AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, basın mensupları ile bir araya gelerek, kongre sürecini değerlendirdi. İlçe Başkanlığı için tekrar aday olmak istemediğini fakat Milletvekilliği için aday adayı olmayı düşündüğünü ifade eden Temelli, İnegöl ilçe kongresinin 14 Aralık 2014 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Dün saat 09.30’da Sedef pastanesi VİP salonunda düzenlenen kahvaltıya, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Ersan ile Ahmet Erdem, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir, Gazetelerin ve Televizyonların temsilcileri ile muhabirler katıldı.

IŞİD YORUMU

Kahvaltının ardından konuşmasına ülke gündemini değerlendirerek başlayan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Yakın coğrafyamızda ülkemizi ve dünyayı birinci dereceden ilgilendiren önemli günler yaşıyoruz. IŞİD adı verilen bir örgütün, Irak ve Suriye toprakları üzerinde yapmış olduğu eylemler, sınır komşusu olmamız nedeniyle ülkemizi ilgilendiren önemli günler geçiriyoruz. Bunu fırsat bilen, ülkemizin gelmiş olduğu durumu engellemek isteyen dış ve iç mihrakların, ülkemizi karıştırmak için yaptıkları çalışmaları gözlemliyoruz. Bir haftadır, Kobani’deki olaya ülkemizin müdahale etmesini amaçlayan, doğu ve güneydoğu illerimiz de başlatılan provokatif eylemlerle sivil araçlarımıza, işyerlerine, nihayetinde devlete yönelik saldırıların geldiği nokta ortada. Bunların olmasına zemin hazırlayan başta ana muhalefet partimizin, yine o bölgenin sorunlarını dile getirmeyi hedeflemiş ama yanlış yolu seçmiş HDP’li siyasetçilerin, paralel yapı denilen gruba ait basının bunu kaşımasıyla bu noktalara gelindi. Buradaki tezatı, vatandaşımız çok net görüyor. Silahlı müdahaleye mecliste hayır oyu verip, bir hafta sonrasında ‘Kobani’ye sınır harekatı yapılmalıdır’ diyen ana muhalefetin ne yaptığını vatandaşlarımız görüyor. Devletimiz ve kolluk kuvvetlerimiz sağduyuları sayesinde bunun üstesinden geliyorlar. MHP Genel Başkanı ve partilileri ile bazı STK’ların vatandaşlarımıza sağduyu çağrısında bulunmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunlar, büyük ülke olmanın kaçınılmaz gerçekleri. Çünkü, Türkiye son 13 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, her alanda bir atılım gerçekleştirmiştir” dedi.

1.ATILIM TAMAM, SIRA İKİNCİ ATILIMDA

“Bugün, Siyasi Hayatına başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştiren AK Partimizin 5. Olağan Kongre süreci ile ilgili sizleri bilgilendirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Bülent Temelli, “Geldiğimiz noktada kaderi, aynı zamanda ülkemizin de kaderi olma noktasına gelen AK Parti, demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir. Kurucu Genel Başkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarımızla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılım gerçekleştirilmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. Atılımı tamamlamaktır. AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci, İkinci, Üçüncü, Dördüncü olağan ve Birinci olağanüstü kongre süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır” şeklinde konuştu.

SİYASETTEN ‘BEN’ FİKRİNİ ÇIKARDIK ‘BİZ, ÜLKEM VE DAVAM’ ANLAYIŞINI GETİRDİK

AK Partinin, ülkenin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı yaptığının altını çizen Temelli, “Hayaller bir bir gerçek olurken, Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti ülkemizin karanlık bir döneminde milletimizin sinesinden milletimizin değeri olarak aydınlıklara ulaşmak için kurulmuştur. Bu nedenle; demokratik hayatımızın örnek partisi olmuştur. Siyaset yapma anlayışı, seçmenleri, üyeleri ve yöneticileriyle geliştirdiği iletişim modeli siyasi etkinliklerde ortaya koyduğu disiplin ve düzen ülkemizde ve tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu felsefe siyasi hayatımızdan ‘Ben Fikri’ni çıkartmış ‘Biz, Ülkem ve Davam’ anlayışını getirmiştir. AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur” diye konuştu.

HEDEF, 2023, 2053, 2071 TÜRKİYE’SİNE İSTİKRARLA ULAŞMAK

AK Parti hedeflerinin başlayan Beşinci Olağan Kongre süreci ile birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verildiği gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmak olduğuna dikkat çeken Temelli, “Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz, Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edecektir. Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflerine ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz, çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz, Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasamızın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz, tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının ve milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz, yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. Kongrelerimiz, öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır. Kongrelerimiz, büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde, aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, Lider Ülke olma hedefine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Ve kongrelerimiz, millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI YIL SONUNDA KONGREYE GİDECEK

Kongre takvimini değerlendiren Temelli, “Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması, mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri, kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallelerimizde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan, adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. İlçemizdeki delege seçimleri tüm mahallerimizde 18 ve 19 Ekim 2014 günleri yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli atılmış olacaktır. Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım-31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri yapılacaktır. Bu bağlamda da net tarih henüz belli olmamakla birlikte, 14 Aralık 2014 tarihinde İnegöl ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile Yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla tek vücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. Bu vesile ile AK Partiye gönül vermiş ve bu çatı altında ilçemize ve ülkemize hizmet etmek isteyen tüm hemşerilerimizin görüş, öneri ve tekliflerini beklediğimizi bildiriyor, 5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Temelli, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İKİNCİ LİSTE OLAYI BİZDE OLMAZ

İkinci bir liste çıkma durumu olur mu sorusuna Temelli, “İkinci bir liste çıkma olayı bizde yok. Biz aslında kongremizi kongreden önce yapıyoruz. İki üç liste çıkar kongrede çarpışır, bir tanesi ilçe Başkanı olur. Ama ne olur? Her listede 3-5 faydalı arkadaş vardır. Siz gücünüzü dağıtmış oluyorsunuz. Belki de bu güne kadar görmediğimiz arkadaşımıza görev tevdi edilecektir. İnegöl’de bu işi en iyi şekilde yapacak 3-5 arkadaşımız, Ankara’ya davet edilecek. Gerekli görüşmelerin sonucunda bir arkadaşımıza bu görev tevdi edilecektir. Şu an bu çalışmalar yapılıyor. Tamamen bizim dışımızda yapılan çalışmalar. Bir kural ve bize de o kurala uymak düşüyor” şeklinde konuştu.

BİZDE GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR

‘Bülent Temelli aday olacak mı?’ sorusuna Temelli, “Burada benim niyetim aday olmamak. Kısmet olursa 2015 seçimleri için milletvekilliğine aday adayı olmakla ilgili arzum var. Genel merkezin, ‘Milletvekilliğinde düşünmüyoruz, ilçe başkanlığına devam etmek gerekiyor’ denildiğinde buna da saygı duymamız gerekir. O açıdan net bir şey söylemiyoruz. Bizde görev istenmez, verilir” diye cevap verdi.

YILDIRIM’DAN SERT DEĞERLENDİRME

İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, “AK parti öncesindeki siyasetçiler, minareyi ters çevirip külah yaparlardı. Ama görüyorum ki bu günkü konuşmanız da siz de biraz minareyi ters çevirip külah yapmaya çalışıyorsunuz. Konuşmanızda, Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediniz. Görüyoruz ki, Türkiye’de her şey eskisi gibi olmaya başladı. Bundan 15 sene evvelki sıkı yönetimler, sokağa çıkma yasakları geri döndü. Konuşmanızda ben değil, biz sloganı ön planda dediniz. Ama Cumhurbaşkanı yapmış olduğu konuşmasında ‘Ben bu barış süreci için kellemi ortaya koydum’ demiştir. Maalesef tek liderli bir görünüm var. Ayrıca Türkiye güllük gülistanlık değil. Fert başı Gayri Safi Milli Hasılanın 10 bin dolara çıkmasından sonra, yaklaşık 8 yıl içerisinde bin dolar dahi artış göstermedi. 10 bin dolarda duruyoruz. Bir lira üstüne konulmadı. Bu demektir ki, 8-9 yıldan beri Türkiye kalkınma ivmesini kaybetmiş durumdadır. İnegöl için de bir şeyler söylemek isterim. Zamanı geçti… Ama biz zamanında bas bas bağırdık… ‘İl olalım’, ‘İl olalım’ diye. Ama il olmayacaksak eğer ‘Özel Statüye  sahip İlçe olalım demiştik. İnegöl’ün durumu ortada. ‘Şöyle güzel olacak, böyle güzel olacak diyorsanız’, bence siz hayalle uğraşıyorsunuz. Elimizde güzel bir fırsat var. Bizim nüfusumuzda olan 10-15 ilçe var. Büyükşehir yasasından hepsi şikayetçi. Müşterek bir kurul oluşturup, hükümete ‘Özel Statülü İlçe’ olma konusunda çalışma yapılması için teklif vermenizde fayda var. Yoksa, İnegöl gün geçtikçe ivme kaybedecektir. İnegöl’ü, bu günkü haliyle arayacağız diye düşünüyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI BİR REFORMDUR

Mehmet Hanefi Yıldırım’ın değerlendirmelerine yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Siyasette muhalefetin olmadığından yakınıyoruz. İnegöl’de muhalefet boşluğunu doldurduğunuz için teşekkür ediyorum. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak konusu, daha bir çalışma halinde. Bu çalışmanın 13 senesi geride bırakıldı. Bürokrasi içerisinde etkinliğimiz yüzde 60’lar seviyesinde. Yüzde 40 civarında açamadığımız kapı var. Ekonomimiz 2002’den bu güne kadar 6 kat büyümüştür. Hedefimiz, fert başı Gayri Safi Milli Hasılada 25 bin dolar. Bu gün ‘İphone 6’ çıkıyor, Türkiye’de yok satıyor. Bunlar övünülecek bir durum değildir. Ama bir zenginliği gösteriyor. Büyükşehir yasası ise, bir reformdur. Ancak bu reformun bir geçiş dönemi yaşanıyor. Bu dönem tamamlanana kadar sabredin diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, İnegöl ile Bursa’nın entegrasyonu sağlansın diye öneride bulundum. Turanköy mevkiine 300 dönümlük bir fuar alanı inşa edelim istedik. Bütün fuarlar orada yapılsın dedik” diye konuştu.

ERSAN, ‘ADAYIM’ DİYEMEDİ

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı adaylığı konusunda kulislerde ismi geçen yönetim kurulu üyesi Mustafa Ersan ise, “Şuan mevcut ilçe başkanımız var. Onun aday olup olmayacağının sonucu belli değil. O başımızdayken bir şey söylemek erken diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim