2. Küme : İkinci yarısı başlayan 2. Kümede sürpriz yaşanmadı. Favori olan ve şampiyonluk hesaplar yapan takımların üçü de galip geldi. İkinci yarının ilk maçında deplasmanda Yüzüncü Yıl Mahalle Spor’a konuk olan lider İsaörenspor maçı 6 – 3 kazanıp ikinci yarıya da 3 puanla başlamış oldu. Pazar günü Osmaniyespor - Cerrahspor derbi maçı Kurtuluşspor Tesislerinde oynandı. Puan kaybına tahammülü olmayan ve şampiyonluk yolunda ilerleyen Osmaniyespor karşılaşmayı 8 – 1 kazandı. İlk maç 2 – 2 berabere bitmişti. Ilgarspor deplasmanda lig sonuncusu İvazpaşaspor’a 4 – 3 kaybetti.

Bu hafta da derbi maçı olacak. Liderliği bırakmayan İsaörenspor, Cerrahspor ile karşılaşacak. Osmaniyespor evinde lig ikincisi Akpınar İdman Yurdu’nu konuk edecek. Ligin ilk yarısındaki maç 3 – 3 berabere bitmişti. Temsilcimizin kesinlikle kaybetmemeli. Ilgarspor evinde Yüzüncü Yıl Mahalle Spor’u ile mücadele edecek.

Alt Yapı: U 18 liginde haftaya klasman ve 1.küme play off’ları başlıyor. Karadeniz Güvenspor, Akhisar Demirspor ve Gazipaşa terfi edebilmek için mücadele edecek. Amatör takımlardaki başarımız alt yapılarda da sürmeli.

KAFKASSPOR’DAN TARİHİ BİR GALİBİYET

Bölgesel Amatör Ligi: İki yıldır BAL’da yer alıp Bursa’yı temsil eden Kafkasspor grup şampiyonu olmuş ve Yalova’daki 3.Lige terfi grup maçlarına kalmıştı. İlk maçında İstanbul temsilcisi Bayburt 1918’i 2 – 1 yenip önemli bir avantajı elde etti. Cuma günü Sakarya temsilcisi Sapanca Gençlik ile karşılaşacak Kafkas Kartalı büyük bir başarıyı elde edebilir. Belki de siz bu yazımı okurken İnegölspor’dan sonra ilk defa başka bir kulübümüz profesyonel liglerde yer alma hakkını kazanacak. Haftaya Kafkasspor’un başarısını yazmak dileğiyle…

Anılarla Futbol :

Kasabanın tek futbol takımı Güzelyurtspor lig başlayalı bir türlü galip gelememişti. Doğal olarak 5 haftada alınan 4 mağlubiyet camiada huzursuzluk yaşanmasına neden olmuş kulüp lokaline takılan eski – yeni idareciler, kulübe gönül verenler saatlerce konuşup çeşitli kurtuluş reçeteleri yazmaktaydılar. Bu zor günlerden kurtulmak için çabalayan özel biri daha vardı. Takımın antrenörü Turan Hoca. Turan Hoca maça 2 gün kala çok sessizdi ve bir şeyler planladığı belliydi. Maç günü gelmişti. Oyuncular formalarını giymiş hocanın son taktik konuşmasına başlamasını bekliyorlardı. Turan Hoca soyunma odasına gayet rahat, kendinden emin içeri girince yönetici şaşırıp Turan Hocaya yanaşır ve kulağına fısıldar.

-              Hocam hayırdı, bu ne rahatlık? Yoksa maçı mı bağladın?

-              Yok be İbrahim. Ne bağlaması. Çok değişik bir taktik uygulayacağım. Maçı kesin alacağız.

-              Nasıl bir taktik hocam?

-              Bizim takım ilk yarı hücum yapmayacak. Rakip bize yüklenecek ve yorulacak. Ben de ikinci yarı takımın en iyileri; kaptan Davut‘u 55. dakikada, oyun kurucu Kamil‘i 65. dakikada ve forvet Yasin‘i 75. dakikada oyuna alacağım. Maçı da kazanacağız.

Yönetici İbrahim şaşırır, taktik aklına yatmaz ama saygısız etmemek için antrenöre karışmaz. Yılların tecrübesi Turan Hocanın vardır elbet bir bildiği diye düşünür.

Müsabaka başlar. Ev sahibi takım Güzelyurtspor gerçekten defansta kalıyor, ileri çıkamıyordu. Çünkü rakip takım, Güzelyurtspor‘a nefes aldırmıyor, atak üstüne atak yapıyordu. İlk 45 dakikada Güzelyurtspor 3 – 0 yenik durumdaydı. İkinci yarı başlar. Turan Hoca daha aklına koyduğu taktiği uygulamadan kalesinde 4. golü de görmüş olur. Güzelyurtspor 3 klas oyuncusunu oyuna dahil etse de maçı 4 – 1 kaybetmiş olur. Doğal olarak Turan Hoca‘ya maç sonrası teşekkür edilip görevine son verilir.