ATT ADAYLARINA ÜZÜCÜ HABER

Öğrencilerin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´ndan talep ettiği AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in üzerinde çalışma yaptığı ve 2015-2016 öğretim döneminde İnegöl Meslek Yüksekokulunda açılması planlanan Acil Tıp Teknisyenliği bölümü ÖSYM kitapçığında yerini almadı.

Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (sağlık Meslek Lisesi) Müdürü Abdurrahim Mercan ve bir grup öğrenci 7 Kas 2014 tarihinde İnegöl Yeni Devlet Hastanesi Acil törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´na İnegöl Meslek Yüksekokulunda ATT bölümü açılmasını talep etmişlerdi. Bakan Müezzinoğlu, bölümün açılması ile alakalı talimatı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´e vermişti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise kısa sürede konunun üzerine eğilerek o dönemdeki Uludağ Üniversitesi rektörü Kamil Dilek´den onayı almıştı.

SONA GELİNDİ AMA…

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in desteğiyle 2015-2016 öğretim döneminde 20 öğrenci ile kapılarını açması hedeflenen ATT bölümü ÖSYM kitapçığında yer almadığı öğrenildi.

YÖK KADROYU KABUL ETMEDİ

ATT bölümü öğretim kadrosunun YÖK tarafından kabul edilmediği için bölümün bu yıl açılamayacağı bildirildi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim