Pedodonti diğer anlamı ile çocuk diş hekimliği, 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin korunması çürük, travma ve kalıtımsal etkenlerin bu dişlerde oluşturdukları sorunların giderilmesini amaçlamaktadır.

Aynı zamanda bebeklik çağından başlayarak çocukların ağız ve diş sağlığı, çene yüz bölgesi gelişimini takip tedavi ve bunlara yönelik koruyucu önlemleride içine alan dişhekimliğinin bir dalıdır.

Süt dişleri nasıl olsa düşecek mantığı ile önemsememek çok yanlış bir yaklaşımdır.Henüz altı aylık iken sürmeye başlayan ve 3 yaş civarında ağız içerisinde tamamlanan süt dişleri toplam 20 adettir.Bu dişlerin ilk görevi çocuğun beslenmesinin sağlanmasıdır.Asıl önemli görevlerinden birisi ise kendisinden sonra gelecek olan daimi dişlerin yerini koruması ve onlara rehberlik etmesidir.

Eğer bu dişler erken çekilir ise arkadan gelecek olan dişlerin gömülü kalma veya doğru yerinde sürememe gibi olumsuzluklar ile karşılaşırız.Dolayısı ile bu süt dişlerinin korunması çok önemlidir.

Pedodonti anabilim dalıda bu yüzden çok önem arz etmektedir.Çocuk diş hekimliği alanında ihtisas yapan diş hekimleri bu tedavileri daha doğru yapmakta ve süt dişlerinin korunmasını ve daha sonra gelecek ana dişlerinde hem doğru yerine konumlanmasını hemde korunmasını amaçlamaktadırlar....