İnegöl’de zaman kavramı gözetmeksizin fedakarca çalışan hastane çalışanları Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara "Evde kal" mesajı verdi.
İnegöl Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanları sosyal medya üzerinden yaptıkları görsel ile vatandaşlara "Evde kal" çağrısı yaptı.
Dünya genelinde salgın halde büyüyen Koronavirüs nedeniyle görev yapan sağlık çalışanları sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladılar. Ellerindeki kağıtlara yazdıkları "Sizin için buradayız. Bizim için evde kal" yazısı ile çekildikleri fotoğrafla tüm İnegöllülere mesaj yolladılar.


Konu hakkında açıklama yapan Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, “Korona virüsü maalesef dünyanın tüm bölgelerinde görülen bir virüs olup, insanlığı tehdit eder duruma gelmiştir. Ülkemizde erken alınan önlemler başarılı olmuş. Ancak mücadele tüm kurum ve kuruluşlar kadar her vatandaşımıza da düşmektedir. Sağlık Bakanlığımızın tüm açıklamaları ve önerilerine vatandaşlarımızın hassasiyetle riayet etmesi virüsle mücadelenin olmazsa olmazıdır. Yakın zamanda yurt dışı öyküsü olan tüm vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecine riayet etmesi önem arz etmektedir. Yüksek ateş şikayeti olan hastalarımızın 112 ASH’ni arayarak hastaneye naklini istemesi tavsiye edilmiştir. Hastanelerimize acil bir durum olmadığı sürece gidilmemesi, gidilecekse 182 randevu hizmetinden randevu alınıp gidilmesi' önem arz etmektedir. Bizler tüm sağlık ordusu çalışanları olarak siz değerli vatandaşlarımıza hizmet için görev başındayız, sizlerde bizler için lütfen evinizde oturun diyoruz.  Sağlık tesislerimizde çalışanlarımıza risk durumuna göre bakanlığımızın ilgili talimatları gereğince kişisel koruma ekipmanlarının temini konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve takibini tüm sağlık yöneticilerimizden bekliyoruz. Sıkıntı yaşayan arkadaşlardan tarafımıza bilgi vermelerini bekliyoruz. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere süreci en iyi şekilde yönetmek için çaba sarf eden tüm sağlık emekçi terini tebrik ederim. İnşallah sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını almaları konusunda mücadelem iz artarak devam edecektir” dedi.


Alınması gereken basit ama etkili 14 kuralı da açıklayan Aydın, “1. Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın. 2. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun. 3. Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın. 4. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının. 5. Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın. 6. Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. 7. Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin. 8. Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. 9. Kıyafetlerinizi 60-90°C'de normal deterjanla yıkayın. 10. Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. 11. Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske talcmadan dışarı çıkmayın. 12. Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın. 13. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. 14. Düşmeyen ateş, öksürük, ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.”

Editör: TE Bilişim