Geçtiğimiz hafta play-of´a kalma maçında deplasmanda Keçiörengücü´ne yenilerek play-of iddiasından bir hayli uzaklaşan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı lider Hatayspor´a kolay ve hatalı iki golle yenilerek play-of iddiasını bir başka bahara bıraktı.

Bu maçı beklenenden kolay kazanan lider Hatayspor, aldığı bu altın değerindeki 3 puanla liderliğini Menemen´den 2 puan önde devam ettirdi. İkinci golden ve maçtan sonra tribünlerimizden “Şampiyon Hatay” tezahüratları ligin bitimine 3 hafta kala ve hiçbir matematiksel garantisi olmadan yapılması ne kadar doğruydu bilemeyiz.

Rakip Hatayspor´la yıllardır aynı gruplarda mücadele ediyoruz. Hatayspor her yıl iddialı takımlar kurarark 1. Ligi zorluyor. Bazen play-of´tan, bazan finalden döndü. Bu yıl lige istediği gibi başlayamamasına rağmen ligin ilerleyen bölümlerinde zirveye yaklaşmış ve Menemen-Afyon-Sivas Belediyesi ile amansız bir mücadele içerisinde 3. maç kaldı. Dört maç kala lider durumda ve bu sefer şampiyonluğu istiyor.

Kadrosunda Oğuz, Yılmaz ve Mesut İnegölspor´da geçmişte top oynamış oyuncular. Bunlara birde İnegöl´lü Sinan Kurumuş´u dahil edersek, takımın yarısına yakını İnegölspor´u tanıyan oyuncular. Bu özellik maçı daha da ilginç hale getirdi. İki Amca oğuldan Sinan Hatay´da, Gökhan Kurumş İnegölspor´da forma giyiyor. Sinan santrafor, Gökhan´da stoper. Her iki oyuncunun ailesi, yani Kurumuş ailesi bay-bayan ve çocuklar tribünlerdeydi. Sahada iki Kurumuş´un duygusal mücadelesi vardı. Bu mücadeleyi Sinan Kurumuş ve ekibi kazandı. Sinan birde soldan getirilip altı pasta bomboş durumda alda at dercesine önüne bırakılan topu boş kaleye yuvarlayınca tribündeki ailesi ve yakınları ile bu golün tadını çıkardı. Geçen hafta play-of´a kalma maçında kendi kalesine şanssız bir gol atan genç Gökhan bu maçta Keçiören maçının verdiği gerginlik ve hırsla oynamaya çalıştı. Ancak Play-of iddiası kalmayan takımı 4 maç kala ununu eleyip eleğini duvara asmıştı. Böyle bir mantıkla oynanan maçın sonucu da ancak böyle olur.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Kemal-Gökhan-İsa, ortada Cengiz-Emrah-Emirhan-Enes Ata, ileride Raif ve Kaan tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Emrah´ın yerine Anıl, Enes Ata´nın yerine Ahmet Hakan ve Kaan´ın yerine Ömer Faruk oyuna alındı. Bu değişiklikler 0-0 giden maçın dengesini bozdu. Bu değişiklikler ters tepti. Teknik heyetimizin oyuncu değişikliklerinde isabetli kararlar veremediğini görüyoruz.

Maça baktığımızda, kalede Şener´e bir parantez açmak istiyorum. Sezon başından bu yana grubumuzun en iyi kalecisi olduğunu ve çok başarılı olduğunu sürekli yazıyorum. Ancak bu maçta aynı şeyi düşünmediğimi belirtmek istiyorum. Bu maçta “30 numaralı “ kalecimizi tanıyamadım. Oyunun başından itibaren oyunu yavaşlatma gayreti içerisinde oynamaya başladı. Yediği ilk gol inanılmaz bir hata golüydü. Beraberliğe razı olan Hatay´ı ateşleyen ve 3 puana sulandıran çok hatalı ve saçma bir goldü. Şener bu sezon böyle gol yemedi. Çünkü yan toplarda çok iyi olduğunu hep izledik. Yediği ikinci gol yine inanılmaz bir hata golüydü.
Genç Enes Bayır zamansız ve hatalı bir şekilde sürekli ileriye gidince boşalttığı yerden rakip yakaladığı topu elini kolunu sallaya sallaya altı pasa kadar girdi ve Sinan´a alda at dercesine kestiği topa Sinan´a sadece dokunmak kaldı. İşte böylesine 2 hatalı golü hem de kendi sahanda yersen karşında kim olursa olsun, ister Hatay ister, Kocaeli Birlikspor olsun maçı elini kolunu sallaya sallaya alır gider.

Müdafaamız Kaptan Kemal olunca daha etkili oynuyor. Takımımız genelde kötü oynayınca, buna kalesinde her zaman devleşen Şener´de ayak uydurunca müdafaamızın çökmesi normaldir. Orta alanımız sezon başından bu yana etkisiz ve sürekli sos veriyor. İleride Raif ve Kaan bu tempoya ayak uydurunca iç sahada beklediğimiz mücadele ve kazanma arzusunu göremedik. Golsüz devam eden maçta Enes Ata ile yakaladığımız pozisyonu değerlendiremeyince ardından rakibin golleri peşpeşe geldi. Teknik heyetimiz bu maça takımımızı iyi hazırlayamamış ve iyi motive edememiş. İnegölspor evinde hiç bu kadar kolay teslim olmamıştı. Yapacak tek şey, bundan sonraki maçlara bakıp alabileceği puanları almaktır.

Sonuç olarak İnegölspor, Kocaeli Birlikspor ve Buca maçlarında elinin tersiyle ittiği Play-of için geçen hafta Keçiörengücü ile oynadığı maçı kaybedince Play-of rüyası bitti. Bu moral ve motivasyonla Pazar günü lider Hatay karşısında beklenenden çok kolay teslim oldu. Bu maçta özellikle takımımızı ayakta tutan ve yaptığı kurtarışlarla ateşleyen kaleci Şener çok kötüydü. Buna takımımız da ayak uydurunca sonuç böyle oldu. Kalan 3 maçta gençlerimiz oynasın. Gençlerimizde yakaladıkları bu şansı iyi kullansınlar.
Bu sezon İnegölsporumuz ve grubumuzdaki takımlar açısından şanslı bir sezon oldu. Daha sezon başlarken, Kocaeli Birlikspor, Mersin İ.Yurdu ve Bucaspor 3. Lig yolcusuydu. Yani küme düşme korkusu hiç olmadı. Böyle bir rahatlık içerisinde İnegölspor teknik heyeti ve oyuncular rahat oldu, rahat hareket etti. Futbolda rahat olunca sürpriz sonuçlar gelebilir. Ancak grubumuzda küme düşme korkusu olsaydı, bu fikstür sıralaması kesinlikle böyle olmazdı. Son sıralar geçtiğimiz sezon gibi cehenneme dönerdi. Kimlerin düşeceği belli olmazdı.

Çok ilginç ve serüvenli bir kongreden sonra zor şartlarda lige başlayan İnegölspor böylesine rahat bir gruba düşünce bu sezon kolay oldu. Darısı diğer sezonların başına. Kongre süreci sırasındaki şartları göz önüne aldığımızda, Münür Kaner ve yönetimi çok başarılı olmuştur. Teknik heyet ve oyuncularımız biraz dikkatli olabilselerdi Play-of´a kalabilirdik. Şartlar ve fikstür İnegölspor´dan yanaydı. Ancak bu avantajını iyi kullanamadı. İnegölspor camiası bu sezondan gerekli dersleri çıkararak gelecek sezon takıma daha fazla sahip çıkarak, İnegölspor´a yakışan bir kongre ile 1. Ligi zorlamalıdır.

İnegölspor´un son üç maçta başarılarını yazmak dileğiyle…