Mobilyacı emekli Ziraat Mühendisi Serdar Şahin, 2018 yılında sancılı bel ağrıları çekmeye başladı. Hastane hastane gezen Şahin, çözümün ameliyattan geçtiğini öğrenince araştırmalara başladı. İnternette araştırma yapan Şahin, bir arkeologun 700 yıl önce bel fıtığı hastalığının ‘Hernia Lumber’ ismi verilen sandalye ile geçtiğini tespit etti.

HAMİLE KADINLAR VE BEL FITIĞI OLANLAR

Mobilyacı emekli Ziraat Mühendisi Serdar Şahin, “Yaklaşık 700 yıl öncesine ait ‘Hernia Lumber’ isimli sandalye kadın arkeolog tarafından Endonezya da yeniden keşfediliyor. Tüm bel ve sırt ağrılarının tedavisi için önemli bir sandalye. Özellikle hamile kadınların ağrıları da bu sandalye ile son bulacak. Sağlıklı yaşamınızı sürdürebileceğiniz, gece rahatlıkla uyuyabileceğiniz, yapımı ve kullanımı da basit olan bir sandalye” dedi.

SANDALYE İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

1 yıl önce bel fıtığı hastalığına yakalandığını kaydeden Şahin, “İki büklüm geziyordum. Doktorlar ameliyatlar diyordu. Bir sohbet sırasında bu sandalyeyi buldum. İlk yaptığımız sandalye ile yaklaşık 1 saat oturdum. Bel fıtığım kısa sürede ortadan kalktı. Ağrılarım kalmadı. Ameliyat olmak yerine bence ortapedi uzmanlarının, kadın doğum uzmanlarının ofislerinde bulunması gerekiyor. Ben sağlığıma bu sandalye ile kavuştum” diye konuştu.

PATENTİNİ ALDI

Patentini alıp, seri üretime başladıklarını belirten Şahin, “10 kilogram ağırlığında, her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir sandalye” ifadelerini kullandı.

UCUZ TEDAVİ

Fiyatının 400 lira olduğunu söyleyen şahin, “Her akşam televizyonun karşısında 20 dakika oturduktan sonra, sabaha kadar yatağımda rahat bir uyku çekiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim