Yapılan kongre sonrası yönetimiyle göreve geldiklerini aktaran Başkan Varol Yılmaz, “Kızılay, bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerine yardım götürecek. Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ı, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, ‘Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek” dedi.

ZEKAT, FİTRE VE FİDYE BAĞIŞLARIYLA KIZILAY BU YIL 150 BİN HANEYE ULAŞACAK

İlçe halkını yardım kampanyasına katılmaya davet eden Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Zengin ise, “Ramazan ayları, Kurban ayları Kızılaycıların seferberlik aylarıdır. Ağırlıklı olarak ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, yoksul sofralara ulaşmaya çalışacağız. Bununla beraber 37 ülkede olacağız. Dünyanın pek çok yerinde iyilik dalgası, Anadolu'nun yardımseverlik dalgası yayılacak, o sofraları şenlendirecek. Zekat, fitre ve fidye bağışlarıyla Kızılay bu yıl 150 bin haneye ulaşacak. Yine aşevlerimiz aracılığıyla yaklaşık 3,5 milyon kap yemeği 1 milyon civarında kişiye ulaştıracağız. Yurt içi iftarlarla da 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen Kurban Bayramı'nda bağışçılarımızın bize bağışlamış olduğu kurban payları konserve haline getirildi. Bu konserveler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İnşallah bağışçılarımızın desteğiyle bu bağışlarımızı toplayarak insanlara ulaşma imkanımız olur ve ‘Hilal olsun Türkiye’ deriz” diye konuştu.

Zengin, bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverlerin, Sinanbey Mahallesi’nde bulunan İnegöl Kızılay Şubesine gelerek bağış yapabileceğini, tüm banka şubelerinden Kızılay hesaplarına bağış yapılabileceğini ve Kızılay'ın internet sitesi üzerinden seçilen bağış modelleriyle yardımların ulaştırılabileceğini söyledi.

Bağışlanacak zekat, fitre ve fidyelerin Kızılay aracılığıyla ulaştırılacağını vurgulayan Zengin,  ‘FİTRE’ yazarak 1877'ye gönderilen mesajla da bu yılki fitre miktarı olan 23 liranın tek SMS ile ulaştırılacağını kaydetti.

Oruç tutamayanların da günlük 23 lira tutardan fidyelerini 1877’ye ‘FİDYE’  yazıp mesaj atarak bağışlayabileceklerini anlatan Zengin, 600 bin insana zekat, fitre ve fidyeler aracılığıyla ulaşmayı planladıklarını dile getirdi.

 2868 SMS hattına ‘BAĞIŞ’ yazarak atılacak mesajla da 10 liralık bağış yapılabileceğini anlatan Zengin, 168 çağrı merkezinden de ücretsiz olarak Kızılay'a ulaşılabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim