İnegölspor-Menemen Belediye maçı her açıdan farklı ve önemli bir maçtı. Zira ilk yarıda Bergama´da oynanan maçta öne geçmemize rağmen çok basit gollerle sahadan farklı mağlubiyetle ayrılmıştık. Tabi maç öncesi rakip takımın yaptığı takviyeler ve ilk yarıda topladığı puanlarla konumunu göz ardı etmiyorduk.

Bütün bunlara karşın İnegölspor´da hayallerini, umutlarını bırakmış değildi. Rakibin isim isim futbolcuları, iyi bir mali gücü, arkasında koca bir belediyesi vardı ama maçta sahada kazanılıyordu. Öylede oldu. Maçın fazlaca bölümünde konuk Menemen topla oynasada, kalemizde çokça görünse de az ama öz geldik ve sonuca hemde flaş sonuca imza attık.
Teknik Direktör Murat hoca Raif ve Emirhan´ın yokluğunda Kaan ve Ali Sakal ilk 11´iyle başladı. Kaan´ı forvet, Enes Ata ve Okan Deniz´i kanatlarda sahaya çıkartan teknik heyetin hamlesi bana göre doğruydu. Ama önceki maçlarda oyuna girdikten sonra korkunç pres yapan Kaan bu maçta aynı presi yapmadı yada teknik heyetin taktik icabı olabilir, öyle stoperleri fazlaca hırpalamadı ama direkten dönen topta o nokatada bitmesi hem kendisi hemde İnegölspor için adeta kurtuluş ışığı oldu.

Kanatlardan Enes ve Okan Deniz maçın bazı bölümlerinde iyi toplar getirdiler. Özellikle Okan Deniz bu bindirmeleri birde gol atarak süsleyince maç tadından yenmez hale geldi.
Kalede Şener´in sezon başından beri katkısı bu maçtada devam etti. Savunmada Kemal hem ofansta hem defansta mükemmele yakın işler yaptı, sanki futbola yeniden başlamış gibi oyunun her anında takımı ayakta tuttu. Yanında oynayan Gökhan geçen maçlara göre biraz daha cesur oynadı. Kemal ve bekler pozisyon içindeyken, savunmada yer tututşuyla gardını aldı, kademe hatası yapmadı. Hep söylüyorum, Gökhan tarihi fırsat ayağına geldi aman kaçırma.

Sağ bekte Anıl rakibin en etkili ve golcü ismi Samet Ali Kaya´ya adım attırmadı. İleriye fazlaca katkı veremese de savunmada görevini yaptı. Bir topu çizgiden çıkardı, bana göre oyunun kaderini o an değiştirdi. Solda İsa ligin en iyi sağ açığı Mustafa Şen ile kora kor mücadele etti. Bir kere kaçırdı, gol yedik ama Mustafa Şen´in kalitesini tartışamaya gerek yok ve ona çok yakın oynarsan kaybedersin. İsa bunu pek yapmadı. İlk yarıda çıkmadı, fakat oyunun son 20 dakikasında müthiş bindirmeler yaptı.

Orta alanda Ali Sakal ve Emrah ikiside formda olmayınca rakip takım bu bölgede sazı eline aldı. Teknik heyet Emrah´ı çıkartıp, uğur´u oyuna alınca plak dönüverdi. Hem İnegölspor daha çabuk çıkmaya başladı hemde Menemen takımına orta sahayı kullandırmadı. Ali Sakal ise Uğur´un oyuna girmesiyle de daha iyi verimli olmaya başladı. Enes Ata ise ilk haftalardaki süratli ve çabuk çalım atarak topu rakip kaleye getirme işini son haftalarda yapamıyor. Bazı toplarıda özellikle final paslarında iyi kullanamıyor, fakat gençliği ve isteği bu açıkları şu an kapatıyor. Tabi bu maça bakarsak rakip takımında kalitesini es geçmesek Enes´ten çokta bir şeye beklemek haksızlık olur.

Barış Sinan maçın etkili isimlerinden biriydi. Bu tip oyuncuların sahada ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Bu nedenle açıkça teknik heyet içinde oyundan çıkartılıp tutulması tam bir dehalık gerektiriyor. Oyuna sonradan giren Uğur Parlak İnegölspor´un vitesini arttırdı. Kaybedilen orta sahayı aldı takımı daha ileri taşıma adına iyi işler yaptı. Cengiz süratiyle Menemen takımının ileri çıkmasını engelledi fakat oda final pas noktasında sıkıntı yaşıyor ama gelecek sezon kendisinden oldukça umutluyuz. Ahmet Hakan kısa bir zaman forma şansı buldu, maç eksiği göze çarptı. O da büyük bir fırsatı yakaladı, kalan 14 maç bence kariyerini şekillendirebilir.

Menemen karşısında İnegölspor söke söke 3 puanı aldı ve sezon sonuna kadar yarışın içinde olacağınbı gösterdi. Fakat, İnegöl bu yarışını içine girmemekte kararlı. Lig lideriyle oynuyosun, taraftar yine görevini yapıyor, protokole bakıyorum kimse yok. Menemen Belediye Başkanı, Münir Başkanın yanında. Bizim protokolden ne ses var ne seda. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız, siyasi parti ilçe başkanlarımız maça gelmezse biz nasıl başarılı olacağız? Hele hele Ak Parti ilçe başkanlarını gören var mı bu zamana kadar. Ta Burhan Alıcı başkandan beri İnegöl her seçimde %70 oy verir, iktidar partisinin ilçe başkanları İnegölspor´un maçına teşrif etmez. Burhan Alıcı, Bülent Temelli, Adem Demirel, şimdiki başkan Mustafa Ersan nerdesiniz Allah aşkına? İnegöl kozmopolitlik laflarıyla hep söylem, hep söylem. Bizde görelim şu kozmopolitlik yapıyıda, bizde tamam diyelim düşüncenize.

Bazen düşünmüyor değilim, keşke İnegöl 300 bin nüfus olacağına 100 bin olsaydı da bari tam yürek, tam gövde bir camia olurduk. En azından böyle yarım yamalak olacağına ya da insanlara zorla kendimizi sevdirmeye çalışacağımıza…