HER YAZ AYI GELİŞİNDE İÇİMİZİ BİR KARAMSARLIK ALIYOR!

Değerli okurlarım sizleri bilmem ama ben her yaz ayının başlangıcında içimde bir orman yangınları korkusu alıyor. Geçen yıl Marmaris’te ki orman yangınının ardından daha sıcaklar iyice başlamadan aynı bölgede yangın çıkması içimizi dağlıyor.

Hain vicdansız ve insanlıktan nasibini almamış ucubelerin devletimize karşı aciz kalması sonucunda acısını ormanlarımızdan ve ağaçlardan çıkaran şerefsizlere yakıştıracağım aslında çok kimlik var ama bu kimlikler bile böyle hainlere hafif kalır.

“Yaş kesen baş keser, bir ağacı yok eden bir insanı yok etmiş sayılır!” sözlerinin bu insan olmayan ucubelere kar etmediği ortada. Devletimizin güvenlik güçlerine karşı aciz kalan bu kimliksiz, kişiliksiz, vatan haini, satılmış iblislere söyleyecek sözler, onlar için bir iftihar ve iltifat yakıştırması olarak algıladıklarını görüyoruz.

Alçakça yaptıkları bu eylemin kime ne kazandırdığını anlamak da mümkün değil. Sadece ülkemizde ki ormanların değil bütün bir dünyadaki ormanların yok olması demek insanlığın sonu demek olduğunu dahi düşünemeyen bu yaratıkların insan olduklarına bile inanasım gelmiyor!

Birileri tarafından uyuşturulup, beyinlerini tamamen yitirmiş bu yaratıkları biz insanlar olarak Allah’a havale ediyoruz. Ve acaba bu pislikler geberip gittiklerinde, inanmadıkları öte dünyada ne halde olacaklar? Yaptıklarının cezasını nasıl görecekler? O zaman o kaybettikleri akıllarının nasıl karşılığını alacaklar, İnşallah Yüce Rabbim bize de gösterecektir!

Ormanlarda sadece canlı olarak var olan ağaçlar değil. Yüzlerce, binlerce hayvanın da bu yangınlarda telef olduğunu ve yok edilen ağaçların haricinde o kadar canlının da hesabını yaparsak bu yangınlara sebebiyet verenlerin vay haline!

Öte yandan biz vatandaşlar olarak yaz aylarında asla ormanlık bölgelere girip piknik yapmayalım. Piknik için belirlenen yerlerde kurallara uygun bir şekilde pikniğimizi yapıp daha sonra yaktığımız kontrollü ateşimiz iyice söndürmeden bu alanlardan ayrılmayalım.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile vatandaşlar kestikleri Kurbanların etleri ile mangal yapma ve bunu da belirttiğimiz gibi ağaçlık ve ormanlık alanda yapmaları tehlike arz edeceğinden bu konuda duyarlı olmaları gerektiğinin biz bir kez daha altını çizmek istiyoruz.

Unutmayalım her bir ağaç bizim birçok insanımızın akciğeri demektir. Nefessiz kalmamamız için ağaçlara kendi çocuğumuz gibi görüp öyle davranmamız gerekir.

Bir fidanın büyüyüp ağaç haline gelmesi, bir çocuğun büyüyüp delikanlı haline gelmesinden daha uzun bir süre gerektiğini de asla unutmayalım.

Ve son olarak, Peygamber Efendimizin bir hadisini hatırlatmak istiyorum:

“Kıyamet kopsa bile bir fidan dikin!”