İnegölspor´un zor deplasmanlardan biriydi Bodrumspor maçı. Bunda rakibin puan sırlamasındaki durumu, havanın maç günü biraz sıcaklık göstermesi ve zemininde sahanın bazı yerlerinde bozuk oluşu bizim adımıza olumsuzluklardı.

Tabi Bodrumspor tarihinde ilk kez yer aldığı 2. Ligde kalmak için devre arası kadrosuna takviyeler yapmış, iyi isimler almış fakat zamana ihtiyaçları var. Tabi bu uyum süreci uzarsa da işleri zor. Girdaptan çıkmaları mucize olur gibi.
Maçın 60 dakikalık bölümünde ev sahibi takım bize göre daha istekli ve üstün olan taraftı. Sahanın her yerinde topla oynayan, kanatlardan, göbekten gelme adına elinden geleni yapmaya çalışan Bodrumspor zaman zaman önemli pozisyonlardan da sonuç alamadı. Tabi bu arada bana göre iki net penaltı pozisyonları var ki hakem verse bir kişi neden verdin diyemez, Allah var.

Ev sahibi takım bu kadar istekli olunca da İnegölspor ister istemez biraz daha geri çekilmek durumunda kaldı. İlk pozisyonumuz 39. dakikada Okan´ın şutuyla geldi ki o da tercih hatası yaptı. Yerden uzak direğe atsa golün gelmesi an meselesiydi ama o havadan attı, kaleci pozisyonda şov yaptı. Sonrasında ise oyun olarak çok umut verici değildik fakat bunda bana göre saha dizilişinde etkisi vardı.
Mesela, sağda Okan, solda Raif, göbekte yarım yamalak forvet olarak Enes Ata vardı. Bana göre gole en yakın takımda Raif var. Daha önce forvet arkasında neler yaptığını biliyoruz. Birazda serbest bırakılırsa daha iyi olur düşüncesindeyim. Maçı kazanmak için gol lazım ve golcün yok. Bu işi en iyi yapacak adamın sol kanatta ya adam kovalıyor ya savunmadan top çıkartmaya gitmiş. Acayip bir durum.

Yine İnegölspor´un gol umudu Okan sağ kanatta durgun bir maç ortaya koydu. Bu sezon fazlaca katkı koydu ama şunu unutmayalım, Okan maça nasıl başlıyorsa öyle bitiriyor. Ben onun bu maçta çok katkı sağlamayacağını 20. dakikada anladım. Teknik Direktör diplomam yok ama severek bakarsan bu sorunu biraz çözüyorsun. Okan 74. dakikada değilde devre arasında oyundan alınıp gurbetçi Cengiz oraya atılsa hem rakibi çökerteceksin hem o tarafı kapatacaksın, olmadı.

İlk değişiklikte 66´da Barış çıktı. Bakıyorum o ana kadar kanatlardan zaten yokuz, tek atrakiyonumuz yok. Göbekten gelmeye, şut atmaya çalışan tek oyuncu Barış oyundan alındı yerine Kaan girdi. Kaan´ın oyun stilini ben Emre Aktaş´ın ilk yıllarına benzetiyorum. Bazı eksiklileri var ama çokta ümitliyim. Oyunda kaldığı sürece bana göre katkı sağladı.
Son değişiklik ise zamanamıydı, sakatlıkmıydı anlayamadım. Sen sazı eline almışsın son 20 dakikadır Bodrum cezaalanı içine otağı kurmuşsun, rakip yorulmuş, sana gelirken arkada derin boşluklar bırakıyor, gardı indirmen an meselesi, Enes Ata´yı oyundan alıyorsun, sakat olduğu söylenen Ali Sakal´ı oyuna dahil ediyorsun. Bana göre Murat hocam değişiklik tercihlerinde hata yaptın. Dediğimiz gibi oyunun 3´te 2´lik bölümde Bodrum İnegölspor´a göre üstünken, son 20 dakikada ise biz 4 net gol pozisyonu bulduk. Son anda kaptan Kemal kaçırmasa kazanabilirdikte ama kazanırsakta biraz adalatsizilk olurdu.
Rakibe çok yan top verdik. Ligin sıradan ve 16 puan fark yaptığın takıma bu kadar yan toptan pozisyon verirsen olmaz. Bu pozisyonları Menemen´e, Keçiörengücü, Hatay yada Afyon´a verirsen bizi söyleyeyim kevgire çevirirler anlamayız.
Sonuç olarak bakıldığında puan puandır ama Bodrum´da çokta iç açıcı değildik onu hatırlatalım. Zira bu takımı ligde lejyoner takımlara karşı sizler ayakta tuttunuz ve play-off çizgisindeniz. Bu kapasite bu takım futbolcularında var. İlk yarıda da ilk 2 maçta 4 puan aldık, ikinci yarıdada 2 maçta 4 puan aldık. Kaybedilen bir şey yok fakat çok ama çok dikkatli olmalıyız.

Son olarak her hafta yazıyor çiziyoruz, bize kızanlar arayıp sitem edenler var. Niye yönetime, takıma destek vermek için çağrılar yapıyor hatta İnegöl´ün aristokrat kesimine eleştiri yaptığımız için. Bir kere şunu net söyleyelim; İnegölspor´a kim başkan olursa benim başkanım odur. Ben kulübün, İnegölspor armasının hep iyi yerlerde olmasını isterim. Çünkü ben bu şehirde doğdum, bunca ömrüm burada geçti. Allah nasip edersede geçmeye devam edecek. Benim derdim adaletsizlikten yana. Geçmişte onca yönetim, çok başkan gördük. İnegöl Belediyesi desteği olmasa kulübün yanından dahi geçmeyecek olanlar belediyeden gelen destek ve makamlarla adeta realite şov yaptılar. O dönemde sağlanan rakamların yarısı şimdi sağlansa uçak oluruz uçak.
Sezon başı talihsizlikler yaşadık. Kulüp sahipsiz kaldı. Münir başkan aday olmak zorunda kaldı. Şartlar ortadaydı. Ligde kalırsak başarı dedik, kaldık. Oyuncular karakterli ve adam çıktılar, sahada savaşıyorlar. Play-off sınırındayız, play-off´a kalırsak umudum fazla. Sebebi ise ters bir takımız, hangi maçta hangi oyuncu assolist olacak ben bile 21. yıldır bu takımı takip ettiğim halde anlayamıyorum. Rakiplerin öyle şansı ise hiç yok.
Kısaca biraz İnegöl kıpırdasa her şey güzel olacak ama orada takılıp kalıyoruz. İşte o kıpırtının bir an önce olması gerek. Aksi halde o çizgiden çıkacağız gibi görünüyor.