Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi tarafından, dün Dayanışma Kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltının ardından ADD’ye yeni katılan 34 kişi, üyelere tanıtıldı.

Dün saat 10.00’da düzenlenen Dayanışma Kahvaltısına, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Marmara Sorumlusu İrfan Öztürk, Bursa ADD Başkanı İdris Kalender, ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı ve yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

ADD, 25 YILDIR İŞLEVİNİ BAŞARI İLE SÜRDÜRMEKTEDİR

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, Türkiye dışındaki Lozan bozucularına, içerde laikliği yok etmek isteyen gözü dönmüş işbirlikçilere karşı amansız mücadele ettiklerini belirterek, “Atatürkçü Düşünce Derneğimiz 19 Mayıs 1989’da Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve daha pek çok yurtsever aydın tarafından kurulmuş ve 25 yıldır işlevini başarı ile sürdürmektedir. Merhum Velidedeoğlu onursal genel başkanımızdır. İlk genel başkanımız merhum Muammer Aksoy’dan şimdiki genel başkanımız sayın Tansel Çölaşan hanımefendiye kadar 13 genel başkan ve yüzlerce yönetici şerefle görev üstlendiler. Son iki genel başkanımız adeta ateşten gömlek giydiler. Ülkemizin dışındaki Lozan bozucularına, içerde laikliği yok etmek isteyen gözü dönmüş işbirlikçilere karşı amansız mücadele ettiler. M. Şener Eruygur Paşamızın cumhuriyet uğruna, Atatürk uğruna başına gelmeyen kalmadı. Tansel Çölaşan ise, sanki Nene Hatundu, sanki Halide Edip’ti, sanki Kara Fatma’ydı. Cumhuriyete, Atatürk’e karşı yapılanlara, yaşına ve cinsiyetine bakmadan aslanlar gibi haykırdı” dedi.

HİÇBİR SİYASİ OLUŞUMUN GÜDÜMÜNDE DEĞİLİZ

İnegöl ADD şubesinin, 1994 yılında Avukat Uğur Aydoğan ve kurucu üyeler tarafından oluşturulduğunu ifade eden Ali Darıcı, “O günden bu yana Osman Nuri Aktöre, Piltan Özdemir, Neriman Ortanca, Ferhat Yaman, Ergün Ahi, Tevhidin Ayar ve Muharrem Elmacı’ya kadar başkanlar, ayrıca yönetici ve siz değerli üyeler korkusuzca mücadele ettiniz. Bizlere şimdi soruyorlar, ADD niye var? ADD’ye üye olmaya gerek var mı? Atatürk büstlerini söküp, depolarda saklayanlar, Atatürk büstlerini kıranlara, yakanlara karşı ADD’ye ihtiyaç var. T.C.’yi yerinden söküp, adını anmayanlara, andımızı okullardan kaldıranlara, eğitimi gericileştirenlere, milli bayramları gündemden kaldıranlara, kutlama günlerinde ortadan kaybolanlara, bayrağımızın üstüne basıp ayakkabılarını silenlere, tüm bunlara karşı kılını kıpırdatmayanlara, eylem koymayanlara, meydanlarda mücadeleye katılmayanlara karşı ADD’ye ihtiyaç var. Biz ADD olarak; her zaman, her yerde, her şartta atamızın izinde olduğumuzu, cumhuriyetin bekçileri olduğumuzu, bayrağımız için öleceğimizi unutmasınlar. Derneğimiz siyasi bir dernek değildir. Biz hiçbir siyasi oluşumun güdümünde değiliz. Ancak Cumhuriyetimiz, Atatürk’ümüz, bayrağımıza karşı yapılan tehlikeli oyunlara karşı da sessiz kalamayız. İşte o zaman siyasi de olsa, bir örgütün ve bir partinin yanında yer alırız” diye konuştu.

ADD’nin yaptığı çalışmalara destek veren herkese teşekkür eden Darıcı, “Bizler bugün buraya tek bir evden, tek bir aileden ve tek bir bölgeden gelmedik. Yurdun dört bir köşesinden Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Gürcü’sü ve daha ülkenin bir çok rengi  bir araya gelerek bir sevgi yumağı oluşturduk. Bu sevgi ve kardeşlik yumağını cumhuriyeti, bayrağı ve Atatürk devrimlerini korumak için gerçekleştirdik. İnegöl’de Atatürkçü Düşünce Derneği yok diyenlere, bizler en güzel yanıtı bugünkü coşkumuzla ve kitlemizle veriyoruz. Birazdan 34 arkadaşımızı huzurlarınıza alacağız. Yeni kimlikleriyle, aslan yürekleriyle haykıracaklar. Gençlik marşıyla yanıt verecekler. Bizler Atatürk’ü, devrimlerini ve eserlerini seviyoruz. Atatürk’ü sevmekten aciz, mantık ve izandan yoksun zavallı insanlara bakın yabancılar ne diyor; ‘O’nu siz takdir edemezsiniz, büyüklüğünü gereği kadar ölçemezsiniz. O yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar, bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için ona uzaklardan bakmak gerekir’ diyor, Klod Farer. O büyük devi içimizdeki hainler tanıyamaz ama dünya onu çok iyi tanıyor ve milenyumun lideri seçiyorlar. Tüm çalışmalarımızda katkısı olan, destek veren, bağışta bulunan herkese ve çalışmalarımızı anında, noksansız İnegöl halkına duyuran, haberdar eden, basınımızın değerli emektarı Mehmet Hanefi Yıldırım’a ve bütün medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, ADD İnegöl Şubesine üye olan 34 yeni üye, dayanışma kahvaltısına katılan üyelere tanıtıldı.

Editör: TE Bilişim