Bodrum’da play-off’u garantileyen ve play-off maçları için prova yapan Bodrumsporla golsüz berabere kalan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü şehir stadında konuk ettiği play-off iddiası olan Silahtaroğlu Vanspor FK. takımına 2 gol atmasına rağmen sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Maça istekli başlayan ve kalesinde erken gol gören ekibimiz müdafaa golcümüz İbrahim’in kafa golü ile beraberliği bulmasına rağmen iki defa geriye düştüğü maçta beraberliği yakalamasına rağmen kaptan İbrahim’in saçma bir elle oynama nedeniyle sebep olduğu penaltıyı önce kaçıran ancak ikinci vuruşta gol yapan Mehmet’in golü ile sahadan bir kez daha boynu bükük ayrılmak zorunda kaldı. Evinde aldığı bu mağlubiyetle fikstürdü 11. sırada yerinde kalan İnegölspor 7 Mayıs 2022 tarihinde kongre sürecine girdiği bu dönemde Soma’da yapacağı bu sezonun kapanış maçını çimlere gömdüğü bir sezonun daha bu kongrelerde görüşüp değerlendirecek.

Rakip Silahtaroğlu Van spor bu sezona iddialı başladı. Ancak aldığı istikrarsız sonuçlarla play-off iddiasını sürekli tehlikeye attığı bir süreçte İnegöl’de konuk olduğu bu sezon ununu elemiş duvara asmış İnegölspor’umuza karşı iyi bir oyun sergileyemedi. Ancak etkili oyuncuları var. 9 numaralı Hamza Küçükköylü mükemmel bir gol attı. BJK patentli bir oyuncu. Grubumuzdaki etkili golcülerden, 14 golü var. Vanspor iki defa beraberliğe düştüğü maçı kaptan İbrahim’in elle kestiği bir topta penaltıdan 3 puana ulaştılar. Aldıkları bu altın değerindeki 3 puanla 63 puana ulaşıp Bayburt’la 63’er puanla 5 ve 6’ncı sıraları paylaştılar.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Sercan, geride Yunus Emre-İbrahim-Serhat-Yusuf, ortada Kadir Salih-Furkan-Emir, ileride Bünyamin-Ersel-Aykut tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Emir’in yerine Fatih, Bünyamin’in yerine Fatih, Kadir’in yerine Bahadır, Aykut’un yerine Yılmaz, Ersel’in yerine Gülhan’ı oyuna aldı. Oyuna alınan oyuncular maça biraz hareket getirdiyse de, beklenen galibiyet golü rakip kaleye değil bizim kalemize geldi. Takımımızın oynadığı oyunun artık bu saatten ve fikstürdeki bu yerimizden dolayı önemi kalmadı. Gelecek sezon için bir hazırlık olması için U-19’dan kadromuzda hiçbir gencimizi göremiyoruz. Bundan şunu anlıyoruz; Şaban hoca ve ekibi gelecek sezon için ne kadar fazla puan toplarsak, kendileri için iyi bir yatırım olur diye böyle kadrolarla oynamaya ısrar ediyorlar. Mevcut kadromuzdaki tüm oyuncuları izledik, performanslarını gördük ve yorumladık. Bu sezon önümüzdeki Soma deplasman maçı ile sona erecek. Play-off’a kalanlar devam edecek, bizim teknik heyetimiz ve oyuncularımız tatile girecek. Van maçını kazanabilirdik olmadı. Bu maçta pozisyonlar da bulduk ancak son vuruşlarda etkili olamadık.

Sonuç olarak İnegölspor play-off umutlarını tamamen kaybettiği bir ortamda evinde konuk ettiği play-off iddiası olan Vanspor’u geçemedi. Play-off iddiası ve 3 puana ihtilacı olan Vanspor ite kaka bu maçtan 3 puanla ayrıldı. İnegölspor gelecek sezon için herhangi bir yatırım düşünmeden oynadığı bu son iç saha maçından sıfır puanla çıktı. 50 puanla 11. sırada son maçına çıkacak. Son maçta ne olur bekleyip göreceğiz. Son maça çıkarken bir sezonu daha çimlere gömdüğünü görüyoruz. Çimlere gömdüğü bu sezonun değerlendirmesi 14 Mayısta yapılacak kongrede yapılarak oylanacak. Adaylar var. 2 sezondur başkanlık yapan Kani Ademoğlu adaylığını açıkladı. İnegölspor’umuzun kongresinde adaylara ve aday olacaklara şimdiden başarılar diliyor, İnegölspor’umuzun gelecek sezona hazırlık başarılarını yazmak dileğiyle. Son maçında başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖLSPOR YOK”