Özel Aritmi İnegöl Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Sani Konukoğlu Cami’nin önünde stand açarak gebe ve emziren annelere  emzirmenin ve anne sütünün önemi anlatıldı. Stantta ayrıca vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Özel Aritmi İnegöl Hastanesine başvuran gebelerde 32. haftadan sonra emzirme eğitimleri başlamakta.Doğum yapan annelerde bebekle anne kavuştuktan sonra ilk 24 saat bebek hemşiresi tarafından anneye uygulamalı eğitimler verilerek, anne sütü ve emzirmenin önemine dikkat çekilmekte.

BEBEĞIN YETERINCE ANNE SÜTÜ ALDIĞI NASIL ANLAŞILIR?

İlk 6 ayda bebekler yalnızca anne sütü ile beslenmelidir. Bu aylarda anne sütü ile birlikte verilen ek besinler bebeğe tokluk hissi vererek emme gereksinimini azaltır ve anne sütünden yeterince yararlanmasını engeller. Bebeğin yeterince anne sütü aldığı, günde 6-7 kez bezini ıslatması  ile anlaşılır.

ANNE SÜTÜ DIŞINDA SU VERILMELI MIDIR?

İster hastalık durumu olsun ister hava çok sıcak olsun dört aydan önce bebeğinize anne sütü dışında su ya da başka sıvıların (meyve suyu, bitkisel çaylar gibi) verilmesine ihtiyaç yoktur.

ANNE SÜTÜ YETERSIZ OLDUĞUNDA NE YAPILMALIDIR?

Bebeklere 1 yaşından önce inek sütü önerilmez. Anne sütünün verilemediği ya da yetersiz kaldığı durumlarda anne sütü örnek alınarak hazırlanan formül mamalar kullanılır. İnek sütünün yararlı olduğu düşüncesinden yola çıkan annelerin bakış açısı; özellikle 6-24 ay bebeklik döneminde yoğunlaşan ve Türkiye’de her iki bebekten birinde görülen demir eksikliğinin başlıca nedenini oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim