İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından, Baykoca Mahallesinde “Sağlık Beslenme, Fiziksel Aktivite, Kronik Hastalık Danışmanlığı, Kanser Taramaları, Hepatit, Kist Hidatik" konularında bilgilendirme stantları kuruldu. Stantlarda aynı zamanda vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümü de gerçekleştirildi.

İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanlarının katılımıyla İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünal koordinatörlüğünde, TOKİ 1. ve 2. Etap kesişimin deki Yeni Park'ta “Sağlık Beslenme, Fiziksel Aktivite, Kronik Hastalık Danışmanlığı, Kanser Taramaları, Hepatit, Kist Hidatik" konularında bilgilendirme stantları kuruldu. Belediye Başkanı Alper Taban’ın da katıldığı etkinlikte, aynı zamanda vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümü de gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlikle ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivitenin kronik hastalıklarla mücadelede en önemli etkenlerden olduğu konusunda halkımız bilgilendirilmiş olup, yaklaşan kurban bayramı ile birlikte kist hidatik için artan riske dikkat çekilmiştir. Henüz kronik hastalık tanısı konmayan ancak kan basıncı ve şeker değerleri disregüle olan kişilere danışmanlık hizmeti verilmiş ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır. Katılımcı sayısı 300 kişi kadardır.”

Editör: TE Bilişim