Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgının başından bu yana en kritik dönemi yaşadığını ifade ettiği Bursa'da hastanelerdeki korona yoğunluğu alarm düzeyine ulaştı. Kış aylarının gelmesi ve okulların açılması ile birlikte İnegöl’de de koronavirüs vakaları tavan yaptı. İnegöl Devlet Hastanesinde koronavirüs şüphesiyle başvuran sayısı ise günlük ortalama 500’e dayandı.

BAKAN KOCA UYARMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cuma günü Bursa'ya düzenlediği ziyaret sonrasında şehrin salgının başından bu yana en kritik dönemden geçtiğini, pozitif vaka sayısının 3 katına çıktığını söyledi. Bakan Koca ayrıca Anadolu'daki ikinci zirvenin yaşandığı bildirip, koronalı hastaların tedavi gördüğü yoğun bakım servislerindeki yoğunluğa da dikkat çekmişti. Bakan Koca Bursa'da yoğun bakımlardaki yatak kapasitesine 198 yatak daha ilave ettiklerini söyledi.

VAKALAR ARTIYOR KURALLARA SIKI SIKIYA UYMALIYIZ

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Kaymakam Şükrü Görücü, “Vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz ama bu vesileyle tekrardan uyaralım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına artan vaka sayıları nedeniyle daha sıkı uymalıyız. Kış dönemine giriyoruz, umuma açık yerlerde ve kapalı alanlarda kurallara daha fazla uymak zorundayız. Kendimiz ve ülkemiz için bu savaşı kazanmanın yolu kurallara uymaktan geçiyor. Kurallara uymayan vatandaşlarımızın için denetlemeler yapıyoruz ve gereken işlemleri uyguluyoruz. Hala daha koronavirüs olduğu halde çalışmaya gidenleri, ev ziyareti yapanları ve hastalığını saklayanları tespit ediyoruz. Bu yapılan yanlışlar daha büyük hastalıklara neden oluyor” dedi.

YOĞUNLUK VAR

Bakan Koca'nın dikkat çektiği Bursa'da pozitif vaka artışı, özellikle İnegöl’de hastanede yaşanan yoğunlukla gözler önüne serildi. Korona virüs ile mücadeledeki en büyük silahın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğunu belirten Bakan Koca, Bursa'daki mücadelenin sadece Bursa'yı değil tüm Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini duyurmuştu.

TEHLİKE ARTTIYOR

Kış aylarının gelmesi, okulların açılması ve kurallara riayet edilmemesi yüzünden İnegöl’de vakalar tavan yaptı. İnegöl Devlet Hastanesinde korona şüphesiyle başvuran vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar Uygulamasına göre ise, İnegöl ve Alanyurt Bölgesi tamamen kırmızı renge büründü. İnegöl’ün neredeyse tamamı yüksek riskli bölge diye tanımlanırken, koronavirüse yakalanan hastalar kimlerle temas ettiklerini söylememesi salgının daha hızlı yayılmasına neden oluyor. Öte yandan İnegöl’de bir ayda 15 kişi Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti.

İNEGÖL’DE VAKA SAYISI KAÇ?

İnegöl’de bulunan pozitif vaka sayılarını yetkililer açıklamıyor. Sayının bini geçtiği iddia edilirken, yetkililer İnegöl’de bulunan aktif hasta sayısı, Devlet Hastanesinde ve evlerinde karantina da bulunan kişi sayısı hakkında bilgi vermiyor.

Editör: TE Bilişim