öneri partiler arasındaki görüşmelerde oldukça benimsenmiş gözüküyor. Bugüne kadar AK Parti adayının netleşmesini beklemelerinin altında ise Yavuz Uğurdağ ve Nedim Bayram gerçeği var. Hakan Özdemir’in eğer Uğurdağ ve Bayram’dan herhangi birisinin aday gösterilmesi halinde, başkan adayı olmayacağı tahmin ediliyor. Özdemir’in İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’la olan dostluğu etken olurken, Belediye Meclis Üyesi olan Nedim Bayram seçiminde ise milliyetçi bir tutumun sergileneceğini söylemek mümkün. Bu ikisi dışında ki herhangi bir adayda, Hakan Özdemir siyaset fitilini ateşleyecek.

İNEGÖL MHP’YE VERİLİR Mİ?
İnegöl kamuoyunda 15 gündür konuşulan konulardan biri de MHP’nin Bursa’da ki Cumhur İttifakı için İnegöl ve Yıldırım’ı çok istediği ve bu iki ilçeden en az birinin MHP’ye verilebileceği dillerde.
Hatta bu konuyla ilgili kardeşim olan Akılfikir Ajans’ın sahibi A.Kerim Bayraktar, ilk olarak bunu gazetemizde yazdığı köşe yazısında dile getirmişti.
Ancak AK Parti ve MHP Genel Başkanlarının ve üst düzey yöneticilerinin Cumhur İttifakının devamı noktasında yaptıkları tercihlere iyi bakmak lazım. İstanbul ve Ankara’da, AK Parti hiç kendi belediyelerini MHP’ye vermedi. Aynı durum Bursa’da da geçerli olacak. Edindiğim bilgilere göre MHP’ye Yenişehir ilçesi önerilmiş, bunun yanı sıra bir dağ ilçesi de verilebilir. Ama AK Parti’nin kuruluş hikayesinin yazıldığı ve kalesi durumunda ki İnegöl’ü vermesi, asla mümkün değil. Hadi Mudanya denirse anlarım ama İnegöl’de böyle bir ihtimal asla söz konusu değil. Ben aynı durumun Yıldırım ilçesi için de geçerli olacağını düşünüyorum.
MHP’de aday adayı olan Uğur Bayram heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Bu konuda 2 ihtimal var. Birincisi İnegöl’de Cumhur İttifakı kurulmayıp, AK Parti’yle MHP’nin de yarıştırılması. Diğer güçlü ihtimal ise, MHP’nin İnegöl’de aday göstermemesidir.

AK PARTİ ÇALIŞIYOR
Bu arada AK Parti ilçe yönetimi adaylarının netleşmişçesine hızlı bir çalışma temposuna girdi. Parti içinde oluşturulan komisyonlar, seçmenlere vaat edilecek yeni projelerin taslağını hazırlıyor. Bir süreden beri ciddi bir tempoyla çalışan AK Partili kurmaylar, en son Bursa’da geçtiğimiz yaz açılan Extrem Park’ta incelemelerde bulundular. Bilindiği üzere 2018 yılında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçe genelinde “Ben Başkan Olsaydım” temalı bir projeyi hayata geçirmiş ve İnegöllülerin beklentilerine başvurmuştu. Benimde katkı sağladığım proje önerilerinin tamamının incelendiği de aldığımız bilgiler arasında. Bakalım AK Parti İnegöllüleri heyecanlandırabilecek mi? Hep birlikte bekleyip göreceğiz.