İlk 2 maçta istediğini alamayan İnegölspor için Sarıyer maçının ne anlama geldiğini söylemeye gerek yok. Fakat Sarıyer’in kağıt ve puan sıralamasındaki yerini de hafife almamak gerekiyordu.

İnegolspor maça Gümüşhane maçının ilk 11’i ile başladı. Maçın hemen başında da bulduğumuz harika golle de erken gol atmamız iyi mi oldu kötü mü oldu diye düşünürken, rakip kalede daha fazla görünmeye başladık. Taktik anlamında rakibi oynatmamaya, rakibin pas trafiğini engelleme ve bloklar arasını kullandırmama adına yaptığımız bütün girişimler tuttu. Fakat Sarıyer’in istekli agresif oyununa birde kalite eklenince oldukça zor anlarda yaşadık.

Sarıyer’in 2.yarının hemen başında bulduğu gol ve golde yaşadığımız şanssızlıklar, akabinde karamsarlığa kapılsak da maçın lehimize puanla kapanmasını başardık. Ev sahibi takımın kaçırdığı pozisyonlar var. İnegölspor’un golle sonuçlanacak pozisyonları var ama akabinde bizim için son derece önemli bir puanı da aldığımızı unutmayalım.

Geneline bakacak olursak İnegölspor da oyuncuların mücadelesi iyi ve üst düzeydeydi. Fakat bana göre Abdülkadir biraz daha erken oyundan alınıp, yerine Fatih atılabilirdi. Yine sonradan oyuna giren Selimcan’ın temposu ve isteği orta sahanın rakibe kaldırılmaması adına önemliydi.

Sonuç olarak Özgür Hocanın bu maçta çıkan 11’i kalan maçlarda böyle olacak izlenimi verdi. Yeni transferler Seydi çok kritik dokunuşlar yaptı. Bir topu çizgiden çıkarttı. Takımı hayatta bırakmış oldu. Samet oyunun bazı bölümlerinde sahneye çıktı, bazı anlarda vites düşürdü. Mehmet Ozdiraz kaliteli oyuncu ama bana göre bu maçta beklentileri karşılayamadı. Sonuç olarak alınan önemli bir puan ve zorlu fikstür süreci devam ediyor. Artık rakip kim olursa olsun, fazla gözümüzde büyütmeden her maç puan moduyla sahada mücadele etmeliyiz. Çünkü alt sıralarda yer alan takımlarda seriye takmış durumdalar. Kısaca bu işin şakası yok ve bizim 5 hafta zorlu serimiz var. Ve alınan her puan kalan haftalar için altın değerinde olacaktır.