Öğrenci ve ihtiyaç sahibi ailelerin yararına her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Hayır Kermesi bu yılda gerçekleştirildi. İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi ile İlim Sanat ve Dayanışma Derneğinin ortaklığında hazırlanan hayır kermesi, Hacı Yusuf Şahin ve Ailesi Erkek Öğrenci Yurdunun bahçesinde dün açıldı. 16 Mayıs tarihine kadar açık kalacak kermeste giyim, züccaciye, kitap, ev tekstili, el işi ürünler ve yöresel gıdalar satışa sunuldu.

Kermesin açılışında konuşan İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Aksakal, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, “Kermes alanı vereni, Cenab-ı Hak ile buluşturma çabası, sadaka kapılarını açma ve hayra sebep olma yarışıdır. Müminlerden özür sahibi olanların dışında oturanlarla malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri derece bakımından üstün kıldı” dedi.

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’in kısa selamlama konuşmasının ardından söz alan AK Parti Bursa Milletvekili ve Milletvekili Adayı İsmet Su, kendisinin de lise yıllarında İlim Yayma Cemiyetinin yurtlarında kaldığını anımsatarak şöyle konuştu; “Hayırlı bir iş için bir araya geldik. Allah bereketli kılsın. İnşallah kermes amaçlanan hedeflere ulaşır. Hayır, yapmak isteyenler için kermesler iyi bir fırsat. Kermesin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Öğrenci yıllarımız da yurtta yatılı okuduk. İstanbul’da İlim Yayma Cemiyetinin Yurdunda kaldım. Türkiye genelinde gençlikle ilgili yapılan faaliyetleri görüyoruz ve biliyoruz. Birilerinin de bu hayırların önünü kesmek için nasıl gayret içerisinde olduklarını da herkes farkında. Çok şükür millet bunun farkında olduğunu 3 Kasım 2002’de bir defa belli etti ve hiç vazgeçmedi” dedi.

Konuşmaların ardından İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özrazgat’ın yaptığı dua sonrası kermesin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar kermesi gezerek, alışveriş yaptılar.

 

Editör: TE Bilişim