Afyon deplasmanında alınan mağlubiyet sonrası Kastamonu maçının İnegölspor için neler ifade ettğini söylemeye zaten gerek yok. Fakat bir gerçek var ki, hedefi olmayan takım serseri mayın gibi nerede patlayacağı belli olmuyor.
Kadro kalitesi olarak her yıl çılgın paralar harcayan, menejerelerin oyuncağı olan ve bunu işin ilginç yanı her yıl tekrarlayan konuk takım bu yıl play-off´lara dahi kalamadı. Kısaca her şey para ile olmuyormuş, olsa bile ya çok kontrollü olmak gerekiyor ya da geçici oluyormuş. Kastamonu takımını harcadağı para ve verdiği primleri duydukça bizim bu sezon neleri başardığımızı bir kez daha iyi anlamış olduk.

Maça dönecek olursak, İnegölspor bu maçın neler ifade ettiğini bildiği için istekli, arzulu ve hırslı başladı. İç sahada puan kaybına tahammülü olmayan, son oynadığı 3 deplasman maçından puansız ayrılan temsilcimizin, bu maçı ne yapıp edip kazanması gerekiyordu ve öylede oldu. Fakat Kastamonu kapısını açmak o kadar kolay olmadı. Rakip direndikçe direndi, sürprize imza atarmıyım diye hesaplarda yaptı fakat bizim takım fazla isteyince oyuncu değiştirme hamleleri de tutunca sonuçta peşinden geliverdi.

Maçın fazlaca bölümünde Kastamonu takımında daha fazla topa sahip olduk, az olsada oyunun bazı bölümlerinde kanat organizasyonlarında etkili olduk, orta sahada fazla üretkendik, rakibe bu alanda boş alan bırakmadık. Oysa bana göre Kastamonu orta sahası bu ligin iyi orta alanlarından biri. Demem şu ki, basarsan, takip edersen bu bölgede patron sen olursun. Bu bölgede ipleri eline aldığında da savunman rahat eder, kalene gelme şansı olmaz rakibin. Bu işleri iyi yaptık. Bahar yorgunluğuna rağmen oyundan kopmadık. Atlamayalım biraz ipin ucunu bıraksak berabere hatta mağlup dahi olabilirdik hatırlatalım.

Oyunun ilk yarısında İnegölspor takımında kaleden ileri uca herkes elinden geleni yaptı. Fakat teknik heyet Barış´tan bu devrede istediğini alamamış olmalı ki değişiklik yaptı ve Enes Ata´yı oyuna aldı. Bana göre yerinde bir değişiklik oldu. Skora bu oyuncu hemen katkı verdi. Fakat bu maçta göze çarpan bir diğer husus, özelikle gol yollarında biraz fazla cömert olmamızdı. Bu pozisyonları kalan maçlarda gole çeviremezsek işimiz çok zor. Bana göre başta Ahmet Hakan ve Kaan ekstra çalışmalılar. Bu fırsat bir daha zor gelir. İki oyuncumuzda yetenekli ama eksik yönleri fazla. Oynadıkça bunları çözeriz diye düşünüyorlarsa da bu düşüncelerinden bir an önce vazgeçip eksik yönlerini geliştirmeliler diye düşünüyorum ya da yardmıcı antrönörler ekstra bir program yaptırabilirler.
Savunmada Gökhan´ın gol atması genç oyuncu için hem farklı bir motive oldu hemde takımın skorunu perçinledi. Her geçen hafta üstüne koyarak yoluna devam ediyor. Futbolcu oldum artık derse kendi kaybeder. Öyle bir yapıda değil gibi fakat yinede ilk maçı gibi son maçına kadar aynı ciddiyetle hazırlanması gerek.

Sonuç olarak rakiplerimizin kazandığı haftada bizde kazandık ve play-off takibimizi sürdürüyoruz. Son oynayacağımız iki maç çok önemli. Bir anlamda kader maçlarımız olacak. Ankara´da Keçiörengücü ile çok kritik maça çıkacağız. Bana göre grubun en iyi takımı. Oyuna tempolu başlayacaklardır. Çabuk işi bitirme derdine girecekler, panik ve telaştan uzak rakibin anladığı dilden yüksek tempoda mücadele edip, etkili ayaklarına kilidi takarsak durum lehimize döner. Zaten onların birde Sancaktepe maçları var, yani testiden biri mutlaka kırılacak onlar adına ama bizim muhakkak puan yada puanlar almamız şart. Sonrasında Hatay ile iç sahada zor maçımız var. Onlarında ligde bulundukları ortam belli. Yapacağımız ve sezon başından beri iyi yaptığımız üstün mücadele örneğini gösterip maça farklı bir hava ile çıkarsak bana göre Hatay maçı dahada kolay olur ama dediğimiz gibi artık söz futbolcularda ve kalan 5 maçta nefes nefese bir mücadele izleyeceğiz. Allah kalbimize göre demekten başka yapacak bir şey yok.

Sahada futbolcu kardeşlerim, trübünde taraftarlarımız bize yakışanı yapıp, İnegölspor´u play-off´un içine atacaktır. Buna inancımız tam..