Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sağlıklı Yaşam Merkezi, açılış için gün sayıyor.

2018 yılı Haziran ayında temeli atılan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Birimi, iki adet 112 Acil İstasyonu, Verem Savaş Dispanseri ve KETEM birimlerinin yer alacağı, 5 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezi, 3 bin metre kare kapalı alanda hizmet verecek. Eğitim ve spor alanlarının da bulunacağı binada 100 hizmet odası bulunuyor. Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, bir ay içerisinde Sağlıklı Yaşam Merkezinin hizmete açılacağını söyledi.

2018 yılı Haziran ayında temeli atılan binanın yapımı tamamlandı. 5 milyon 500 bin liraya mal olan tam donanımlı hizmet binasının 1 ay içinde hizmete açılması hedefleniyor. 5 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezi, 3 bin metre kare kapalı alanda hizmet verecek. Eğitim ve spor alanlarının da bulunacağı binada 100 hizmet odası bulunuyor.

Merkezin bünyesinde; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Ergen Çocuk Merkezi Aile Sağlığı Merkezleri gibi birimler yer alıyor. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de buraya taşınacak.

5,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

5 milyon 500 bin liraya mal olacak donanımlı hizmet binasının Eylül ayında hizmete açılması hedefleniyor.

1 AY İÇİNDE AÇACAĞIZ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan yaptığı açıklamada; “İnegöl’e önemli bir sağlık yatırımı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı Yaşam Merkezi eksiğimizi gideriyoruz. Toplamda 5 bin 600 metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. Çok büyük bir yapı. Bu binalardan dikey yani yüksek olanı İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak idari hizmet verirken, yatay bina ise Yaşam Merkezi olarak şifa dağıtacak. Kronik hastalıklar, kanser taramaları, anne sütü, sağlıklı gebelik, bağımlılıklarla mücadele gibi kronik hastalıklarla ilgili mücadeleleri yapacağız ve hastanelerdeki gereksiz yığılmaların önüne geçeceğiz. Bir ay içerisinde hizmete sokacağız. Sağlıklı hamilelik, tansiyon, normal doğul, 112 noktası gibi hizmetleri bu binada yürüteceğiz. 1. Basak sağlık hizmetlerini burada vereceğiz. İnegöl’ün ihtiyaç duyduğu hastanemizi yenilemiş olduk diğer ihtiyaç olan birinci basamak sağlık hizmetleri binamızı da yenilemiş olduk. Nihayetinde hastaneyle burayı entegre ederek vatandaşımıza daha sağlıklı hizmet verebilmek adına altyapıyı oluşturmuş olacağız. Bundan sonra artık sağlıkta nitelik üzerine çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim