Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayları İsmail Özdemir ve Özgür Öztürk, bu kapsamda Dernekler, esnaf ve kahvehaneleri ziyaret etti.

“AMAÇ MİLLETİN DERDİNE DEVA OLMAK"

İlçe Başkanı Ertan Sütçü ile partililerinde katıldığı ziyaretlerde konuşan Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, "Biz SP ve BBP ittifakı olarak AK Parti başta olmak üzere muhalefet kanatlarından da ciddi bir oy çekeceğiz. İttifakın oy oranı barajı çok rahat geçiyor. Çünkü, biz ittifakı gerçekleştirmeden önce MAK Araştırma Şirketi zaten bize olası bir ittifak durumunda barajı rahatlıkla geçebileceğimizi ifade etmişti" dedi. Konuşmasında, SP-BBP ittifakının sebebine de değinen İsmail Özdemir, "7 Haziran genel seçimleri için Büyük Birlik Partisi ile aldığımız ortak karar neticesinde ittifak oluşturduk. Çünkü iki partinin de toplum için vaatleri birbirine paralel bir nitelik taşıyor. Biz milletimizin sorunlarına çözüm aramak için aynı yolda yürümeye karar verdik. Bu yol haritasını kendimiz için hedef olarak belirlerken de, projelerimizi o yönde inşa ettik. Bizim amacımız milletin derdine deva olmaktır" dedi.

"MEVCUT PARLAMENTO ÜLKE SORUNLARINI ÇÖZEMİYOR"

Mevcut yapısıyla parlamentonun ülkenin sorunlarını çözmesinin mümkün görünmediğini belirten Özdemir, "10 yıl öncesine baktığımızda işsizlik oranı yüzde 100`ü aşmış durumdadır. Parlamentonun bu sorunu çözmesi mümkün görünmüyor. Çünkü fikir üretilmiyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik söz konusu. Bu durumunda çözümüne ilişkin hiçbir adım atılmıyor. Bu gelir dağılımındaki farklılık ister istemez kişiyi suça teşvik ediyor. Biz bu durumun önüne geçmek için çok dirayetli çalışmalar yapacağız" dedi.

"AK PARTİ, CHP, MHP VE HDP`DEN DE OY ÇEKECEĞİZ"

Konuşmasında her kesimden oy alacaklarını ifade eden Milletvekili adayı Özgür Öztürk ise, "Biz SP ve BBP ittifakı olarak, AK Parti başta olmak üzere muhalefet kanatlarından da ciddi bir oy çekeceğiz. Bunun yanı sıra muhalefetin ve mevcut iktidar partisinin sağlıklı çözümler getiremediği komşu ilişkileri ve temel iç sorunlar hususunda önemli iyileştirmeler sağlayacağız. Dün kardeş olarak gördüğümüz komşularımızla bugün düşman olan anlayışı devlet bünyesinden çıkaracağız" dedi.

"SP-BBP İTTİFAKI BARAJI GEÇECEK"

İttifakın oy oranının barajı çok rahat geçtiğini ifade eden Öztürk, "Çünkü biz ittifakı gerçekleştirmeden önce MAK Araştırma Şirketi zaten bize olası bir ittifak durumunda barajı rahatlıkla geçebileceğimizi ifade etmişti. Şimdi sahadaki çalışmalarımız, televizyonlardaki aktif reklam kampanyamızla birleşince bu durum daha da belirginleşti" diye konuştu.

"OYLAR DEĞİL, MEMLEKET BÖLÜNMESİN" DERDİNDEYİZ

Bazı kesimlerin her seçim öncesi olduğu gibi bu seçim öncesi de kirli propaganda yürüttüklerini belirten Özgür Öztürk şunları ifade etti: "Şu anda kirli bir oyun oynanıyor. Efendim Saadet`e oy verirsek, CHP gelecek gibi matematiksel olarak da aslı astarı olmayan bahaneler üretilmeye çalışılıyor. Bunu daha önceleri de yaşadık. Adalet Partisi döneminde CHP gelmesin, Adalet Partisini destekleyelim dendi ve MSP`ye darbe vurulmaya çalışıldı. ANAP döneminde CHP, DSP gelmesin dendi, Refah Partisi yerine ANAP`a oy verilmesi istendi. Şimdi de aynı tezgah AKP üzerinden devam ediyor. CHP dediğiniz, AKP`nin varlık sebebi olmuş durumda. Bizim derdimiz oylar değil, memleket bölünmesin derdidir.”

 

Editör: TE Bilişim